|
Post #1
30 Sep 2005, 17:58
Kobieta
Rasa: Elf Wzrost: 175cm Waga: 45kg Włosy: Zielone Oczka: szaro zielone Kolor Skóry: lekko brązowy Klasa: Priest (Kapłan) Nicea to postać niewątpliwie kusząca swoja urodą jakże i osobą. Jest to bardzo mila osoba potrafiąca pocieszyć i pomóc w trudnych sytuacjach jest bardzo piękna i zgrabna, co nie znaczy, że nie potrafi pokonać stwora lepszego od niej w ręcz przeciwnie umie doskonale miotać laską i wykorzystywać talent magiczny. Krótki opis postaci: Nicea już, gdy była dzieckiem miała nadprzyrodzone zdolności potrafiła uleczyć ranę, gdy komuś się coś stało potrafiła widzieć to, czego inni nigdy nie zobaczą, czyli duszę człowieka. Pewnego razu, gdy Nicea wraz z rodzina spali spokojnie w domu usłyszała ogromny szum nie wiedziała, co się dzieje była małym dzieckiem pobiegła do pokoju gdzie spali spokojnie rodzice obudziła mamę mama nie wiedza coco chodzi córce spokojnie zapytała Nicei „ oco chodzi kochanie??” Wtedy Nicea odpowiedziała „jadą pomnie jadą MAMO nie pozwól mnie stąd zabrać!!!”. Mama nie wiedząc oco chodzi córce uspokoiła ją i poszła dalej spać tej nocy Nicea jednak nie mogła spać cos ja ciągle budziło. Następnego dnia, gdy mama się obudziła Nicei już nie było mama szukała jej po całym domu podwórku u sąsiadów nigdzie jej jednak nie było. Po 15latach (Nicea miała wtedy 20lat) przyszedł list do rodziców Nicei „Kochani rodzice!!!! Piszę ten list do was w ukryciu przed złymi trollami, którzy mnie porwali pewnie pamiętasz tamtą noc mówiłam ci ze cos jest nie tak, ale ty nic nie zrobiłaś uznałaś to za żart eh no nic to już było nie chce do tego wracać wiem ze pewnie zapomnieliście o swojej córce było to dawno lat temu, lecz chcę do was wrócić i zrobię to DLA WAS!!! Kiedyś ucieknie stąd i wydostane się z tego okrutnego miejsca a stanie się to za niedługo, ponieważ posiadam już moc, którą dostałam od Boga jako dar doskonalszą wiedziałam, że jeżeli mnie porwali to jestem nietypowym dzieckiem, ale tak było w przepowiedni, że narodzi się takie dziecko, które pozbawi świat od zagłady od zapanowania orków i trolli nad ziemią. Gdy mnie porwali nie wiedziałam, co się dzieje bawiłam się z małymi orkami i trollami czułam się wich towarzystwie jak w towarzystwie ludzi jednak nie umiałam się z nimi porozumieć i to było przyczyną zastanawiania się, co jest nie tak kilka lat po porwaniu miałam wizje widziałam was moja okolicę byliście inni niż orkowie i trolle mieliście inne twarze inaczej mówiliście wtedy zatęskniłam za wami i domem zrozumiałam, że musze cos zrobić żeby się stąd wydostać z daleka widziałam Pałac było to miejsce, w którym kapłani uczyli i dokształcali się nagle przypomniałam sobie ze mogę widzieć oczyma innego człowieka użyłam Tego na jednym z kapłanów uczących się. Potem zaczęłam poznawać nowe zdolności magiczne zaklęcia teraz umiem już więcej niż najlepszy kapłan w pałacu, ponieważ dar od pana boga pozwolił mi uczyć się 2razy więcej niż oni. Nie martwcie się o mnie wydostanę się stąd kochająca córeczka Nicea”. Rodzicie byli zaszokowani tym listem jednak cieszyli się, że ich córeczka odnalazła się czekali na moment, kiedy ktoś zapuka do drzwi oni otworzą i zobaczą piękną córkę. Nicea jak postanowiła tak zrobiła już rok po napisaniu listu pokonała strażników i po kryjomu uciekła z miasta jednak nie było tak łatwo zobaczyli Niceę strażnicy miasta, którzy byli na wieżach ruszyli zanią ona miała jednak podarunek od jednego z trolli bardzo ją polubił i podarował jej to a był to napój, który przyspiesza poruszanie się na 1dobe Nicea wypiła to szybko przyspieszyła kroku i zgubiła strażników wieczorem znalazła duże drzewo, pod którym mogła się schronić jednak horda nie dała za wygraną ruszyła zaraz, potym jak Nicea ich zgubiła na swoich oswojonych dinozaurach.Rano Niceę obudził taki sam szum jak wtedy, kiedy ja porwali wiedziała, co to znaczy i zaczęła szybko uciekać jednak ucieczka zdała się na marne znaleźli ja i zaczęła się walka po ciężkiej walce z 10strażnikami Nicea wycieńczona położyła się na pisaku pustyni, gdy się obudziła znalazła się w domu jakiegoś pana spytała się „gdzie ja jestem??” Człowiek odpowiedział jej „widziałem jak wałczyłaś z hordą jestem pod wrażeniem!! Nie widziałem jeszcze tak imponującego pokazu magii!! Po walce zabrałem cię z pisaku i przygarnąłem pod swój dom jest nas ludzi na tym terenie bardzo mało jutro jak będziesz się dobrze czuła polecisz zemną na montikorze, którego ukradłem hordzie na nasz kontynent potem odwiozę cię koniem do twojego domu a teraz odpoczywaj”. Nazajutrz Nicea poleciała na swój kontynent i na koniu udała się do domu nie znała dokładnie drogi, ale pytając się ludzi dotarła do swojego ukochanego domu przywitała się z rodziną a przepowiednia dopełniła się do końca Nicea wraz z wojskiem alliance wyruszyli na horde i podbili ich kontynent Nicea dalej cieszy się życiem ma dzieci i chce dalej służyć członkom Drużyny ALLIANCE!!. Proszę o założenie konta, ponieważ grałam już na tym serwie, ale na wersji 1.5.0 Bardzo mi się podobało jednak z braku Internetu przestałam grać mam nadzieje ze przeczytana ta historia była do końca dziękuję. Nicea |
|
Post #2
06 Oct 2005, 15:40
witam , masz juz to konto ? 😊 jezeli nie to zapraszam na IRC wzglednie do mnei na gg ( w ostatecznosci 😀 )
pozdrawiam i milo widziec kobietke na serwerze 😊 ( nie jestem sama 😀 :wstyd: ) |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |