📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Error#132
« Wróć do forum  •  6 post(ów) w temacie
Post #1 04 Oct 2005, 16:23
Mam kłopot, nie wiem dokładnie jak to sie stało, ale (chyba) w momencie robienia sejwu padł serw, i teraz jak załaduje sie postać wyskakuje taki błąd: Error#132 i coś tam jeszcze.Czy mogę jakoś odzyskać postać, wprawdzie dopiero 8level ale chciałbym grać nią dalej, czy dać sobie na spokój i zacząć od nowa?
Post #2 09 Oct 2005, 19:43
wedlug mnie poscik do usuniecia 😀:D:D
Post #3 03 Nov 2005, 17:53
Co prawda nie dotknał mnie ten problem osobiście, lecz widzę, że jest on dość częsty. Z tego co czytałem, to nie jest to błąd emulatora, tylko problem samego klienta - zdarza się on nawet ludziom na oficjalnych serwerach.

Wrzucę tutaj tłumaczenie odpowiedzi jednego z pracowników Blizzarda:

"Wciąż staramy sie znależć rozwiązanie problemu błędu #132, jednak do tego czasu zastosuj jedną z poniższych metod, które pomogły niektórym uzytkownikom:

1. Jeżeli masz katalog Interface, zmień jego nazwę lub go usuń (możliwe, ze błąd powoduje któryś z addonsów - przyp. Kerthal). Następnie usuń wszystkie pliki z katalogów WDB i WTF.

2. Spróbuj włączyć grę w trybie OpenGL:

uruchom grę z parametrem:

wow.exe -opengl

możesz to zrobić np. przez otworzenie własciwości skrótu do gry i dopisanie parametrru do scieżki dostepu, np.:

"C:Program FilesWorld of WarcraftWoW.exe" -opengl

Możesz również spróbować uruchomić grę w oknie, poprzez uruchomienie gry z parametrrem:
wow.exe -windowed

3. Problemem mogą być inne programy działające w tle, spróbuj je wyłączyć

4. Zdefragmentuj HDD i sprawdź czy nie ma błędów

5. WoW zawsze stara się wykorzystać w pełni możliwości Twojego komputera, dlatego też overclocking może powodować błędy podczas działania WoW'a, nawet jak wszystko inne działa poprawnie

6. Błędy może powodować też zbyt wysoka temperatura procesora/systemu"

Od razu mówię, że nie odpowiadam za działanie powyższych metod - nie jestem ich autorem, jedynie je przetłumaczyłem.
Post #4 04 Nov 2005, 09:31
Heh a ja uwazam ze 132 nie jest spowodowane komputerem klienta, tylko smym emulatorem... naszczescie wraz z przejsciem na wersje 1.7.0 problem z erorem 132, unknown enity... odszedl w zapomnienie przynajmniej w moim przypadku. Od kiedy jest 1.7.0 blad 132 wystapil tylko 2 razy. Mysle ze tak jest tez u innych, gdyz ostatnio nikt nie nazekal na ukochana serie 132 😊... Mysle ze wynika to od wieksze stabilnosci nowszej wersji.

Pozdrawiam...
Post #5 04 Nov 2005, 12:32
W pelni zgadzam sie z Toba. U mnie od czasu przejscia na 1.7.0 nie bylo zadnego #132... I jestem prezkonany, ze jest tak u wiekszosci. Miejmy nadzieje ze problem juz nigdy nie wroci... 😊
Post #6 04 Nov 2005, 13:10
ja też nie miałem tego błędu ale jak by ktos miał to napisałem jak go zwalczyc raz na zawsze 😀

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026