📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Ardena
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 08 Oct 2005, 13:44
Imię: Ardena
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
Wzrost: 1,76
Waga: 68 kg
Włosy: Długie, związane w koński ogon
Oczy: Błękitne

Ma szczęście ten, kto ratuje życie kolegi, a błogosławieni są ci, którzy ratują się nawzajem. Dla nich tylko jest ta przysięga - najważniejsza, absolutna i nieodwołalna:

Jestem twoim bratem.
Moje życie jest twoim życiem.
Moja radość twoją radością,
Mój honor twoim honorem,
Twój gniew moim gniewem,
Moi przyjaciele twoimi przyjaciółmi,
Twoi wrogowie moimi wrogami,
Moje sekrety twoimi sekretami,
Twoje przysięgi moimi przysięgami,
Moje dobro twoim dobrem,
Jesteś moim bratem.

Ardena wybałuszyła oczy. Stanowiły teraz dwie jasne plamy w brudnej twarzy. Rude włosy ufarbowano jej na czarno mieszaniną sadzy i tłuszczu. Rozsmarowana po całym ciele maź, na którą złożyły się ponadto łajno, pajęczyny, kurz i krew, nadała jej komiczny wygląd. Lecz pozory myliły. Ardena stała się ostatnio bardzo niebezpiecznym wojownikiem, za młodym na świeżo nabyte umiejętności szermiercze i władzę, którą dawała mu nowa ranga. Przez kilka lat należało ją pilnować, póki dojrzałość nie dorówna szermierczemu kunsztowi. Może dlatego bogowie kazali związać ją nieodwołalną przysięgą, do której miała doprowadzić ta rozmowa.
Spotkałem się z bogiem i oto, co mi powiedział: “Bogini potrzebowała paladyna. Wybrała
najlepszego na Świecie: Shonsu Siódmego”. Właściwie stwierdził, że nie znaleźli lepszego, a to
nie całkiem to samo. W każdym razie paladyn zawiódł “katastrofalnie”.
- Co to znaczy, panie?
- Bóg nie powiedział. Shonsu zjawił się w świątyni, przygnany przez demona. Egzorcyzmy nie
poskutkowały. Bogini zabrała jego duszę, a... zostawiła demona. Przynajmniej Shonsu myślał, że to demon. To byłem ja, Wallie Smith. Tyle że nie jestem demonem.
Nie opowiadał najlepiej, ale bawiła go mina i skwapliwe potakiwania dziewczyny. Inni słuchacze
wykpiliby tak absurdalną historię, natomiast Ardena bardzo chciała w nią uwierzyć. 😮k:

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026