📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Trochę nowości na serwerze.
« Wróć do forum  •  5 post(ów) w temacie
Post #1 01 Nov 2005, 04:48
Trochę nowości na serwerze.
Wszystkie nowości obsługujemy za pomocą komend poprzedzonych kropką „.”
Dla testerów/graczy
Dla kogoś, kto chce pomóc w istnieniu serwera doszła komenda „.bug”
Wystarczy zaznaczyć to, co uważamy za zbugowane i wpisać tę komendę, dzięki niej powstanie lista Bugów, która będziemy mogli odczytać i łatwiej nam będzie naprawiać.

.bug (npc/mob/quest/resyta) (opis)

Dla graczy mających pecha
Powstały 2 komendy .startsecure oraz .autosecure, dzięki którym gracz zostanie teleportowany w bezpieczne miejsce, gdy się gdzieś zawiesza albo gdy jego postać odmówi posłuszeństwa.
Uwaga: wszystkie próby przemieszczania się za pomocą tej komendy są logowane.
Ma ona tylko ułatwić życie GM.

Dla graczy/gm
Mamy skrzynkę mailową w WoW, możemy wysyłać naszemu kumplowi z serwera wiadomości nawet gdy go nie ma na serwerze; jak tylko wejdzie do gry, będzie mógł odczytać swoją wiadomość u Post Man.
Maile wysyłamy za pomocą komendy .sendmail (odbiorca) (treść).
Jak już pisałem, maile odczytujemy u Post Man – Jednego umieściłem w Glodshire przed gospodą.
Do GMów
ID Post Mana dla Aliance – 90046
ID Post Mana dla Hordy – 90054

Dla graczy/gm
Doszedł HonorSystem w pełni sprawny, jednak punkty honoru nie wyświetlają się w zakładce „honors”, ale można informacje o punktach uzyskać, zaznaczając siebie „F1” albo kogoś innego i wpisując komendę „.gethonor oraz .getrank”. Pamiętajcie o kropce.

Jest jeszcze system walki między Hordą a Aliancją (Capture the flag).
Dla niewiedzących, co to tłumacze:
Zbieramy chętnych do meczu po jednej i drugiej stronie; po czym jedna strona ma zadanie zdobyć flagę drugiej strony i przynieść ją do swojej flagi 😀
Można przenosić flagę tylko drużyny przeciwnej; dzięki temu nie ma biegania po całej mapie 😊 jeśli 2 flagi spotkają się w jednym miejscu, wygrywa ten, który zabije przeciwnika i wejdzie na jego flagę 😊
System ten pomaga organizować jeszcze więcej questów, jak walki na Aranie i tak dalej; ale jeszcze go do końca nie rozszyfrowałem… tak czy inaczej, teraz questy będzie można szybciej i łatwiej wykonywać dzięki specjalnym komendom, które umieszczę potem na forum 😊 i dla GM i dla Graczy.

No i system więziennictwa 😊
To czego mi brakowało 😛 teraz jak coś przeskrobiecie, będziecie wsadzani do pudełka, z którego nie da się wyjść 😊

Dla których coś przeskrobali
.free – Ta komenda pokazuje, ile wam zostało jeszcze odsiadki.

Dla GM
.jail – Zamkniecie w więzieniu danego gracza; można podawać parametry jak .
.unjail – Wypuszczenie na wolność
Post #2 01 Nov 2005, 09:26
Nareszcie cos dla ciamajdy!!! Hurra!!!😊
Post #3 01 Nov 2005, 15:02
Fajnie, bardzo fajnie. Czasem jaiś bug sie znajdzie ale szybko naprawiacie 😉 A chyba chodzi o capture the flag a nie flash.
Post #4 02 Nov 2005, 16:52
A, no, tak, miałoby być Capture the Flag.
Post #5 02 Nov 2005, 17:17
Czemu jak jest cos miemilego to ja????
Ciekawe czy ta komenda z uwolnieniem sie dziala jak ja uzyje zwykły gracz.....

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026