|
Post #1
01 Nov 2005, 04:48
Trochę nowości na serwerze.
Wszystkie nowości obsługujemy za pomocą komend poprzedzonych kropką „.” Dla testerów/graczy Dla kogoś, kto chce pomóc w istnieniu serwera doszła komenda „.bug” Wystarczy zaznaczyć to, co uważamy za zbugowane i wpisać tę komendę, dzięki niej powstanie lista Bugów, która będziemy mogli odczytać i łatwiej nam będzie naprawiać. .bug (npc/mob/quest/resyta) (opis) Dla graczy mających pecha Powstały 2 komendy .startsecure oraz .autosecure, dzięki którym gracz zostanie teleportowany w bezpieczne miejsce, gdy się gdzieś zawiesza albo gdy jego postać odmówi posłuszeństwa. Uwaga: wszystkie próby przemieszczania się za pomocą tej komendy są logowane. Ma ona tylko ułatwić życie GM. Dla graczy/gm Mamy skrzynkę mailową w WoW, możemy wysyłać naszemu kumplowi z serwera wiadomości nawet gdy go nie ma na serwerze; jak tylko wejdzie do gry, będzie mógł odczytać swoją wiadomość u Post Man. Maile wysyłamy za pomocą komendy .sendmail (odbiorca) (treść). Jak już pisałem, maile odczytujemy u Post Man – Jednego umieściłem w Glodshire przed gospodą. Do GMów ID Post Mana dla Aliance – 90046 ID Post Mana dla Hordy – 90054 Dla graczy/gm Doszedł HonorSystem w pełni sprawny, jednak punkty honoru nie wyświetlają się w zakładce „honors”, ale można informacje o punktach uzyskać, zaznaczając siebie „F1” albo kogoś innego i wpisując komendę „.gethonor oraz .getrank”. Pamiętajcie o kropce. Jest jeszcze system walki między Hordą a Aliancją (Capture the flag). Dla niewiedzących, co to tłumacze: Zbieramy chętnych do meczu po jednej i drugiej stronie; po czym jedna strona ma zadanie zdobyć flagę drugiej strony i przynieść ją do swojej flagi 😀 Można przenosić flagę tylko drużyny przeciwnej; dzięki temu nie ma biegania po całej mapie 😊 jeśli 2 flagi spotkają się w jednym miejscu, wygrywa ten, który zabije przeciwnika i wejdzie na jego flagę 😊 System ten pomaga organizować jeszcze więcej questów, jak walki na Aranie i tak dalej; ale jeszcze go do końca nie rozszyfrowałem… tak czy inaczej, teraz questy będzie można szybciej i łatwiej wykonywać dzięki specjalnym komendom, które umieszczę potem na forum 😊 i dla GM i dla Graczy. No i system więziennictwa 😊 To czego mi brakowało 😛 teraz jak coś przeskrobiecie, będziecie wsadzani do pudełka, z którego nie da się wyjść 😊 Dla których coś przeskrobali .free – Ta komenda pokazuje, ile wam zostało jeszcze odsiadki. Dla GM .jail – Zamkniecie w więzieniu danego gracza; można podawać parametry jak .unjail – Wypuszczenie na wolność |
|
Post #2
01 Nov 2005, 09:26
Nareszcie cos dla ciamajdy!!! Hurra!!!😊
|
|
Post #3
01 Nov 2005, 15:02
Fajnie, bardzo fajnie. Czasem jaiś bug sie znajdzie ale szybko naprawiacie 😉 A chyba chodzi o capture the flag a nie flash.
|
|
Post #4
02 Nov 2005, 16:52
A, no, tak, miałoby być Capture the Flag.
|
|
Post #5
02 Nov 2005, 17:17
Czemu jak jest cos miemilego to ja????
Ciekawe czy ta komenda z uwolnieniem sie dziala jak ja uzyje zwykły gracz..... |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |