|
Post #1
03 Nov 2005, 14:51
Imię:Fenix
Wzrost: 195cm Waga: 75Kg Włosy: Ciemno-Niebieskie Oczy: Niebieski-świecące Widzisz przed sobą młodego i zadbanego Człowieka . Jego włosy błyszczą się w promieniach słońca jak wodospad. Te świecące oczy w ciemności widać z daleka. Posiada długie włosy z ostrym zakończeniem. Mieszka w małej wiosce schowanej w lesie miedzy górami. Kim był Fenix ????. Ho Ho to prawdziwa epopeja, do której snucia przydałaby się chyba flaszeczka rumu... A może, chociaż gorzałki? Kufel piwa? Ale z ciebie skąpiradło! Chcesz opowieści za darmo? No dobra, niech ci bokiem wyjdzie...O Fenixie wiadomo, że był synem, Nomata wielkiego maga , który przez wieki bronił ludzkość przed siłami ciemności, ale w jednej z walk poległ bohaterską śmiercią kazał tylko przekazać Fenixowi klucz do skrzyni nomata. Kiedy Fenix dowiedział się o śmierci ojca nie mógł się pozbierać, kiedy otworzył skrzynie ojca znalazł tam pakunek i list, w którym?.......”Synu, kiedy czytasz ten list ja już nie żyje”[...] „Światu grozi niebezpieczeństwo przekazuje ci moją księgę czarów i moje rzeczy idź na naukę do mnichów i stań się najpotężniejszym z magów i kiedy nadejdzie dzień, w którym zło wypełznie na ziemie zniszcz je”..... I tak zgodnie z wolą ojca Fenix poszedł na nauki do mnichów i wyszkolił się na najlepszego z kapłanów,teraz podróżuje po świecie szukając przyjaciół, którzy pomogą mu zwalczyć zło...Niestety teraz nadszedł dzień, dzień! W którym zło wypełzło z swojej dziury hordy orków i innych stworów plądrują ziemie teraz Fenix musi stanąć do walki..... Wczesniej był uranos ale ket sie nie zgodzila |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |