|
Post #1
05 Nov 2005, 11:39
IMIĘ: Lukers
RASA: Krasnolud PŁĘĆ: Mężczyzna KLASA: Łowca WZROST: 150cm WAGA: 80kg OWŁOSIENIE: Złocisto-Rude OCZY: Błękitne WŁOSY: Splecione w długi warkocz WIEK: 30 Opis Postaci Drzwi karczmy otworzyły się. Było ciemno. Świece przy wejściu zgasił podmuch wiatru, który wleciał przez otwór w drzwiach. Z ciemności wyłoniła się sylwetka. Była dość muskularna, choć niska. Za nim szedł jakiś stwór. To był śnieżny tygrys. Tak to on! Ale jak udało mu się go oswoić. Musi być to bardzo doświadczony łowca. Przybysz podszedł do mnie. Jestem barmanem. Dopiero teraz zauważyłem, że jest to krasnolud. Ma ostre rysy twarzy. Widać, że nie było mu łatwo i żył w trudnych warunkach. Spuścił kaptur z głowy na umięśnione barki. Rzekł w moją stronę: - Witaj człowieku! Czy dostanę u was porządny kielich miodu? – Zmarszczył brwi. - Już podaję. – Wyrzekłem z trudem. Podałem mu kielich. Ku mojemu zdziwieniu wypił tylko ze dwa głębokie łyki, a resztę dał swojemu tygrysowi. Co to za krasnolud? Po paru chwilach, które dla mnie trwały jakby 100 przewróceń czasomierza zebrałem się na odwagę: - Skąd przybyłeś panie? – Uf udało mi się. - Widzę, że inteligentny z ciebie człowiek, jak na człowieka oczywiście. Pochodzę z dalekich gór śnieżnych. Zwą mnie Lukers syn Almena Miedzianego Młota! Historia Postaci (5 lat wcześniej) Zostały już tylko 3 obozy Krasnoludzie. Najmniejszy z obozów, można rzec nawet, że to była wioska, został otoczony przez odziały Orków! Lukers miał 25 lat. Walki trwały przez 2dni 24 obrócenia czasomierza na dobę. Przetrwał tylko jeden oddział, w którym służył Lukers. Udało im się zbiedz. Podczas ciągłej ucieczki nauczył się wielu umiejętności łowców… |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |