|
Post #1
05 Nov 2005, 12:55
Imię:, Blazirs
Wzrost: 175cm Waga: 65Kg Włosy: Srebrne Oczy: Płonąco-Czerwone Opis postaci: Ma 20 lat, jego włosy zakrywają mu pół twarzy, nosi niebieski długi płaszcz z kapturem na głowie, delikatny na zewnątrz a zaraz twardy w środku .Choć jest jeszcze bardzo młody jak na swój wiek to jest bardzo dobrze wyszkolony i przygotowany, szybki i skuteczny potrafi powalić nawet najmocniejszych rywali, jego cel na świecie to walczyć ze złem. Nie ma posiada domu, ciągle wędruje nowymi szlakami aby uczyć się i poznawać nowe miejsca i ludzi. Historia Postaci: W wieku 5 lat był świadkiem tragicznej wojny z orkami gdzie wybito w pień całą jego rodzinę, udało mu się przetrwać ukryty w lesie pod liśćmi Kunkitany. Pewnego dnia spotkał starca który leżał pod starym pniem, podszedł do niego po czym starzec z zaskoczenia chwycił go za rękę i szepnął do ucha „Bądź silny i nigdy się nie poddawaj” wręczył mu swój amulet i umarł. Młody Blazirs był bardzo ciekawy co kryje w sobie ten złoty medalion i założył go na siebie. Wędrując przez las ciągle myślał o starcu i medalionie ,po przebyciu kilkunastu kilometrów napotkał na swojej drodze wilka który zauważywszy go rzucił się na biednego chłopca. Blzairis zaczął uciekać przez gesty las ile miał sił w nogach uciekał…uciekał…aż nagle wbiegł w pułapkę między skały. Biedny chłopiec który przeżył już tak wiele skulił się i zaczął się modlić. Podczas próby zatakowania chlopca przez wilka medalion zaświecił się na wszystkie strony uniósł się i pojawiła się postać starca którego chłopiec spotkał w lesie. Starzec powtórzył swoje słowa ”Bądź silny i nigdy się nie poddawaj” i uderzył niebiesko ognistą kulą w wilka. Na koniec powiedział "Uwierz w siebie a będziesz wielki ,ja będę twoim mistrzem i będę cię uczył". Od tej pory Blazirs wierzy ze dano mu drugą sznase i postanawia ja wykorzystac by czynic na swiecie dobro. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |