|
Post #1
08 Nov 2005, 12:53
Dol'anghnar
wiek: 37 lat od urodzenia miejsce urodzenia: Gerans Pochodzę ze średnio bogatej rodziny mieszczańskiej. Byłem jedynakiem moi dwaj bracia i siostra zmarli w czasie zarazy a matka była już za stara żeby urodzić mi rodzeństwo. Wiec cała miłość rodziców została przelana na mnie, najmłodszego i jedynego. Znajomości i oraz oszczędności całego życia rodziców pozwoliły mi na uczęszczanie do szkoły magów. Nigdy nie byłem wyróżniającym się adeptem, poza jedna dziedzina. Przywoływania. W tym odkryłem swój talent oraz przeznaczenie... Pod koniec mojej nauki jednak cos się zdarzyło. Moja własna śmierć. Miasto zostało zaatakowane. Długo broniliśmy się, jednak miasto pod naporem takiej siły nieprzyjaciela, musiało ulec. Każdy ocalały mieszkaniec, który pozostał w mieście, został zabity. Później było nam dane poznać powód tak zaciekłego ataku. Prawie każda osoba, która miała na sobie szaty maga lub adepta została wskrzeszona. Teraz zostałem warlockiem. Możliwości jakie dostałem razem z chwilą przebudzenia okazały się ogromne. Przyzywanie coraz potężniejszych demonów okazało się wiedzą, którą zawsze pragnąłem posiąść. A gdy zaś ludzkim i elfim magom jest dane tylko kilka lat życia, oferta wieczności która zagościła w moich dłoniach, wydala się darem tak cudownym ze niemożliwością było by jego nie przyjęcie. Tak oto zaczyna sie moja historia. I oto ja stojący na prawie pustym placu skąd mogę dotrzec wszędzie. Nie muszę się spieszyć, cała wieczność przedemną... |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |