📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Opis postaci.
« Wróć do forum  •  9 post(ów) w temacie
Post #1 14 Aug 2005, 14:46
MG. Rozumiem, że chcecie wprowadzić elementy RPG do świata gry, rozumiem, że opis ma ożywić do tej pory dość jednakowe i bezduszne postacie, ale to może już być lekkie przegięcie.
Opis postaci napiszę ze względu na świat gry i regulamin, ale najpierw chcę coś wyjaśnić.

Dlaczego wzrost i waga nie mogą być podawane liczbowo? Podawanie wzrost i wagi przybliżając do wagi zwierząt jest poprostu żałosne. "Wzrost: Na 2 i pół kobolda(180cm)
Waga: Pół tygrysa(60Kg)" lepiej już zostawić to w formie liczbowej, niż coś takiego wymyślić, bo gdzie jest napisane ile te zwierzęta ważą? No i kto spotykający bohatera określiłby go na "2 i pół kobolda"???

Zachowania i manieryzmy, trudno odegrać w WoW, poprostu interfejs nie jest do tego przystosowany. Lista komend jest uboga, można treść przekazać jedynie za pośrednictwem rozmowy.

Panowie, mistrzuję w systemach D&D, Wampir, Shadowrun, ale z taką formą spotykam się pierwszy raz, z całym szacunkiem śmierdzi amatorszczyzną. Jeśli wprowadzacie elementy RPG, to najpierw zagrajcie w standardowego papierowego RPG i wtedy zobaczycie różnicę.

Sama idea jest godna podziwu, lubię rozbudowane, pełne postacie, ale forma opisu powinna być pozostawiona graczowi, a nie ciasno opięta regułami i sztywna. Można się zdziwić, jak kreatywni potrafią być wtedy gracze.
Post #2 14 Aug 2005, 15:07
to jak juz ktos ta sprawe poruszyl to walne tu posta, bo nie wiem czy mi admin by odpisal:
wedlug mnie - bledy regulaminu
§.2 -gdzie nalezy umiescic ten opis?
- ten paragraf jest sprzeczny z §.7 (tu jest napisemy "ma obowiazek", a tam ze "moze") prosze o sprecyzowanie
§.6 - a jesli GM stara sie usilnie uprzykrzyc gre?
§.8 - a co jesli ktos utworzyl postac ze znanym imieniem przed utworzeniem regulaminu?
§.9 - a pozostale emoty (😛 ;p :] itp...) oraz te juz zawarte w grze (/rude , /kiss itp...)
§.10 - niby czemu OMG ma byc zakazane? tak samo LOL- przeciez to jest takze traktowane jakie WOW
§.11 - whisper- to niby jak inaczej sie porozumiewac jak kolega/kolezanka jest po drugiej stronie mapy? radze skasowac ten zakaz, poniewaz whisper sluzy po to zeby szeptac do drugiej osoby o prywatnych rzeczach, nie przeszkadzajac w tym czasie innym zadowalac sie gra
- rozmowy OOC- to niby jak zalatwic wazna sprawe, skoro nie mozna whisperowac?

az strach teraz grac, zeby przypadkiem nie zlamac regulaminu... niech lud sie wypowie!!
Post #3 14 Aug 2005, 16:33

Dziobak

QUOTE(Dziobak)
MG. Rozumiem, że chcecie wprowadzić elementy RPG do świata gry, rozumiem, że opis ma ożywić do tej pory dość jednakowe i bezduszne postacie, ale to może już być lekkie przegięcie.
Opis postaci napiszę ze względu na świat gry i regulamin, ale najpierw chcę coś wyjaśnić.

Dlaczego wzrost i waga nie mogą być podawane liczbowo? Podawanie wzrostu i wagi przybliżając do wagi zwierząt jest po prostu żałosne. "Wzrost: Na 2 i pół kobolda(180cm)  
Waga: Pół tygrysa(60Kg)" lepiej już zostawić to w formie liczbowej, niż coś takiego wymyślić, bo gdzie jest napisane ile te zwierzęta ważą? No i kto spotykający bohatera określiłby go na "2 i pół kobolda"???
Moje niedopatrzenie... niektóre podpunkty były pisane przez człowieka grającego w NWNa. Poprawię to

QUOTE(Andrju)
to jak już ktoś tę sprawę poruszył to walne tu posta, bo nie wiem czy mi admin by odpisał:

Zapewne bzm odpisał... jeżeli nie byłaby to kolejna prośba o złoto, zwiększenie expa, czy dropa 😊
według mnie - błędy regulaminu
§.2 -gdzie należy umieścić ten opis?
- ten paragraf jest sprzeczny z §.7 (tu jest napisemy "ma obowiązek", a tam ze "może")
Opis a Historia postaci to coś innego 😊

prosze o sprecyzowanie
§.6 - a jeśli GM stara się usilnie uprzykrzać grę?

Screen shot i do mnie go oraz info w dziale skargi!

§.8 - a co jeśli ktoś utworzył postać ze znanym imieniem przed utworzeniem regulaminu?

Takie imiona nie wymagają zmian. Ale niestety "Cherbatnik" odpada 😊
§.9 - a pozostałe emoty (😛 ;p :] itp...) oraz te już zawarte w grze (/rude , /kiss itp...)
kiss, dance są dozwolone bo są zawarte w grze!
§.10 - niby czemu OMG ma być zakazane? tak samo LOL- przecież to jest także traktowane jak WOW
Wyobraź sobie świat fantasy... wszystko naturalne, piękne elfie krainy, i biegającego ekspiaczującego krzyczącego "lol" krasnoluda 😊 to już nie jest naturalne... Takie skruty można sobie używać na GG.
§.11 - whisper- to niby jak inaczej się porozumiewać jak kolega/koleżanka jest po drugiej stronie mapy? radzę skasować ten zakaz, ponieważ whisper służy po to żeby szeptać do drugiej osoby o prywatnych rzeczach, nie przeszkadzając w tym czasie innym zadowalać się gra
- rozmowy OOC- to niby jak załatwić ważną sprawę, skoro nie można whisperować?
Można wishperować! nadużywanie jest zabronione... np. opowiadanie na whispie co dzisiaj robiłem albo umawianie się na piwo... nasz serwer jest serwerem gier a nie GG... będziemy mieć lepsze łącze usunie się ten punkt w regulaminie.

aż strach teraz grać, żeby przypadkiem nie złamać regulaminu... niech lud się wypowie!!
Przesadzasz
Post #4 14 Aug 2005, 16:51
Szybka i pełna odpowiedź. To jest właśnie to, czego oczekiwałem 😀.
Post #5 18 Aug 2005, 19:03
A co to jest PW bo chce napisac do rejestracji konto.
Post #6 18 Aug 2005, 19:10
Prywatna Wiadomość...
Ale nic z tego, jak widzisz – rejestracja jest na dzień dzisiejszy zamknięta.
Post #7 20 Sep 2005, 08:16
QUOTE(IPKISS)
Prywatna Wiadomość...
Ale nic z tego jak widzisz rejestracja jest na dzien dzisiejszy zamknieta.

A kiedy bedzie znowu otwarta? Bo bardzo bym sobie chcial pograc na dobrym serwerze. A zailczylem juz kilka, albo serwer co chwile padal, albo questy nie dzialaly, albo wszysko bylo w niezrozumialym dla mnie jezyku. (francuski, rosyjski, do tego cyrylica).Na jadnym tylko mialem szamana 60lvl (ech SzaMat), bylem w gildii ale serwer padl, pozmieniali kilenty i teraz sie jakos podniesc nie moze.
Mimo wszystko i tak napisze posta z opisem postaci i poczekam na otwarcie rejestracji. :hyhy:
Post #8 21 Sep 2005, 10:20
Powiem tyle rejestracja bedzie otwarta kiedy bedzie!!
Post #9 29 Sep 2005, 19:45
dziobak nie czepiaj sie!!! dla mnie to jast spoko jesli mnie przyjmiecie!!!😛

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026