📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Xandas- druga postać
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 22 Nov 2005, 12:39
Imie: Xantas
Rasa: Człowiek
Profesja: mag
Wzrost: 1m 70cm
Waga: 75
Oczy: niebieskie
Włosy: siwe
Karnacja: jasna

Xantas siedział przy swoim biurku. Stos książek leżący przed nim zasłaniał mu widok na cały pokój w tym na drzwi. Książką, którą w tym momencie studiował opisywała kraine Azeroth. Xantas zastanawiał się w jakim celu jego przełożony nakazał mu studiowanie tej księgi. Czyżby zamierzał wysłać go z jakąś misją? Jego wątpliwości zostały rozwiane kiedy przez ciężkie drewniane drzwi wszedł Xardas. Przełożony stanął przed biurkiem i przez chwile przyglądał się magowi.
-Jesteś gotowy?- zapytał ze stoickim spokojem Xardas.
-Nadal studiuje księge, którą mi nakazałeś-odparł. Nie mogę tylko zrozumieć w jakim celu wysyłasz mnie do tej krainy? Po wielkiej wojnie, w której wygnano Płonący Legion spokój powrócił do ich krainy i nasz pomoc nie jest tam już potrzebna.
-Przyjacielu-odparł przełożony- z pewnych źródeł dowiedziałem się, że w tych krainach można odnaleźć wiele zaginionych ksiąg. Magicznych ksiąg. Twoim celem będzie w miare możliwości odnaleźć je. Ale to nie wszystko.
-Nie? A czego jeszcze ode mnie oczekujesz?- odparł mag.
-Hmm….chciałbym abyś umocnił swoją siłę. Żebyś odzyskał swoją dawną moc, którą utraciłes podczas konfliktu z Legionem
-Cóż, moja moc faktycznie osłabła, nie przecze- mag zawiesił głos na chwile- Tak więc kiedy mam wyruszyć?
-Wyruszasz jutro rano. Będzie na Ciebie czekał okręt, który zawiezie Ciebie do Stormwind. Życze Tobie powodzenia przyjacielu. Mam nadzieje, że powrócisz pełni sił.
-Też mam taką nadzieje.
Przełożony opuścił pokój a Xandas ponownie zanurzył się w księgi pragnąc zdobyć jak największa wiedze o krainie do której się udaje.

p.s nie udało mi sie zamieścić odpowiedzi w swoim pierwszym poście o postaci, dlatego utworzyłem nowy topic

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026