📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Barwy gildii-itemy
« Wróć do forum  •  2 post(ów) w temacie
Post #1 23 Nov 2005, 17:59
moze by tak umilic graczom zycie i zrobic tak ze kazda gildia moglaby dostac od gmow itemki gildii ale nie chodzi mi o taki ktore jzu istnieja tylko by gmi stworzyli nowe. chodiz mi tu tylko o "symbol" gildii gildia wybiera sobie model plaszczu i nie wazne najlepiej byloby zrobic zeby wsyztskie itemki mialy po 1 armoru i bylyby clothami zeby kazdy mogl je nosic. a teraz wytlumacze to dokladniej: zalozymyze spodobal mi sie wyglad plaszczu na 60. prosze gma(jezeli jestem guildmasterem) zeby stworzyl taki item dla gildii. gm nadaje temu itemkowi nazwe np "Plaszcz gildii Blessed Legion" ma 1 armoru, jest na 1lvl, rodzaj cloth. chodzi mi o to ze czlonkowie gildii chodziliby w uniklanych itemkach gildii, ktorych zadni inni gracze nie mogliby posiadac. kazdy item ktory bylby stworzypny mialby nastepujace statsy : 1 armoru, na 1lvl, cloth i tym sposobem rozwialoby to watpliwosci ze gracze beda je wykurzystywac w walce itp. sluzylyby one tylko do ubierania w czasie kiedy nie wlaczymy, przed eventami, na turniejach (oczywiscie nie podczas walki) w miastch itd. np mozna by wtedy nosic itemki kolorowo podobne do herbu (tabardu)
____
mam tez pytanie do gmow- czy wy mozecie towrzyc nowe itemki czyli nadawac im nowy wyglad, kolory itp czy tylko zmienic statsy i nazwe a model jest na podstawie jakiegos itemka?
Post #2 09 Dec 2005, 02:23
pomysł spoko... byłoby fajnie, ale zróbmy że nic za darmo... zarobicie nie co.. zrobicie jakieś zadanie dla mnie... i dam wam czego po3ebujecie... :hyhy:

co do itemków możemy robić co chcemy... jednakże bazujemy na pewnym zbiorze modeli... jest ich ogrom ... no jakbysmy chcieli tworzyc nowe.. to ... hm... zna ktoś sie na programowaniu matematyczno-przestrzennym modeli 3DW... bo ja nie bardzo...
no ale wracajac do sedna modeli jest tyle ze starczy oryginalnosci dla kazdego, ja mysle...

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026