📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Izadras
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 24 Nov 2005, 14:29
Nazywam się Izadras. Urodziłem się w małej wiosce, nieopodal niewielkiego lasu. Żyłem razem z moją rodziną, z matką i ojcem. Ojczym mój był łowcą, matka zwykłą chłopką. Byliśmy prostą rodziną, utrzymywaliśmy się z tego, co nam dała natura. Zawsze z ojcem chodziłem na polowania, by zdobyć coś na obiad bądź kolację i to właśnie podczas tych polowań nauczyłem się sprawnie posługiwać łukiem.
Żyło nam się beztrosko i szczęśliwie. Do czasu
Pewnego dnia zjawił się u nas jakiś człowiek, co to siebie nazywał urzędnikiem. Powiedział, że te ziemie mają od niedawna pana, i że jest tutaj, aby ściągnąć od nas podatki. Ale my nie mieliśmy złota, nie było nam potrzebne, wszystko mieliśmy od natury. Człowiek oznajmił, że nic go to nie obchodzi, i jeśli nie zapłacimy zaraz rachunków to wsadzi moich rodziców do lochu. Ojciec tłumaczył mu, że nie mamy złota, bo nie potrzebujemy, ale on westchnął i nakazał strażnikom zabrać matkę i ojca. A ja zostałem sam…
---------------------
Niedługo później, próbowano dokonać zamachu na władcy, ale napastnikom się nie udało, a moich rodziców oskarżono o współpracę z zamachowcami, co było wierutnym kłamstwem, a następnie ich powiesili. Nie mogłem nic zrobić… Zostałem sam… na zawsze…
---------------------
Próbowałem nawet interweniować do władcy tych ziem, ale to nic nie dało. To tyran. Ma gdzieś ludzi chodzi mu tylko o złoto. Jestem bezradny, nie mam rodziny, dom mi już nie potrzebny, nie mam już tutaj po prostu, czego szukać…
Ech nie pozostało mi nic oprócz opuszczenia tego miejsca i wyruszenia w świat w poszukiwaniu nowego życia. Mam nadzieję, że władze w nowym regionie będą sprawiedliwsze…

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026