📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Bartellus-mag czlowiek
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 01 Dec 2005, 00:19
Imię : Bartellus
Wzrost: 185 cm
Waga : 98 kg
Włosy : ciemny blond
Oczy :niebieskie

Oto przed tobą stoi młody mężczyzna o krępej budowie ciała z przeszywającym wzrokiem. Ma on włosy dosyć długi spięte z tyłu. Po jego twarzy możesz wywnioskować, że dużo przeżył w swoim życiu. Porusza się pewnie, z uniesiona głowa wyrzucając dłonie daleko przed siebie.

Od zawsze był pełen podziwu dla świata, który go otaczał, widział w nim magię. Urodził się w zamożnej rodzinie, miał wszystko, czego pragnął. Jednak los nie oszczędził go i gdy miał 10 lat na jego dom napadli rabusie, zabijając mu rodziców. Od tamtej pory starał se radzić w życiu sam. Uczył się w zawodzie krawca, był marzycielem marzył o wielkiej mocy, lecz szybko był sprowadzany na ziemię. Pewnego dnia, do zakładu, w którym pracował wszedł mag, zamawiał jakiś ubiór i nagle ujrzał młodzieńca, spojrzał mu głęboko w oczy jakby czegoś szukał. Zamyślił się głęboko, chłopak poczuł chłód dookoła niego
nagle mag odezwał się do niego:
-jak masz na imię młodzieńcze?
chłopak drżącym głosem odpowiedział:
-b..b..b.bartelus mój panie
mag zamknął powieki, bartellus znów poczuł chłód
-a wiec chcesz zostać magiem (zaśmiał się i uśmiechnął)
chłopca zamurowało, pomyślał: "skąd on może o tym wiedzieć?"
mag znów przemówił:
-czytam w tobie jak w otwartej księdze, zdolny jesteś i ukrytą moc w sobie posiadasz
na to bartellus:
-a wiec możesz czytać w moich myślach??
-może tak może nie-odparł mag
-marzysz o wielkiej mocy, lecz pamiętaj z wielka mocą idzie wielka odpowiedzialność
-wiem mój panie lecz nie do czynienia zła lecz dobra, moc i wiedza mi potrzebna
mag zastanowił się przez chwile i rzekł
-więc zostaw to co było i choć ze mną, nauczę cię wszystkiego co wiem

I tak zaczęła się wielka przygoda młodego maga w dążeniu do wiedzy która wcześniej była mu nie znana, ale o której zawsze marzył.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026