📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Qale - Human Warrior
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 02 Dec 2005, 16:29
Rasa: Human
Profesja: Warrior
Wzrost: 193cm
Waga: 83kg
Płec: Mężczyzna
Włosy: Jasne, długie
Oczy: Niebieskie
Karnacja: Jasna

Dawno temu w małym miasteczku Ibygorn żył sobie Qale, syn kowala, a zarazem doświadczonego wojownika o imieniu Fardoand. Mały Qale, gdy miał już 10lat zaczął treningi. Jego ojciec chciał, aby jego jedyny potomek został wielkim i znanym w całym królestwie wojownikiem. Chłopiec był niesamowicie zdolny i ambitny. Z dnia na dzień stawał się silniejszy.
W wieku 13 lat, Fardoand opowiedział swojemu synowi historię, którą usłyszał od swojego ojca. Mówiła ona o pewnym proroku, który dawno temu przepowiedział swojemu królowi, że jego królestwo zostanie podbite. Król niewierząc starszemu kapłanowi, skazał go na wygnanie. Wieść o nim zaginęła. Po kilku dniach, tak jak przepowiadał prorok, zamek króla i wszystko co posiadał, wraz z ludźmi - zostało podbite przez rasę Orków. Królowi zrobiło się głupio, gdy wtrącono go do lochów, że nie posłuchał starca, więc jeszcze przed przegraną bitwa, gdy Orkowie zbliżali się do zamku, król wysłał gońca, który miał odnaleźć proroka. Goniec miał ze sobą koronę i list, w którym było napisane, że starzec ma za zadanie znaleźć następce tronu. Po kilkunastu dniach, gdy goniec odnalazł proroka, odrazu dał mu list. Po jego przeczytaniu chodził po różnych wioskach i miastach szukając odpowiedniego następcę. Chłopak był bardzo zainteresowany tą legenda. Zaczął ciężej ćwiczyć, gdyż chciał zostać następnym królem, a zwyczajem było brać za króla doświadczonych i inteligentnych mężczyzn. Kilkanaście lat później, gdy Qale miał 34 lata wygrywał wszystkie turnieje w walce na miecze. Był niepokonany. Wygrywał tak turniej za turniejem, aż któregoś razu zauwarzył, że podczas walk obserwował go pewien stary, siwy człowiek. Gdy turniej się skończył, starzec podszedł do Qale i zaczął rozmowę:
-Witam Cię, Qale.
-Witam, skąd znasz moje imię?
-Jestem prorokiem. Zapewne słyszałeś o legendach dotyczących mojej osoby?
-Tak! Słyszałem! To dla mnie zaszczyt spotkać Ciebie!
-Dziekuję Ci, chłopcze. Moim zadaniem było znalezienie następcy tronu. Gdy wszedłem do tego miasteczka, odrazu poczułem jakąś wewnętrzną moc. Okazało się, że ty ją wytwarzasz.
-Słucham?!?!
-Tak, moj chłopcze... Myślę, że jesteś odpowiednim człowiekiem do przejęcia tak dużej odpowiedzialności, jaką jest władza nad całym królestwem. A teraz klęknij... Oto korona, którą nosił poprzedni władca. Ofiaruje ją teraz tobie.
-Dziękuję, starcze.
W tym samym momencie, prorok skonał. Qale został nowym królem, który będzie dobrze rządził królestwem i bronił je od najeźdźców.

Oto koniec historii o Qale, postaci, w którą zamierzam się wcielić. 😊

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026