|
Post #1
04 Dec 2005, 13:25
Imie:Lukas
Rasa:Nocny Elf Klasa:Wojownik Wzrost:182cm Waga:67kg Oczy:Srebrne Włosy:Długie jasno-niebieskie Historia postaci: Lukas od młodych lat pracował z rodzicami na farmie.Był jedynakiem wiec był oczkiem w głowie mamy.Rodzicie od jego urodzenia chcieli aby został zielarzem,lecz Lukas w wieku 16 lat zbuntował sie gdyż nie chciał nim zostac i uciekł z domu.Przez wiele dni długiej tułaczki,zmeczony i glodny napotkał dom nad rzeczką.Chcąc sie najeśc i odpocząc zapukał do domku.W dzwiach stanął wysoki starszy Elf. -Szlachetny elfie czy znalazło by sie dla mnie jaieś zajecie w zamian za które mógłbym dostac troche prowiantu i łóżko na jedna noc-powiedział Lukas -Oczywiscie-odparł elf -Ponieważ nie mam w sobie tyle energii mógłbys porobac drewno na opał-dodał Lukas chcąc jak najszybciej dostac swoja zapłate uwinął sie bardzo szybko z zadaniem ku zdziwieniu pustelnika.Starszy elf zdziwił się jak w tak młodym elfie drzemie tyle siły.Jedzac obiad pustelnik zaptał Lukasa jak się tu znalazł wiec ten opoeidział mu swoja historie.Pustelnik słysząc to postanowił uczyc go sztuk wojennych gdyż w dalekiej przeszłości był żołnierzem podczas wojny z orkami.Mijały dni,miesiące i młody Lukas nabierał coraz wiekszej siły i techniki .Po dwóch latach nadszedł czas na jedna z prób.Pustelnik powiedział aby Lukas upolowal troche zwierzyny i przyniósł mu troche skór.Gdyz zadanie nie było proste Lukasa nie było przez całe dwa tygodnie.Podczas jego nieobecności starzec zachorował na bardzo śmiertelną chorobe.Poniewaz choroba była zakaźna elf kazał wynieśc sie Lukasowi.Przed wyjściem Lukasa powiedział: -Wejdź na góre po schodach w tamtym pokoju znajduje sie duża skrzynia.Powinna tam byc tarcza,miecz i jakis stary pancerz-poweidział z bólem elf -Byłes dla mnie jak syn jeszcze nie jesteś gotowy na walke z orkami,lecz jesteś pojetnym uczniem i szybko wzbogacisz sie o nowe doświadczenia-dodał po chwilii Lukas nie chcąc zadawac więcej bólu swojemu mistrzowi wyszedł i postanowił tworzyc własna przygode. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |