|
Post #1
04 Dec 2005, 17:11
Imię: SanczoPanczo
Rasa: Człowiek Klasa: Mag Wzrost: 180 cm Oczy: niebieskie Włosy: brązowe, długie Waga: 80kg Wiek: nieznany HISTORIA Nie znam daty mojego urodzenia. Nie wiem gdzie się urodziłem. Mag Xardas, który znalazł mnie w lesie powiedział, że moi rodzice zginęli w czasie wojny ludzi z orkami, a ja jestem ocalałym z mojej rodziny. Xardas zabrał mnie do klasztoru magów cienia, w którym się wychowywałem. Magowie dali mi imię po zmarłym ojcu - SanczoPanczo. Zdecydowali, że mam byc wychowany na maga. I zaczęło sie. Od dziesiątego roku zycia moje życie całkiem się zmieniło. Przez piwersze 5 lat uczyłem się historii magii, historii zaklęć i historii zakonu. Dopiero potem zaczynałem uczyć się przyrządzać mikstury magicznie, rózne wywary. Zaczynałęm też rzucać zaklęcia. Pierwsze słabe (unoszenie przedmiotów), ale gdy byłem starszy zaklęcia stawały się coraz bardziej niebezpieczne i trudniejsze do opanowania. Kiedy miałem juz osiemnaście lat i ukończyłem naukę wręczono mi błękitną szatę jako znak, że jestm magiem. I tak żyłem kilka lat w klasztorze robiąc to co inni magowie. Pomagaliśmy ludziom, naprawialiśmy dziury w portalach teleportacyjnych itd. Kiedy miałem już dwadzieściacztery lata klasztor z niewiadomych przyczyn został zaatakowany przez orków. Wojna była straszna i ciężka. Niestety przegraliśmy. Zginęło wielu potężnych magów. Przeżyłem tylko ja, ale tylko dlatego, że w ostatni tydzieńXardas wysłał mnie po pomoc do innego klasztoru. Niestety gdy wróciłem było za późno. Nikt nie przeżył. Teraz jedyne czego pragnę to zemścić się na orkach, odbudować klasztor i przywrócić mu jego dawną potęge. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |