📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Dalmar- Człowiek Paladyn
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 22 Dec 2005, 20:21
- Cz... Czy... Czy ja żyję ?
Chwiejne światło rzucane przez grube, czarne świece ginie w mroku komnaty...Przepływające obrazy...wspomnienia ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krzyki przerażenia, jęki konających, ogłuszający łoskot żelastwa miażdżącego zbroje... Ja..pamiętam, pamiętam to ! Tą walkę...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Błysk uwalnianej magii, po nim gęsty dym z palących się świec, kontury pochylającej się nademną postaci...
Znów biegnę przez pole bitwy...Straciłem konia w walnym natarciu, hełm strącił mi ktoś w zamieszaniu jakie wybuchło gdy obydwie walczące strony wpadły na siebie z impetem napędzanym nienawiścią. Krwawie...krew kapie mi na policzek, czuję jej słodkawy smak wymieszany z kurzem. To nic...draśnięcie. Biegnę, cały czas biegnę po polu usłanym drgającymi jeszcze zwłokami moich towarzyszy. Biegnę prowadząc do ostatniego natarcia ocalałych członków Zakonu Silver Crusaders...Prosto w objęcia chwalebnej śmierci...
Komnata...Znów ta komnata i świece, dym...Nitki tkanej magii zawieszone w powietrzu, mieniące się tysięcem barw...W powietrzu nademną ? Cichy, acz przybierający na sile, mrożący krew w żylach zaśpiew niewyraźnej postaci stojącej z boku...
Darkbloor... Znowu wyrwał mnie z szponów śmierci... Chwała Lathanderowi i temu piekielnie dobremu Warlockowi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z przeraźliwym wrzaskiem wpadam na oddział wroga, od razu tnąc przeciwnika mieczem od góry przez szyję, klatk piersiową aż po nogę. Pod siłą uderzenia pada on charcząc i plując krwią na ziemię u mych stóp. Chwyta się skał drgającymi rękami, podczas gdy z oczu wraz z upływającą krwią ucieka mu życie, powoli gasząc blask chęci mordu wymieszanej z przerażeniem z jakim wpatruje się we mnie... Ile to już razy oglądałem taki widok ? Za dużo, ehh...za dużo... Znów uderzam, tym razem mierząc w brzuch. Jęk stali uderzającej w stal, instynktownie zasłaniam się tarczą...Huk, ból w ramieniu, pisk w uszach. Muszę się podnieść...wstaję, następne śmiertelne cięcie przyjmując na własną broń....
Spływa na mnie magia...czuję ją w sobie, czuję jak mnie ogrzewa, napawa uczuciem jakiego dawno nie zaznałem...Uczuciem potęgi.. życia...Gasną świece, jedna...druga....trzecia....
Na moich oczach mój brat krwi, Quelthan, zostaje przybity do ziemi mieczem olbrzymiego Orka...Zasypuję mojego aktualnego przeciwnika gradem szybkich pchnięć i uderzeń, po czym odrzucam wygiętą tarczę i biegnę w stronę konającego Quela szepcząc słowa najpotężniejszych czarów leczniczych jakie znam. Ręce same układają się w złożone symbole, a ja biegnę nie zważając na nic. Juz jestem blisko, bliżej...Nagle dostrzegam coś w całym tym szaleństwie, pogrążony w szoku, otoczony zewsząd walczącymi z wyraźną przewagą liczebną wroga paladynami, których znam tyle lat...A teraz giną, i to z mojej winy. Dostrzegam stojącą na wzgórzu oddalonym o jakieś sto kroków sylwetkę ubraną w czarno-czerwone, długie szaty...Sylwetkę zwóconą w moją stronę... Pomiędzy jej rozłożonymi rękami widzę wyraźnię kończący się formować efekt czaru Blizzarda, potężnego zaklęcią bitewnego. Staję w miejscu, podczas gdy do mego serca wkrada się czarna rozpacz. To już koniec...Wiem o tym, jednak pomimo tego powodowany nienawiścią, żalem, gniewem i rozpaczą rzucam się w kierunku maga, w szaleńczy pościg za życiem i chodź marną, ale jednak - zemstą.
Świst zbliżającej się strzały...pochylam się w biegu...przyśpieszam. Gdy jestem na tyle blisko, aby zobaczyć wykrzywioną szaleństwem twarz umarłego maga, padają ostatnie słowa zaklęcia. Żar, ból nie do wytrzymania i uderzenie, które odrywa mnie od ziemi i rzuca mną w tył jak szmacianą lalką...Wirujący świat, lot w ciemność...w nicość....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podnoszę się powoli z kamiennego ołtarza, oświetlonego jedynie płonącymi po obu stronach stosami ofiarnymi złorzonymi z głów Taurenów Troli i Orków. Sylwetka zakapturzonego maga pod ścianą komnaty napawa mnie grozą ale i zarazem poczuciem bezpieczeństwa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Witaj wśród żywych Dalmarze ! Podchodzi do mnie wysoka, dosyć szczupła postać odziana w powyginaną zbroję.
-Witaj książe... Ja... ja niebardzo pomiętam co sie stało.. Cz... Czy to ty bracie Dark mi pomogłeś mi wrócić na ten świat... ?
-Ja... Ja nie bardzo wiem.. Czuje do tej pory jak emanuje od ciebie jakaś dziwna niewidzala sila... jakby pole chronne, moje czary lecznicze nie dzialaly na ciebie. To cud ze sie z tego wylizałeś - masz wielki dług wdzięczności u Lathandera bracie !
-Tak...chyba tak...a co z resztą naszych przyjacieli... ?
-O nich sie nie lękaj bracie... Oni sa juz w objęciach Lathandera... Widać nasze przeznacznie sie jeszcze nie wypełniło i nie pora abyśmy do nich dołączyli...

Tak...Nasze, moje przenaczenie sie jeszcze nie wypełniło... tylko kiedy to będzie... Czas nam pokaże...

Imię: Dalmar
Rasa: Człowiek
Klasa:Łowca
Wzrost: 180cm
Waga:85kg
Oczy:Błękitne, widać domieszkę elfiej krwi - oczy w kształcie migdałów

I jak... ? 😀

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026