|
Post #1
23 Dec 2005, 22:58
Prawdziwym dowódcą nie czynią błyszczące ordery przyszpilone do munduru. Prawdziwego dowódce czynią dopiero jego ludzie, twardzi żołnierze idący za nim choćby do bram piekieł, choćby pod Mroczne Wrota...
Tak jak mnie można wynająć, tak moich ludzi wynajmujesz, bo pójdą oni za mna wszędzie... Zawsze pytacie o to samo. Interesuje was tylko za ile... gdzie się nie pojawię słyszę tylko "Za ile?". My som prości żołnierze, nie żądamy wiele. Ot tyle by przez kilka dni żyć spokojnie. Co się dziwisz? Ano tak, SPOKOJNIE. My nie szukamy wojny - to my jestesmy Wojną. Chcemy tylko przeżyć spokojnie kilka następnych dni. Nacieszyć sie ciepłą strawą, dobrym trunkiem, dachem nad głową i kojącym towarzystwem pięknej kobiety. To nie nasza wina, że zarabiamy na cudzym nieszczęściu... oraz śmierci... a tej w szczególności, hehe. My chcemy tylko przeżyć spokojnie kilka następnych dni... kilka następnych dni, by móc ruszyć dalej... zarabiać, hehe. .................................. Ech rozmarzyłem się. Miałem mówić o Psach... no to mówie. Do naszej drużyna zaliczają się tak: no to ja... Thorsten Gavallard - z woli (psia ich mać) bogów Kapitan Psów Wojny Pan Ferick - Gnom inżynier w stopniu Lewa Dłoń Gohtar - Krasnolud kowal w stopniu Kapral Thene - Krasnolud medyk w stopniu Weteran Yarpen Zigrin - Krasnolud alchemik w stopniu Weteran Eldgrim - Gnom krawiec w stopniu Rekrut Samalin - Gnom kucharz w stopniu Rekrut No co tak gały na wierzch wywalasz? Niby we wspólnym do ciebie gadam... czegoż ty nie rozumiesz? He? Co te stopnie są? Toż ty nigdy w wojsku nie był? Bogowie zlitujcie się... Kapitan - głównodowodzący drużyny i przewodniczący sądu polowego Dłoń - dowódca ma zawsze dwie Dłonie: Lewą - tą od tarczy i Prawą - tą od miecza Chorąży - najwyższy stopień oficerski Sierżant - stopień oficerski Kapral - dowodzi żołnierzami w linii Weteran - Pies, który przeżyje pierwszą bitwę ramię w ramię z braćmi z drużyny Pies Liniowy - zwykły żołnierz walczący w linii Rekrut - żółtodziób przyjęty na tygodniowy okres szkolenia =============================================== Gildia w dalszym ciąu poszukuje: Kapelana - kapłana gotowego pochować swych towarzyszy broni Zwiadowcy - znającego dzicz krasnoluda mogącego prowadzić nas przez leśne ostępy |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |