📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Sule .. to po matce..
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Post #1 25 Dec 2005, 14:43
Sule.. To po matce.. O tym wiedziałem od zawsze.. Tylko dlaczego Dhu ?.. Czy tak trudno było im to powiedzieć ? .. A może nie chcieli żebym czuł się żywą pamiatką tragedii?.. Nie wiem.. Wiem że czarne oczy, to wszystko co mi po niej zostało..Reszta jest Twoja.. Kolor skóry niczym pożółkły, opadły liść klonu.. Średni wzrost.. Krótkie kruczo czarne włosy..Nic szczególnego..Taki finał... Heh.. Śmiech i łzy to jedyne z czym musze teraz walczyć.. A podobno elfy nie kłamia.. Widzisz jaka piękna noc? To świadectwo iż ona jest tu teraz z nami.. Patrzy, a gwiazdy iskrzą jak łzy w jej oczach.. odnalazłem Cie.. A ona odnalazla nas.. Prawdziwa matka.. Zawsze przy mnie była.. Nie rozumiem tylko dlaczego Ciebie nigdy przy mnie nie było.. Przez wiele lat nie obchodziło mnie ze moi rodzice wcale nie są do mnie podobni.. Nie obchodzilo mnie iż żadne z ich dzieci nie jest do nich podobne.. Moja siostra.. Brat.. Wszyscy byliśmy rodziną.. Wszyscy jesteśmy jedną rodziną.. A mimo to każdy z nas posiada druga rodzine.. Rodzine z która spotka sie tam gdzie wszyscy są sobie równi.. Tam gdzie wy jestescie.. Nie mam im za złe, że mi nie powiedzieli.. "Każda historia ma swoje miejsce i czas".. Tak.. Właśnie tak.. Wiedzieli, że oni nie powinni ustanawiać tego czasu.. To miejsce widocznie jest teraz i tu.. Spotykamy sie.. Ja.. Ty.. I Ona.. Nasza rodzina.. Po 415 wiosnach mojego życia.. Po polowie mojego życia poza ich "domem" .. Teraz już wiem dlaczego nie chcialeś abym był przy Tobie.. Wiem.. A mimo to stalem sie taki jak Ty.. Widać przeznaczenie miało swoje plany co do mojego losu.. I nawet Ty ojcze nie mogłeśmnie przed nim uchronić.. Tak oto po latach żyje na granicy pomiedzy swiatem elfów i ludzi.. Między korzeniami, a zatraceniem wartości.. Żyje z dnia na dzien nie dbając o jutro. Jednak nigdy nie zapominając o wczoraj.. Bo kim jest Elf bez pamięci o wczoraj?.. Staje sie jak zwykły człowiek ktory nie potrafi przez całe swoje nędzne zycie wyciągnąć z niego wniosków.. A ksieżyc stoi nieruchomo ponad nami, oświetlając jednostajnie i wytrwale konary nowych drzew.. Tak.. Tego sie od niego nauczyłem.. Cierpliwości.. Cierpliwie czekałem dzień po dniu.. Szukałem i czekałem.. Tak jak on czekał aby znów móc oświetlić ich konary i grube pnie.... I znalazlem Cię.. Aby teraz móc uronić łze w tym miejscu.. Za Ciebie matko.. Oraz Ciebie ojcze.. Sule Dhu.. Tak mi na imie.. Sule jak Ty mamo.. Dhu była kolorem nieba gdy umierałaś.. Bowiem własnie taki wiatr wiał gdy ginał nasz las..Kiedy w krzywym grymasie ognia umierał nasz świat.. A ja sie rodziłem.. Bys Ty mogła spokojnie umrzec...

Na zmarzniętą ziemie z powolnym wahaniem spadła kropla. Przez jakiś czas nic sie nie działo. Twarda ziemia stanowczo broniła sie przed jej wchłonieciem. Jednak jej cieplo sprawilo, iż powoli zniknęła w otchłani czarnej matki. W tym momencie z nieba zaczely padac kolejne krople. Najpierw nieśmiało, jedna po drugiej, a potem juz coraz szybciej i mniej systematycznie zaczeły grać na opadłych, pożółkłych liściach.

Nie płacz matko.. Nie płacz prosze.. - szepnąłem wstając znad grobu ojca i ruszajac powolnym aczkolwiek zdecydowanym krokiem w głab tonącego w swietle ksieżyca, odrodzonego lasu..

( Sule w jezyku elfów oznacza wiatr, a Dhu - kolor czarny. przyp.aut. )

Bardziej szczegółowa charakterystyka:

IMIĘ: Sule Dhu
RASA: Mroczny Elf
PROFESJA: Łotrzyk
PŁĘĆ: Mężczyzna
WZROST: ok.175cm
WAGA: ok.56 kg
WŁOSY: Kruczoczarne, krótkie, z przodu opadające na oczy
OCZY: Czarne jak noc, błyszczące

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026