📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

[color=blue]Kang[/color]- opis i historia postaci
« Wróć do forum  •  1 post(ów) w temacie
Luk
Post #1 29 Dec 2005, 19:00
Przyszedłem na świat w mieście Linaras. Mój ojciec był potężnym druidem, a matka była wielką kapłanką. Życie w Linaras było szczęśliwe do czasu, gdy zostało zaatakowane przez Hordę orków. Niczym plaga nie umarłych przedzierała się przez ulice Linaras niszcząc wszystko, co stanęło im na drodze. Mój ojciec wraz z innymi druidami poszedł bronić miasta, lecz orków było tak dużo, że nie mógł ich pokonać. Moja matka nie miała innego wyboru jak uciec z Linaras. Przebrała się za żebraczkę mnie owinęła w stare szaty i uciekliśmy na północ. Lecz Horda szybko trafiła na nasz ślad i zaczęła nas gonić. Podczas ucieczki przy moście na moją matkę rzucił się wódz, który dowodził zamachowcami, był to Mistrz Ostrzy. Gdy rzucił się na moją matkę w tym samym czasie rzuciła mnie do rzeki, która płynęła z południa na północ. Po długiej wędrówce rzeka wyrzuciła mnie na brzegi nie wielkiej wioski położonej w górach na północy od zburzonego miasta Linaras tam znalazła mnie grupa złodziei i zabójców, którzy przypadkowo przechodzili. Kiedy dorosłem do 15 lat złodzieje uczyli mnie jak zostać dobrym złodziejem, a gdy stałem się mężczyzną zabójcy nauczyli mnie różnych zabójczych chwytów i jak wytrwać w niebezpiecznych chwilach. Jak pytałem się ich kim naprawdę byłem w dzieciństwie to od razu zmieniali temat i nie wracali do tego niego. Niedaleko wioski znajdowała się siedziba jasnowidza. Poszedłem do niego dowiedzieć się prawdy o mnie. Powiedział mi, że w dzieciństwie byłem synem druida i kapłanki, którzy zostali zamordowani przez Hordę orków dowodzących przez Mistrza Ostrzy. Jasnowidz zdradził mi też kryjówkę mordercy, która znajduje się na południu w mieście Linaras. Więc wybrałem się do Linaras by stawić czoło zabójcy moich rodziców. Droga była długa i niebezpieczna zmagałem się z żywiołami, olbrzymami, ogrami i innymi siłami natury. Gdy dotarłem do zniszczonego miasta Linaras w mojej głowie zaczynały pojawiać się obrazy z mojego dzieciństwa życie, które tu rozkwitało przepadło. Moją misją było za wszelką cenę zabić tego, kto to kwitnące życiem miasto zamienił w ruinę. Stało się spotkałem się z Mistrzem Ostrzy twarzą w twarz. Śmiejąc się ze mnie zaczął uciekać, więc za nim pobiegłem. Uciekał na północ tą samą stroną jak niegdyś moja matka. Zatrzymał się na moście przy rzece, do której zostałem wrzucony tam stoczyłem z nim pojedynek. Nie było łatwo. Ork był tak silny, że prawie mnie zabił, ale z niewiadomych przyczyn na pomoc przybyli mi duchy mieszkańców Linaras, którzy wzmocnili mnie. Zadawając ostateczny cios zepchnąłem mojego przeciwnika do rzeki. Poprzysięgłem sobie, że będę bronił dobrych, zabierał bogatym i dawał biednym.

Imię: Kang
Rasa: Elf
Klasa: Rogue
Wzrost: 189 cm
Waga: 70 kg
Włosy: Krótkie Jasne
Oczy: Pozbawione Blasku

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026