📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Najfajniejsza sesyja, i największa wpadka
« Wróć do forum  •  10 post(ów) w temacie
Post #1 21 Jan 2006, 07:16
LUUUDZIE!!!!

Zawiało nudą. Ostatnio nawet nowych historii niema. Więc genialny Hebanos postanowił sobie wymyśleć tak oto malutki temacik.

Najfajniejsza sesyja:

Odbyła się w pewnym Warszawskim empiku. (Ja z Wa-wy nie jestem). Mianowicie, wchodze sobie do empiku... taki fajnt był w piwnicy:P... oglądam sobie podręcznik do 2 Warhammera, i nagle pochodzi do mnie jakiś kolo... myślałem że mnie opierdzieli za to że czytam podręcznik ktorego nie kupiłem ... a tu nie... on wyjeżdża do mnie z tekstem

Cześć stary
To ja mu:
Ano gram a co??
No bo brakuje nam jednego gracza, a chcemy se sesyje walnąć taką jakąś
Normalnie mnie przytkało. Ale cóż poszłem. Nie pamietam zabardzo o czym była, ale cała sytuacja była bardzo miłym przeżyciem:)

A co do wpadki:

Lubimy sobie zrobić dobry klimat do gry , wiecie; czarne zasłony, swiece, kadzidełka o zapachu opium 😛 itp... Właśnie na takiej sesji jaeden z graczy chciał coś na karcie postaci przeczytać, a że ciemno było a kolo niewyraznie pisze, to wiadomo świeczka bliskio a on sie nad kartą nachyla. W pewnym momenci poczułem jakiś swąd. Patrze na kola, a on trzyma głowe w świeczce. Więc ja sie dre: "Łoker włosy ci sie palą!!". I poiore kolesia po czerepie> Kumple zwijają sie w konwulsjach śmiechu, ja leże na kumplu, i łapie faze. Do dzsiaj wspominamy tą sesyję
Post #2 21 Jan 2006, 08:51
sam niestety nie gram w rpg (nie mam bardzo z kim :/) ale jesli chodzi o wpadki to goraco polecam stronke: http://www.tawerna.rpg.pl/ , gdzie w dziale pgr 😛 mozna znalezc cala ase takich wpadek 😊

Ps: czytajac je caly sie poobijalem spadajac z krzesla^^
KEt
Post #3 21 Jan 2006, 09:01
kiedys byla w Magi & Mieczu taka fajna Kraina Goblinow 😊 dzial z glupotami z sesji 😊))
Post #4 21 Jan 2006, 11:31
Ano był, ale znałem jeszce lepsze źródło. Na forum o warhammerze był specjalny dział gdzie sytucje były tak zabawne, że po wielokroć płakałem ze śmiechu. Niestety forum już nie istnieje ;(
Post #5 25 Jan 2006, 13:51
No cóż... Ja podam jeden, krótki przypadek chociaż były ich setki. Mój piekielnie inteligentny kumpel uznał, że najlepszy sposobem na zwalenie drzewa będzie.... zresztą podam dialog:
- eee, Yagu, mamy sznur?
- A po cholere ci sznur?!
- Noo, wiesz, możnaby tak drzewa zwalić, przyda się na opał...

No i taka cisza zapadła bo nikt nie wiedział co powiedzieć... Dalej domyślcie się co było 😊
Post #6 25 Jan 2006, 22:50
Najgorszym pomysłem spośród wszystkich złych sesyjnych pomysłów był mój własny. Na nocce w czasie gry piłem z jednego kubka zmieszane kawę, herbatę i tanie wino. Takie pomysły muszę się źle skończyć! Nie próbujcie tego w domu.
Post #7 26 Jan 2006, 02:47
Oooo, jak ktoś mógł zmarnować tak wspaniały trunek jak wino na mieszanie z kawą?? Zabolało mnie to, naprwade. My też mieliśmy sporo fajnych tematów, ale nie da się ich odtworzyć pisząc, trzeba by je zobaczyć 😛 . Ale choć jednym kwiatkiem pochwalić się musze:

Świat Forgotten realm, gracze starają się negocjować własne życie z pewną kapłanką Drowem otoczeni przez całą armie jej podobnych.
-Paladyn - Takie plugastwo jak ty trzeba ubić! Twoja matka jakiegoś ilithida spotkała kiedyś w podmroku i ty żeś pewno z tego wyszła!
-Mag - (stara się uciszyć palladyna) Cicho, można się jakoś dogadać
-Krasnal (które przez całą sesje powiedział moze 2 zdania prócz "atakuje") - Ty bądź cicho! Dobrze gada, wódki mu dać!
Post #8 13 Feb 2006, 17:50
QUOTE(Tarzanus @ Jan 21 2006, 09:51 AM)
sam niestety nie gram w rpg (nie mam bardzo z kim :/) ale jesli chodzi o wpadki to goraco polecam stronke: http://www.tawerna.rpg.pl/ , gdzie w dziale pgr 😛 mozna znalezc cala ase takich wpadek 😊
Ps: czytajac je caly sie poobijalem spadajac z krzesla^^
[right][snapback]8249[/snapback][/right]

ano, było... Kraina Goblinów rządziła 😊
kolekcjonowałem MiMy nie mam tylko kilku 😊 (nie licząc od 2000 w górę... z tego mam po numerze z roku i niestety na 2001 był mój ostatni kupiony... MiM padł)

najgorsze sesje?

w podstawówce na lekcjach <hahaha>

najlepsze?

w wąskim, zaufanym gronie, bez przesady, kiedy każdy ma doświadczenie z przynajmniej kilku systemów.
Najlepsze to nie w WFRP...

pozdrawiam Sedit

spion
Post #9 13 Feb 2006, 19:47
No mim byl fajny mam jeszce troche tych numerow na gorze szafy... ale coz gadac o czyms co sie roziwalo

Jesli chodzi o wpadki to moze nie wpadka ale feralny Mg postanowilismy wreszcie znalesc nowego goscia na posade mg i udalo nam sie to 20 letni wtedy Pawel wychwalal sie jaki to on nie jest dobry w prowadzeniu w co on to nie gral ze nam zrobi taka sesyjke ze Ohy i ahy beda...

Dialogi z gry

gm-Dobra dostaliscie cie list gdzie burmistrz prosi was o wyruszenie na polnoc
-Ok to mi idziemy do kaczrmy tzreba sie nachlac wpierw
gm- nie mozecie
-czemu a co?
gm- nie nie mozecie macie isc na polnoc
szept -skd wzielsicie tego pojeba ?
szept-czekaj moze sie rozkreci
-no ok to chociaz chodzmy do jakiegos burdleu przeciez jest noc
gm- jest dzien
-przed chiwal bylka noc baranie
gm- ale tu sie szybko sciemnia
szept Grzesiu... masz kase?
szept ano a co ?
szept to wez no ja ci puszcze sygnal a ty powiesz ze mama do ciebie dzowni ze miales odsniezyc podjazd powiesz im ze sam nie dasz rady we 2 sie szybciej uwieniesz i pojdziemy do baru, bo ja juz z tym gosciem nie dam rady

Sesja skocnzyla sie przy 4 graczach zaeczela przy 7 prowadzona liniowo chce isc do baru, nie mozesz czemu, BO NIE I JUZ!! MIALES ISC NA POLNOC! 😀

Juz wieciej z nami nie gral 😛
Post #10 13 Feb 2006, 23:03
Warning: mysql_connect(): Access denied for user

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026