📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Arriatella
« Wróć do forum  •  4 post(ów) w temacie
Post #1 27 Jan 2006, 14:37
-Arriatelko nie bądz za długo w kościele- powiedziała mama Arriatelli
-Dobrze nie martw sie o mnie.
Arriatella wyruszyła do kościoła. Po mszy mała dziewczynka pobiegła do Zachrystii, by zapytac o Komunię Świętą.
-Komunia odbędzie sie za 2 tygodnie, przygotuj sie dobrze, przecież czytasz I czytanie- powiedział ze zdumieniem ksiądz Proboszcz.
-Tak, wiem.
Dzień przed Komunią Świętą Arriatella postanowiła zostac Kapłanką, która chciała zwalczac zło jak wszystkie małe dziewczynki.

Komunia

-W Imie Ojca, i Syna, i Ducha Świętego....- zaczął Ksiądz.
Wszystkie dzieci ubrane na biało siedziały w ławkach.
Nagle przyszło czas na czytanie Bohaterki. Nie pomyliła sie ani razu, wręcz bardzo wczuła sie w czytanie.
Po komunii wszystkie dzieciaki udały sie do domu, a Arra (tak na Nią mówiła mama) została jeszcze w kościele by sie pomodlic.

10 lat później

- I co udało sie??
- Tak, mamo wreszcie sie dostałam, nauczycielka weźmie mnie do northshire, i tam będe mogła sie uczyc na Kapłankę!!!- z łzami w oczach mówiła Arra.

Opis Postaci:

Gdy patrzysz na Arriatelle, widzisz białą, piękną kobietę. Jest młoda i niedoświadczona, lecz poradzi sobie w nietypowych sytuacjach. Mama puściłą ja do Northshire tylko dlatego, że opiekuje się Nią Jej nauczycielka.
Post #2 27 Jan 2006, 14:52
Jakiego ojca i syna ? Jakie biale dzieci ?

NIE TA BAJKA ^ ^
Post #3 27 Jan 2006, 16:04
tyle razy sie na tym forum wypowiadales wiec mysle ze napisales to dla zartu...
Post #4 28 Jan 2006, 16:30
Nie jest najgorzej. Idealistka chcąca naprawiać świat. Mała naiwna cnotka niewydymka 😛
Niestety, Demon, koledzy mają rację. Nie te realia.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026