|
Post #1
27 Jan 2006, 14:37
-Arriatelko nie bądz za długo w kościele- powiedziała mama Arriatelli
-Dobrze nie martw sie o mnie. Arriatella wyruszyła do kościoła. Po mszy mała dziewczynka pobiegła do Zachrystii, by zapytac o Komunię Świętą. -Komunia odbędzie sie za 2 tygodnie, przygotuj sie dobrze, przecież czytasz I czytanie- powiedział ze zdumieniem ksiądz Proboszcz. -Tak, wiem. Dzień przed Komunią Świętą Arriatella postanowiła zostac Kapłanką, która chciała zwalczac zło jak wszystkie małe dziewczynki. Komunia -W Imie Ojca, i Syna, i Ducha Świętego....- zaczął Ksiądz. Wszystkie dzieci ubrane na biało siedziały w ławkach. Nagle przyszło czas na czytanie Bohaterki. Nie pomyliła sie ani razu, wręcz bardzo wczuła sie w czytanie. Po komunii wszystkie dzieciaki udały sie do domu, a Arra (tak na Nią mówiła mama) została jeszcze w kościele by sie pomodlic. 10 lat później - I co udało sie?? - Tak, mamo wreszcie sie dostałam, nauczycielka weźmie mnie do northshire, i tam będe mogła sie uczyc na Kapłankę!!!- z łzami w oczach mówiła Arra. Opis Postaci: Gdy patrzysz na Arriatelle, widzisz białą, piękną kobietę. Jest młoda i niedoświadczona, lecz poradzi sobie w nietypowych sytuacjach. Mama puściłą ja do Northshire tylko dlatego, że opiekuje się Nią Jej nauczycielka. |
|
Post #2
27 Jan 2006, 14:52
Jakiego ojca i syna ? Jakie biale dzieci ?
NIE TA BAJKA ^ ^ |
|
Post #3
27 Jan 2006, 16:04
tyle razy sie na tym forum wypowiadales wiec mysle ze napisales to dla zartu...
|
|
Post #4
28 Jan 2006, 16:30
Nie jest najgorzej. Idealistka chcąca naprawiać świat. Mała naiwna cnotka niewydymka 😛
Niestety, Demon, koledzy mają rację. Nie te realia. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |