📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

!!!! Problem = proszę o szybko i dokładna pomoc !!!!
« Wróć do forum  •  15 post(ów) w temacie 1 2
Post #11 31 Jan 2006, 15:29
ja mam podobne objawy od wczoraj wieczora tj poniedzilaku, net normalnie chodzi ale MW masakra przy pingu 12000 (zawsze sredni mialem 300)

:wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:
Post #12 31 Jan 2006, 17:36
Przeciez to proste, mialem tez tak pare razy i szybko naprawilem.

TEORIA:

Wystarczy pomyslec :looka: :looka: 😊 Jesli bywaly takie lagi na servie to co to oznacza:
Zwolniona reakcja postaci w swiecie
czyli ogolnie wolniejsze przesylanie danych ROWNIEZ o otoczeniu, skutkiem tego jest fps siegajacy 0.1 przy starcie programu. Komputer przy tak wolnych fps nie dazy pobrac wszystkich informacji o terenie, itemach etc. Kiedy konczy pobierac informacje okazuje sie, ze zdobyl tylko textury terenu i pare innych bajerow.

RADA:

wychodzic i wchodzic az do pojawienia sie postaci ( nie ma szans na pojawienie sie idzialanie wszystkiego ). Chodzi tylko o zyskanie kontroli nad postacia. Podprowadzamy postac na teren o jak najmniejszej ilosci szczegolow, pustynia, czubek gory, jaskinia, srodek oceanu, no wiecie o co chodzi 😊
Relog i po sprawie 😊

Ps. To sie "fachowo" na priv servach nazywa STUN
Post #13 01 Feb 2006, 07:43
Takich bzdur jeszcze nie słyszałem. Co ma karta graficzna do łącza internetowego? Zeby mieć 0.1 fpsów w takiej grze trzeba mieć albo karte graficzną pokroju Savage 8mb {a nawet gorszą}, albo nieźle zwalonego kompa.

Komputer nie pobiera tekstur z internetu!!! Po to instalujesz gre i patche żeby były u ciebie na kompie. Pobiera informacje o twoim położeniu, spawnie i położeniu zwierząt, informacje jakie masz itemy itd. Wszystko w postaci tekstowej! Nie musi pobierać tekstury spodni tylko ich ID w bazie.

Oczywiście przejście do terenu o najmniejszej ilości ludzi i zwierząt pomaga, bo komputer ma mniej danych {liczbowych} do pobrania. Ale za cholere sie nie zgodze z tym że to ma związek z kartą graficzną i fpsami. W całej swojej karierze nie spotkałem się z czymś takim, a słyszałem wiele zmyślnych teorii.

Jak już nieraz powtarzałem przyczyną tego że nie widać postaci jest wadliwy cache w katalogach wdb i wtf lub uszkodzone dane przesłane przez serwer zaraz po uruchomieniu gry {albo niekompletne}. Gra ich nie może zidentyfikować, i wyświetla pytajniki. Dlatego też na blizzie nigdy nie ma pytajników, nawet jak wykorzystujesz 99% łącza to i tak w końcu komp pobierze dane, bo serwer wysyła je poprawnie.
Cache jest po to żeby twój komp nie pobierał za każdym razem tych samych informacji tylko te które sie zmieniają. Dlatego po usunięciu cache'a trzeba kilka razy wchodzić do wowa aby go stopniowo odtworzyć.
I znowu co mają tekstury terenu do rzeczy. Nawet grając bez serwera widziałbyś tekstury terenu, bo świat jest wszędzie ten sam.

Frog powiedz gdzie to przeczytałeś lepiej, bo pseudofachowców na priv serwerach nie brakuje, a ich absurdalne torie mnie czasem irytują.

PS. Jak sie myle to powiesze sie w wielkich górach himalajach na jajach, a jak nie to będe wieszał wszystkich którzy opowiadają takie bzdury.

PS2. Frog sorki za zbesztanie, nic do ciebie nie mam. Tylko do teorii które rozpowszechniasz.
Post #14 02 Feb 2006, 21:34
oj moze namieszalem :wstyd:

To bylo zgrubsza przetlumaczeone z jednego prywatnego serva RDC na ktorym mialem okazje grac 😛

Jednak caly ten problem, ja rozwiazuje w wyrzej wymieniony sposob 😊
Post #15 13 Feb 2006, 17:44
QUOTE(Karedrel @ Jan 31 2006, 03:02 PM)
Mam 2 service packa do xp, nie sorbe nic przez torrenta. Ket jak poznam że jest to wir?? zrobi to sam program??
[right][snapback]8824[/snapback][/right]

no i to niestety może być to... SP2 daje windowsowi jeszcze większą możliwość samokontroli, na którą temu największemu wirusowi świata nie wolno pozwolić! 😊
zainstaluj ZoneAlarm, antywirus i firewalla.
przesiadłem się na to z Kaspersky'ego i czuję się nietykalny :twisted: nie no prawde, program ten zapyta Cię nawet czy włączyć podstawowe programy windowsa (da się zapisać, nie będzie Cię potem pytał o takie debilizmy), dzięki temu wiesz co Ci siedzi w systemie. Dzięki ZA, nawet stare, napuchnięte instalacje XP, dostają kopniaka 😊

pozdrawiam Sedit

spion

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026