|
Post #1
07 Feb 2006, 18:27
Mężczyzna: Zendagord
Rasa: Człowiek Klasa: Mag Wzrost: 183 cm Waga: 85kg Wiek: 21 lat Włosy: Czarne Oczy: Piwne Karnacja: Jasna Opis postaci Mężczyzna o gęstej czarnej fryzurze oczach kolory jego ulubionego napoju, czyli piwa. Posturze dobrze zbudowanego i wysportowanego mężczyzny z paro dniowym zarostem. Na początku trochę nie śmiały, ale po poznaniu towarzyszy stara się być dusza towarzystwa i rozśmieszać wszystkich dokoła. Zawsze fascynował się magia i lubił stawać twarzą w twarz z przeciwnościami, jakie postawi mu los na swej drodze. Stara się doskonalić siebie z każdym dniem i dążyć do doskonałości walcząc z swoimi słabościami i wzmacniając swoje silne strony. Historia Dzień zbliżał się ku końcowi w gospodzie „Pod Wielkim Dębe” było słychać głośny gwar starych bywalców, którzy pili elfickie piwo i rozmawiali o swoich przygodach i zasłyszanych opowieściach. W pewnym momencie do gospody weszła zakapturzona postać trzymająca kostur w swojej ręce. Ludzi znajdujący się w gospodzie bardzo zaciekawiła postać wędrowca. Wszyscy spoglądali na nią i zastanawiali się, co robi w tych stronach. Choć nie była to pierwsza taka postać, jaka widzieli to jednak straszna ciekawość i jakaś aura unosząca się wokół wędrowca powodowała ze ludzie zaczęli szeptać pomiędzy sobą. Przybysz nie zważając na to siadł w koncie gospody i sunął swój kaptur. Większość osób myślała ze przybysz to starsza osoba, lecz oczom ukazał się młody mężczyzna. Po sali znowu zaczęły snuć się szmery. Do mężczyzny podeszła gospodyni i spytała: -Co samotny mężczyzna taki jak on robi w tak niebezpiecznych rejonach?? Mężczyzna popatrzył na gospodynie i powiedział - Jedni uczą się, drudzy pracują a ja wędruje po świecie Pani. Widać było ze Kelnerka była bardzo ciekawa. Chciała dowiedzieć się czegoś więcej od mężczyzny, lecz wiedziała tez, po co przyszedł do gospody i spytała się. - To w takim razie, co mogę podać?? - Jeden schab i elfickie piwo z miodem. Gospodyni poszła po zamówienie. Młody mężczyzna czuł się troszkę skrępowany czując na osobie wiele ciekawych par oczu. Trochę skrępowany siedział przy stole i czekał na swoje zamówienie. Gdy zauważył ze jedne z stolików z bardzo duża ciekawością się mu przygląda. W tym, że stoliku siedział brodaty krasnolud, starszy elf, mały gnom i duży mężczyzna. Widać było ze prowadzą zaciekła rozmowę o młodym mężczyźnie. Gospodyni przyniosła zamówienie mężczyźnie i policzyła 5 srebnikow, po czym zadała jeszcze parę pytań. Wędrowiec po rozmowie z gospodynią zabrał się do jedzenia swojej porcji. Widać ze nie jadł dawno takiego specjału i z smakiem jadł kolejny kawałek popijając piwem. Nagle spostrzegł ze gospodyni przez długi czas zatrzymała się przy stoliku gdzie siedziały 4 osoby bacznie przyglondajace się mu. Po rozmowie z gospodynią nagle krasnolud wstał i skierował się w stronę wędrowca. Wędrowiec bacznie obserwował kroczącego w swoim kierunku krasnala. Po podejściu do młodzieńca krasnal powiedział - Mówią ze jesteś samotnym wędrowca szukającym przygód i podążasz w kierunku Mrocznych Wrót? - Ludzie mawiają różne rzeczy, ale może w tym być odrobina prawdy ( odparł tajemniczo młodzieniec) - A wiec mogę mieć do ciebie ciekawa propozycje. - Z chęcią mogę wysłuchać twojej propozycji, ale nie gwarantuje, że będę chciał z niej skorzystać. - A więc przysiądę się do ciebie i wyjaśnię ci, o co chodzi. Krasnal podczas rozmowy wyjaśnił ze jest poszukiwaczem przygód i z swoimi kompanami podążą także w kierunku Mrocznych Wrót i czy nie chciałby się dołączyć do ich drużyny i dojść do Wrót. Krasnal zaproponował także sowita nagrodę za pomoc w dotarciu do miejsca celowego. Wędrowiec po wysłuchaniu propozycji głęboko się zastanowił. Sam wiedział ze w pojedynkę jest bardzo ciężko dojść do wrót a w więcej osób będzie łatwiej. Miał jeszcze obawy przed tym czy krasnal nie chce go nabrać i okraść, ale pomyślał ile ma pieniędzy doszedł do wniosku ze ma mało do stracenia i czemu nie skorzystać z tej propozycji. Zbadawszy wzrokiem jeszcze raz krasnala i jego towarzyszy doszedł do wniosku ze wyglądają na porządnych i prawych poszukiwaczy przygód. - Dobrze dołączę do drużyny i będę towarzyszył wam w podroży. Widać wypowiedz ta ucieszyła krasnala, który powiedział żeby przysiad się do jego towarzyszy. Młodzieniec dosiadł się do nich stolika gdzie się poznali i prowadzili długą rozmowę. Towarzysze zadawali masę pytań, na które odpowiadał nowy członek drużyny. Z rozmowy wynikało ze młodzieniec jest osoba skromna, stosującą się do kodeksu moralnego i starającą się wałczyć z niesprawiedliwościami świata. Pochodził z normalnej rodziny i zawsze miał marzenia, aby podróżować po świecie. Póki nie zaczął podróżować pomagał ojcu i rodzinie. Był normalnym dzieckiem, lecz otaczała go magiczna aura, która potajemnie w wolnych chwilach ćwiczył. A skąd ma magiczna moc mówił że sam nie wie ze od urodzenia otaczała go magia i dzięki swojemu uporowi rozwijał tą umiejętność na podstawie ksiąg oraz prób i błędów. Mówił także, że podróżuje, dlatego ze chce spełnić swoje marzenia i się sprawdzić w walce. Nie ucieka przed nikim ani nie szuka zadniej zemsty po prostu walczy dla siebie i przestrzega swojego kodeksu moralnego. Zapytany o to, co będzie robił po dotarciu do Wrót odpowiedział - Tego sam nie wiem, ale będę się starał poznawać nowe przygody i ciągle się doskonalić w sztuce magicznej. Ale jeszcze do Wrót daleka droga i nie wiem, jakie niespodzianki szykuje mi życie. Po rozmowie towarzysze udali się do pokoi by się wyspać i rano ruszyć w dalsza drogę ku Mrocznym Wrotą. |
|
Post #2
07 Feb 2006, 20:26
Historia moze byc tylko imie GRYZON nie bardzo chyba pasuje 😛 ale to nie ja decyduje
|
|
Post #3
07 Feb 2006, 20:51
Juz zmienione na Zendagord
Do tamtego mam sensymet wiec myslalem ze moze przejdzie |
|
Post #4
07 Feb 2006, 21:22
QUOTE(Gryzon @ Feb 7 2006, 09:51 PM) Juz zmienione na Zendagord Do tamtego mam sensymet wiec myslalem ze moze przejdzie [right][snapback]9368[/snapback][/right] Mamy Ciamajde to i moze Gryzon przejdzie 😛 |
|
Post #5
09 Feb 2006, 15:18
Opis Jak najbardziej Odpowiedni. Pozdrawiam
|
|
Post #6
09 Feb 2006, 16:02
Ladne, przejżyste 😊 opis pasuje i ładna historia 😉
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |