📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Opowieść o Haldirze - początek przygody
« Wróć do forum  •  10 post(ów) w temacie
Post #1 12 Feb 2006, 18:16
Haldir, obudzony został zwykłym dziennym zamętem, który to w jego rodzinnej wiosce - Shadowglem panował.Przetarł oczy i rozejrzał się po jednoizbowym domu. Jego matka, Aldinna, jak to zwykła codziennie robić, sprzątała. Dwunastoletni elf przywitał ją promiennym uśmiechem, który to został odwzajemniony. Młodzian zjadł śniadanie przygotowane przez matkę i za jej poleceniem wybrał się do lokalnego kupca po tkaninę. Jego matka sama szyła dla rodziny ubrania, bo jak sama mówiła, nie dość że jest to oszczędne, to i wyglądają lepiej niż te sprzedawane przez kupców. Bardzo lubił poranne spacery po mieście, fascynowali go ci wszyscy ludzie krzątający się i robiący interesy. Kiedy doszedł sprzedawcy, kulturalnie go przywitał i po wybraniu odpowiedniego towaru, przystąpił do negocjacji ceny, w czym był bardzo dobry. Kupiec opuścił mu cenę o prawie połowę. Szczęśliwy z udanego interesu wrócił do domu, matka pochwaliła go i pozwoliła mu spędzić resztę dnia, do obiadu, tak jak sobie zażyczy. Wychodząc z domu zobaczył nadchodzącego ojca z dorodnym dzikiem na ramieniu. Jego ojciec, Istaar, był łowcą polował na dzikie zwierzęta, z czego nie dość, że zdobywał pożywienie, to nadwyżki mógł sprzedawać okolicznym mieszkańcom.
- Witaj synu, czy masz jakieś plany na dzisiaj ?
- Miałem iść i bawić się z kolegami, chyba że masz dla mnie jakieś inne zajęcie ojcze ?
- Obiecałem Ci kiedyś, że zabiorę cię na polowanie, a że znalazłem miejsce w którym jest jeszcze sporo zwierzyny i przydałby mi się ktoś do pomocy, chciałbym się z tej obietnicy wywiązać, co ty na to ?
- To wspaniale ojcze !
- Po obiedzie wyruszamy.
Istaar, jak powiedział tak też zrobił. Po posiłku wyruszyli z synem na łowy. Po około godzinie doszli do miejsca, o którym ojciec opowiadał Haldirowi. Łowca kazał synowi schować się za pagórkiem, i obserwować jak ten schwyta i zabije zwierzę. Lecz nie wyszło to tak jak miało być. Kiedy Istaar uporał się ze sporym dzikiem, zza drzew wybiegły dwa następne. Zdołał uniknąć jednego z biegnących stworzeń, lecz drugie uderzyło go z wielką siłą w nogę i powaliło na ziemię. Sparaliżowany strachem chłopak nie wiedział co zrobić. Nagle chłopakiem zawładnęła jakby wyższa siła, i zaczął wypowiadać formułę jakiegoś zaklęcia i machał rękoma jakby szykował się do rzucenia czaru. Zemdlał.
Kiedy chłopak obudził się w swoim własnym domu, zerwał się na nogi i zaczął krzyczeć, krzyczeć wywołując ojca. Istaar wbiegł do domu i zaczął uspokajać syna. Chłopiec miał dziury w pamięci, więc ojciec opowiedział mu wszystko co się zdarzyło na polowaniu.
Młody elf nie potrafił tego wytłumaczyć, więc łowca zabrał go do mieszkającego w wiosce kapłana. Ten zaś opowiedział im o specjalnych uzdolnieniach które to "wychodziły" z niego.
Wytłumaczył im całe zdarzenie które zaistniało na polowaniu. Syn, w zagrożeniu życia ojca,potrafi zrobić wszystko a talent znajdujący się w nim od dziecka znacząco mu w tym pomugł. Od tej pory Haldir postanowił zrobić wszystko aby zostać kapłanem

Post #2 12 Feb 2006, 19:58
Ciekawe lecz nastepny kaplan do gry ;/ coraz nas wiecej 😀
Post #3 13 Feb 2006, 07:46
O ile wiem to nie wolno używać imion sławnych postaci fantsy. Kim jest Haldir z Lorien to każdy kto czytał lub choćby oglądał Władcę Pierścieni wie 😛
Post #4 14 Feb 2006, 13:24
Historia mi sie spodobala ale jest kilka błędów które trzeba poprwawic... Lubil oglądać "ludzi"?? przeciez jestes elfem i tez nie zabardzo pasuje miasto... ale po za takimi malymi bledami nie mam zastrzezen.... choc historia mogla byc dluzsza i ciekawsza....
Napisalbys opis tej postaci
Post #5 14 Feb 2006, 13:29
A wogole trzeb a chyba juz zakladac postacie do horfdy nie do przymierza zeby sie wyrownalo :/
Post #6 16 Feb 2006, 22:14
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
KEt
Post #7 12 Mar 2006, 09:05
QUOTE(Thorsten @ Feb 13 2006, 08:46 AM)
O ile wiem to nie wolno używać imion sławnych postaci fantsy. Kim jest Haldir z Lorien to każdy kto czytał lub choćby oglądał Władcę Pierścieni wie 😛
[right][snapback]9877[/snapback][/right]

kurde a pisalam ze bez pokazania postaci grac nie wolno

1) IMIE

2) do dupy opis grrr 🙂
Post #8 12 Mar 2006, 11:17
Jeśli nie można imion fantasy używać to czemu Tanis gra na servie? Toż to główny bohater serii Dragonlance. Pewnie jest paru innych imion z różnych światów, ale tyle jest książek, że nie zatamujecie takiego napływu...

Lepsze są takie imiona (nawet mag Elmister bym zdzierżył), ale imiona w stylu Borixon czy inne złe niedobre Nasty to jest totalna klapa :| :/
(sorka jeśli uraziłem osoby kryjące się pod tymi nickami ale wykażcie się choć trochę finezją następnym razem, np. po resecie kont czy tam postaci)
Post #9 12 Mar 2006, 11:23
QUOTE(Rendfall @ Mar 12 2006, 12:17 PM)
Jeśli nie można imion fantasy używać to czemu Tanis gra na servie? Toż to główny bohater serii Dragonlance. Pewnie jest paru innych imion z różnych światów, ale tyle jest książek, że nie zatamujecie takiego napływu...
[right][snapback]12433[/snapback][/right]

idąc dalej widzimy Yarpena Zirgina z Spakowskiego
i hmm Borixon'a czyli polskiego hip hopowca

no i prosze Was zmiencie te nicki po resecie 😀

(napisał zolti(Taljin) brat W.Kobi, nie z tego konta)
KEt
Post #10 13 Mar 2006, 11:40
co jak co imie Haldir rzuca sie jak dla mnie za bardzo w oczy, GM tez wszystkiego nie wie... eh ... a to jest nowa postac ... jakies zasady trzeba wprowadzic

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026