|
Post #11
13 Feb 2006, 19:38
Tomm, odsyłam do moich poprzednich postów, nie starasz się zrozumieć o czym mówie.
finito, skończcie temat języków, to był tylko przykład. Nie mówie, że to jakieś złe, przysparza mi to dużo frajdy i smiechu, ale to nie oto nie o to nie o to do jasnej anieli! uwaga mówię teraz napastliwie i na tyle głosno i wyraźnie żeby każdy zrozumiał: PODAŁEM PRZYKŁAD TAKIEGO WYSŁAWIANIA SIĘ JAKO JEDEN ZE STANDARDÓW PANUJĄCYCH NA MW. OTÓŻ KAŻDY NOWY GRACZ WŁAŚNIE TAK ZACZYNA MÓWIĆ, I GDY KTOŚ MÓWI INACZEJ JEST, hehe POTĘPIANY, i to jest Tomm żenujące... tego jest wiecej, mówienie w stylu: "popatrz czy tej pieknej niegdyś zielonej trawy nie zgniotły uciekające przed tą straszna wojna (hmm) antylopy (? 😳 😛 )" i to nie jest żaden cytat, żeby nie było, że pasuje do czyjeść wypowiedzi. i tak można wymieniać i wymieniać, żenadki, których może nie warto nazywać żenadami, ale wespół. Heh tworzą dziwny niesmak i uczucie stojącego gluta w gardle. A moja recepta? starać się eliminować to co jest właśnie takie banalne. Wszyscy MUSIMY się starać mówić, zachowywać tak jakbyśmy chcieli to widzieć sami. no i cóż Balog, musisz się pogodzić, że elementem klimatu jest teraz gnojenie Twojego wowskiego kultu, 😀 😀 to wręcz fascynujące i przestań to brać tak do siebie, to gra, w której staram się zgnoić Twojego orka nie Ciebie. No chyba, że się tak z nim utożsamiasz, to bardzo przepraszam. 😛 Darx. czy przypadkiem z tymi orkami to nie było tak, ze one mówiły w swego rodzaju Commonie tak nieudolnie? To tak tytułem rozważań, nie grałem, ale przeciez może tak być 😛 wolne spekujlcje. 😀 😀 rozpętałem burze w szklance wody, jest ktoś kto odrazu zrozumie mojego posta i mi przyzna choć kawałek racji? 😊 pozdrawiam Sedit spion |
|
hotshot
|
Post #12
13 Feb 2006, 19:56
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
|
Post #13
13 Feb 2006, 20:03
Moim zdanie mówienie bezokolicznikami zostało standardem z jakiegos powodu. Jakiego? Bo JEST klimatyczne, i jaknajbardziej pasuje w grze, podoba sie ludzia bo jest ciekawym pomysłem, nawet jest zabawne. Ludzie korzystaja z takiej techniki mowy bo im się to PODOBA.
Zresztą sam to przyznaleś: QUOTE finito, skończcie temat języków, to był tylko przykład. Nie mówie, że to jakieś złe, przysparza mi to dużo frajdy i smiechu QUOTE I GDY KTOŚ MÓWI INACZEJ JEST, hehe POTĘPIANY, i to jest Tomm żenujące... Ja jeszcze sie niespotkałem z przykładem tępienia tych którzy tak niemówia. (screen poprosze 😀) QUOTE ale to nie oto nie o to nie o to do jasnej anieli! No to w końcu o co? Bo jakoś nie mogę znaleź tego konkretnego powodu... QUOTE no i cóż Balog, musisz się pogodzić, że elementem klimatu jest teraz gnojenie Twojego wowskiego kultu Dlaczego "gnoisz" tą cudowną gildię? Bo twój troll nie nie lubi założycieli, czy może się boi nieograniczonej mocy Thgazgasza? 😛 |
|
Post #14
13 Feb 2006, 20:04
w temacie z grafiką się lekko pośmiałem z Gorda. Ja oddzielam WoWa od forum czy Irca. W Wowie GRAM, a tu jestem sobą. Nie schodźmy na tematy osobiste bo bym chciał wiedzieś, czy jest ktokolwiek kto mnei popiera 😊
heh to jestem idealnym trolem, muah 😛 pozdrawiam Sedit spion |
|
Post #15
13 Feb 2006, 22:30
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
|
|
Post #16
13 Feb 2006, 22:52
faktycznie rozpętałem burzę w szklance wody.
nie o to mi chodziło w tym temacie, ale Wam musi bardzo na tym zależeć, a to tylko gra... eh cóż temat nadaje się do skasowania, bo nic niestety nie wnosi i conajwyżej może być na offtopic. pozdrawiam Sedit |
|
Post #17
14 Feb 2006, 03:11
Widzisz na początku napisze, że to Ty nie potrafisz się dostosować do klimatu bo jak byś nie dostrzegł, to Ty się wyłamujesz. I nie zaprzeczaj 😉 (Rozumiesz o co mi chodzi?)
A teraz odpowiem Ci, bo bardzo widzę chcesz to przeczytać. Tak! Najłatwiej jest odgrywać głupią postać, każdy nawet 5 latek może odgrywać głupiego orka, trolla, czy undeda który np. Może sie porozumiewać tylko mimiką bo nie ma dolnej szczęki. Nie wymagamy od gracza słowo toków, ważne jest dla graczy z MW to aby cała gra miała klimat swój klimat, nie musi to byc klimat średniowiecza, ale tworzy sie tutaj własny klimat i nigdzie też nie jest napisane ze Ork musi być głupi, po prostu tak chce gracz i tak też może być. (Choć pewnie więcej w tym podświadomości niż chęci) Powiedz mi kiedy ostatnio wsiadłeś w samochód i pojeździłeś sobie po Polsce? 😊 Z niektórymi ludzmi nadal możesz porozmawiać tak jak by był rok 1400 😊 (I nie pisze tutaj o dialektach) Często mam tak, że zgubiwszy droge pytam sie kogoś jak dojechać i nie rozumiem co on do mnie mówi 😊 (Dlatego w pewnym sęsie masz racje bo nie ma tutaj takiego prawdziwego klimatu - ale klimat jako tako sie buduje) Tak więc nikt nie bedzie miał sprzeciwów także na MW jeśli jakiś Ork będzie porozumiewał się za pomocą jęków 😊 Pamiętaj, nie można wywalić gracza tylko dla tego, że sie stara, a jeśli się stara to już dobrze bo znaczy, że ma chęci i ja wcale tego nie chce zmieniać 😀 Jeszcze bardziej źle jeśli gracz nie chce sie dostosować. A teraz takie najprostsze wyjaśnienie abyś już nie mógł nie ładnie zakończyć tematu twierdząc, ze na forum są same debile(i uzależnieni) nie potrafiący zrozumieć Twojego pytania. Jak pewnie wiesz w grach RPG (Komputerowych określona ilość punktów możliwa do rozdania na postać, Papierowych przelicznik dla wyrzuconego kostką wyniku czy jak to sie tam zwie po fachowemu dla np. Inteligencji x 3, charyzmy, x2, jakoś tak.) Większość graczy na serwerze nie miała nigdy styczności z papierowym RPG a najbliższym RPGowemu odwozowaniu była dla nich gra BG 1,2,... (Niektórzy z nich dadzą sie zabić twierdząc, że D2 to RPG) albo NWN (Online – Pierwsza styczność z klimatem – Ogromny szok) i właśnie w tych grach coś umięśnionego silnego zazwyczaj było głupie, bo nie starczalo punktów na inteligencie, a magowi na siłe, Co jest prawdą bo bardzo głupie będzie jeżeli jakiś Mag Ork powie “Witać Moja Przyjaciel” ale takiego gracza można na whispie nauczyc i powiedziec mu ze jako mag musi byc inteligentnym stworzeniem. Moge Ci też powiedzieć, że nie mozesz od wszystkich graczy wymagać pięknej znajomości klimatu jaką ty posiadasz (Czyt, Twojego poziomu) Coś takiego jak pisanie gracza, ze musza czytac ksiazke taka i taka nie jest prawidłowe, bo ja równie dobrze mogl bym podać ksiązki, któe ja uważam, ze powinni przeczytać aby byli na równi ze mną ale tego nie zrobie, bo gdyby wszyscy gracze mieli tutaj takie same wiadomosci topici jak i cała gra stały by sie nudne i monotonne tak jak tematy w, ktorych wypowiadali sie tylko ludzie czytajacy jakas tam ksiazke (np. Bobek na dachu). Jeżeli chcesz czagos nauczyć gracza (Gracz to taka specyficzna odmiana człowieka 😉 ) najlepiej to zrobić przez tozmowe i zapoznanie się z nim 😊 A ty ze mną sie zgadzasz? 😊 |
|
Post #18
14 Feb 2006, 07:23
jak się mam z Tobą nie zgodzić jak napiasałeś typowo łagodzącego posta 🙄
cóż przyczepiliście się tego mówienia i nie odpuścicie, ale ok potraktujmy to jako koronny przykład.... poczytałem trochę tak jak mi kazaliście o świecie World of Warcraft i muszę Was przerazić ale moje domysły były prawdziwe... Orki (czy jak wolicie: orkowie, ale ja nienawidzę jak ktoś uczy ojca dzieci robić...) wynika z tego wszystkiego, że są rasą, starą, dostojną, zmuszoną do tułaczki i walki, do czego nie były przyzwyczajone. A trolle to właśnie krwiożerczy mordercy, który prędzej powiedzą coś charcząc i plując śliną niż wysłowią się tak jak ja zwykłem... także wszyscy odgrywamy postaci niezgodnie ze światem World of Warcraft, więc możemy to akurat uznać za argument nietrafiony 😎 cóż nie wymagam od każdego poziomu profesora UJotu, w tym temacie chciałem poczytać co Wy o tym sądzicie i miałem nadzieję, że takich jak ja znajdzie się wiecej, że może wspólnie dojdziemy do tego co jest klimatem w słabym stylu a co nie. Liczyłem, że taka rozmowa może ludzi zainspirować, ale moje intecje zostały odczytane, błędnie. Jakbym ja- siedzący i piszący na klawiaturze był właśnie tym zielonym trollem, który w grze pozwala mi się odprężyć i jest swego rodzaju nałogiem. Mogłem poczytać forum, widziałbym, że taki temat nie wypali. mój błąd na całej linii... 😉 |
|
hotshot
|
Post #19
14 Feb 2006, 08:49
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |