📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Problemy z organizacją raidów w gildii
« Wróć do forum  •  14 post(ów) w temacie 1 2
Post #1 15 Feb 2006, 17:04
Mam od niedawna Gildie w ktorej wszyscy czesto sie gdzies razem wybieramy lecz jest problem bo czesto sie wybieramy grupami wiekszymi niz 5 osob i nie mozna ich zaprosic do Party.... Cóz Raid to chyba podstawa jezeli ludzie chca sie zebrac i cos pozadnego zabic. Nie wiem jak wy ale mi by to sie bardzo przydalo.
Post #2 15 Feb 2006, 18:39
Powiem tak... Raidy sa przydatne, ale sa też typowo "expiarska" formą party, poza tym naprawienie ich to nie jest sprawa hop siup i z tego co się orientuje jest to robota na dłuższy czas...
Niech GM od skryptów się wypowiedzą i zobaczymy co z tym fantem...

P.S. Jak ktoś chce to może, ja grając dzieliłem zespół na dwie party...
Post #3 15 Feb 2006, 19:00
Wiem ze to nie latwe ale co expiarskie jak my ekipa chcemy sie wybrac do gnomergan questy robic bo jest ich tam z 6 a exp dzieli sie na tyle ile jest czlonkow wiec praktycznie zero...
Post #4 15 Feb 2006, 19:05
Przyznaje mu racje jak na bossa idziesz to w 5 nigdy se rady nie dasz musi byc waz z 10
Post #5 15 Feb 2006, 19:09
Dobrze Powiedziane Podpisuje sie pod tymi słowami 😊
Post #6 15 Feb 2006, 21:58
A co z tego że musi ich byc 10 ? 😳
Na Kazzaka i 10 nie wystarczy... Popieracie te słowa ale one nic nie wnoszą bo jak już mówiłem mogą byc dwie party... I co wtedy też jest 10 osób ? 🤔
Post #7 15 Feb 2006, 22:12
Ale exp ma wtedy tylko tak druzyna ktora zada ostateczny cios chyba prawda??
Post #8 15 Feb 2006, 22:25
to moga sie dzielic raz ta druzyna dobija raz ta... Versus nie jest to tak az expiarskie zwlaszcza jak w druzynie sa gracze na wyzszych levelach... expieniem bym raczej tego nie nazwal... raczej wyprawa w celu znalezienia skrbu a to chyba nic zlego... Jedyny wielki minus ze da sie tylko czesc druzyny wziac w party to to ze nie widac wszystkich ktorych czeba uleczyc... Ale mysle ze nie ma co rozpaczac nad ta kwestia... przyjmijmy ze tak jest i tyle...
Eil
Post #9 16 Feb 2006, 17:03
tylko kazdy boss ma strasznie dlugi respawn i trzeba baaardzo dlugo czekac. jak bylem w gnomeregan z kumplem i obaj mielismy questa z IF zeby zabic tego bossa z gnomeregan (ktory byl elita 38lvl) to wtedy sie czekalo baardzo dlugo a to wcale nie byl taki mocny potwor
Post #10 23 Feb 2006, 11:19
Wydaje mi sie, że między innymi ta gra polega na tym zeby gildie robiły jakieś wyprawy itp.co prawda expa w party jest bardzo mało a jesli kazda druzyna po kolei miała by dobijać to po pierwsze musieli by baaardzo dlugo czekac a po drugie pewnie nazwani by byli kamperami. Błedne koło. Pozatym nie zawsze chodzi o marnego expa tylko tez o itemy lub jak wyżej kolega sie wypowiadał o questa.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026