|
Post #1
17 Feb 2006, 17:53
Witam bracia górale! Jak Wam się wiedzie w tym wielkim świecie?
Ten temat poruszy bardzo ważną sprawę jaką jest REGULAMIN GILDII. Mam nadzieję, że ten regulamin pomoże Wam w podejmowaniu decyzji, pokaże Wam jakimi zasadami muszą kierować się członkowie naszej dumnej społeczności. 1. Klimat Pierwszy, najważniejszy punkt w regulaminie. Każdy klanowicz ma obowiązek trzymania klimatu gdziekolwiek by sie nie wypowiadał. Tyczy się to również imprez drużynowych (nawet jeśli drużyna składa się z samych członków gildii). Na kanale gildii w grze panują luźniejsze zasady, choć nie używamy tam słów lvl, mob itp.itd. i nie rozmawiamy o rzeczach nie związanych z WoW'em. Nie muszę chyba pisać, że nieprzestrzeganie klimatu kończy się permanentnym wyrzuceniem z klanu, bez możliwości powrotu. Przykro mi bardzo ale nie będę tolerował takich zachowań (zresztą pewnie mnie poprzecie... mam nadzieję 😉) 2. Strażnicy Nasza nazwa na to wskazuje- jesteśmy Strażnikami Gór. Gotowi jesteśmy poświecić każdą cenę w obronie doliny Dun Morogh, choćby to była cena naszego żywota. Każdy członek gildii ma OBOWIĄZEK niezwłocznie stawić się w Ironforge jeśli nasza rodowa kraina jest zagrożona przez siły hordy, bądź nieprzyjacielski klan. Gwardia będzie zwoływana przez Mistrza Gildii bądź Pierwszego Oficera. Nie stawienie się do obrony również pociągnie za sobą konsekwencje. 3. Odwieczna wojna przeciwko Hordzie Członkowie "Górskiej Straży" zobowiązani są BRONIĆ krain ojczystych. Sprawy inwazji Kalimdoru rozstrzyga rada, składająca się z członków gildii wyższych rangą. 4. Sprawy mniejszej wagi A jak wiemy sprawy mniejszej wagi należy traktować poważnie. Pomoc w klanie- przedmioty w klanie nie są sprzedawane. Jeśli jakaś rzecz nie jest nam potrzebna, to sprawdzamy czy żadnemu z kamratów nie przydałaby się. Jeśli tak, to przedmiot wędruje do tej osoby bez pobierania jakichkolwiek opłat. Klanowicze mają obowiązek sprawdzać "wiadomość dnia" przy każdym wejściu do świata. Gildia nie toleruje zdrady. Jeśli członek gildii chce opuścić naszą wspólnotę, powinien najpierw zgłosić się do Mistrza gildii bądź do Pierwszego Oficera. Ani Mistrz, ani Oficer nie ma prawa zakazać danej osobie opuszczenia klanu. Ten zabieg zapobiega nieporozumieniom wynikającym z "samowoli". Jeśli członek klanu nie zgłosi się do przywódców zostanie uznany za zdrajcę. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PS. Klanowicze- poprawki do Regulaminu, jak i całe nowe punkty są mile widziane. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |