|
Post #1
24 Feb 2006, 17:35
Na razie luzna nazwa bo nie wiedzialem jak to okreslic...
Przejdzmy do tematu: Na razie pomysl ten w pelni pasuje mi do Alliance, natomiast do malorozumnych orkow nie potrafiacych odmieniac przez osoby nie za bardzo ale cos sie pomysli... Szkola miala by swoj odrebny budynek(pytanie jeden dla wszystkich dwa i oba dla roznych frakcji? - to bedzie wymagalo ustalenia), szkola ta w pelni wpsolpracowalaby z bibliotekami glownych miast ( kolejny problem czy takowa jest w Ogrimmar?) oraz posiadala swoje wlasne zasoby... Dzieki szkole mozna byloby poznawac kulture innych ras, prowadzic wykopaliska, poznawac nowe techniki walki zarowno bornia jak i magia... Gdyby ktos postanowil poznac rase Orkow musialby przestudiowac neico ksiag i porozmawiac z wieloma osobami na temat tej rasy a na koneic przejsc cos w formie testu( byle nie takiego strasznie papierkowego niczym matura) aby posiasc np. umiejetnosc wladania jezykiem orkow w skillu do np max. 100 Gracze mogliby studiowac stare ksiegi aby poznac jakies nowe czary, lub magie przywolywania(to sie ma szczegolnei dla warlocjkow jest kupa summonow w spellcoscie). Mogliby pracowac na wielu wykopaliskach w terenie gdzie tworzylibysmy skaly lootujace okreslone artefakty dzieki ktorym mogliby nauczyc sie nowych rzeczy czy tez posiasc dodatkowa wiedze lub tez jakeis dodatkowe staty... Walczacy w reczm ogliby nauczyc sie wladania nowych broni(nie mowie tu o kontrowersyjnych przypadkach lotrzyka z wielkim dwurecznym toporem(choc i w morrowindzie byla ksiazka o takowym) ale jakies drobne zmiany...) W archiwach takiej skzoly znajdowaloby sie wiele ukrytych w zwojach i ksiegach tajemnic powiazanych z jakimis zadaniami ktore gracze musieliby wykonac... dzieki czemu mogliby posiasc wlasnie wyzej wspomniane nowe czary czy umiejetnosci... Nie wiem jeszcze jakie wymagania stawialby szkola, oplaty pieniezne czy cos w tym stylu ale chcialbym miec duzy wplyw na jej rozwoj... Za posrednictwem szkoly mozna by dawac wlasnie ogloszenia itp. Tak jak np psy wojny oglosily iz beda pelnic role lowcow glow tak i ja wlasna postacia chcialbym oglosic pewna usluge ktora za odpowiednia $$ moge wykonac... Prosze o opinie... |
|
Post #2
28 Feb 2006, 01:58
vers... spodoba ci sie... zatrudnilem pewną gildie do pisania historyjek dziennie jedną... jakąś klimatyczną.. zobaczymy co bedzie.. ale csii 😛
|
|
Post #3
28 Feb 2006, 05:48
Moze byc fajne ale nie, ze wojownik bedzie potrafil czarowac bo to mi przypomina d1 😛 Czary zdala od wojownika itd. Max wymiana pomiedzy priestem magiem i np szamanem. Ci co maja jakies "podobienstwo" profesji.
|
|
Post #4
06 Mar 2006, 13:09
dobra zacznijmy zbierac ksiazki... juz robie pomalu wypozyczalnie... tylko NI ma ksiag..😛
|
|
Post #5
06 Mar 2006, 17:15
siak dla mnie postawmy budynek i tam zacznijmy kompletowac npc ksiazki itp i wdrazac zadania tylko trza dac graczom ten plik, jak z tym temp ? cos jeszcze doskonalisz?
|
|
Post #6
07 Mar 2006, 14:01
no plik juz blyszczy w NEWsach.. ale nie zrobilem jeszce tego warunku sprawdzenia czy ktos go ma.. :/
|
|
Post #7
07 Mar 2006, 14:11
no to tworz 😛
|
|
Post #8
07 Mar 2006, 14:34
tak czy sieak vers 3eba sporo ksiąąąąąąąąąg......
możemy z histori posciagac... zreszta jak widzisz historie ardeny co ci pożyczyłem... no i nasza twórczość.. liczmy tu na ket... tak.. bo ona uchodzi za autorytet RPG... zdaje sie.. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |