|
Post #1
05 Mar 2006, 23:43
Witam wszystkich zainteresowanych.
Zestaje ogloszony "kasting" na: 1. gm od Tournamentow - Jezeli czujesz sie na silach i bardzo bys chcial prowadzic takowa dzialalnosc na serwerze... wystarczy, ze sie zglosisz. 2. gm spawner - ustawianie spawnow etc. z mozliwoscia awansu na prowadzacego role playing.. eventy... lub na pomocnika graczom, testera. |
|
Post #2
06 Mar 2006, 00:00
Oczekujemy jasnego formularza zgloszeniowego... tutaj w temacie...
powinien zawierać: 1 - niki - na forum i w grze 2 - doświadczenie w sferze GM-WoW 3 - stopień zaawansowania wiedzy o grze. 4 - czas spedzany przy grze WoW 5 - deklaracja ile czasu tygodniowo/dziennie moze poswiecic 6 - co bym wprowadził Prosze wypunktować odpowiedzi. - update punkt 6) prosze go dodac |
|
Post #3
06 Mar 2006, 13:24
Chciałbym zamieścić swoje zgłoszenie do prowadzenia turniejów. Już dawno o tym na ircu mówiłem ale niestety żaden mg nie miał czasu więc myśle że to jest dobra okazja.
1. Xeno - forum Lorelai, Pawahtuun - gra 2. No i tu będzie problem bo nie miałem z tym styczności, ale wydaje mi się zże każdy z was mg też kiedyś zaczynał i się uczył więc może ktoś da mi szanse. 3. Gram w WoWa od prawie roku więc wydaje mi się że mój stopień zaawansowania jest na dość wysokim poziomie. 4. Szczerze mówiąc to troche za dużo przy nim spędzam czasu, ale spowodowane jest to tym że uczę się zaocznie w soboty i niedziele więc cały tydzień mam wolny. 5. Wnioskująć z poprzedniego punktu to czasu mam naprawde dużo więc automatycznie moge go poświęcić sprawom związanym z WoWem. Mam nadzieje że mój post zostanie pozytywnie rozpatrzony, a jeśli nie no to trudno może znajdą się inni lepsi kandydaci. Zaznaczam tylko że prawie codziennie siedze na arenie i wyzywam ludzi żeby się ze mna zmierzyli, bracia z gildii mogą to potwierdzić. Szkoda tylko że prawie nikt nie ma czasu bo większość to tylko questy i exp. A gdzie czerpanie przyjemności z pojedynków z drugim graczem. Kończe bo się niepotrzebnie rozpisałem. Pozdrawiam 3mcie się. Jako że chciałbym sie zajmować przeprowadzaniem turniejów i róznych walk pomiędzy przymierzem a hordą więc mam pare pomysłów. 1. Skoro honor działa jak działa można by wprowadzić pewien ranking graczy którzy uczestniczyliby w turniejach organizowanych glownie na arenie. Tu walczyliby gracze hordy i przymierza przeciwko sobie, ale chciałbym wprowadzić też możliwość żeby gracze ally mogli zmierzyć sie z innymi graczami ally, a hordy z innymi hordy. Niestety wiemy że w pvp czary nie działają, więc jeśli byłaby możliwość naprawy tego to bardzo bym prosił. 2. Jest też inna sprawa związana z walkami tylko ona niestety zależy głownie od serwera. Uczestniczyłem w paru atakach na ziemie przymierza i w niektórych momentach to skakałem od lewej do prawej bo takie lagi były że się grać nie dało. Więc mam pomysł żeby zamiast atakow na stolice czy to Stormwind czy Orgrimmar zorganizować jakieś duże bitwy na w miare odkrytych terenach, takich np. jak westfall. Gracze powoli dorabiają sie mountów więc takie dwie armie na mountach stojące po przeciwnych stronach jakiegoś wzgórza to byłaby fajna sprawa. 3. Kiedyś czytałem posta o itemach które otrzymuje się za honor na 60 lvlu. Mg je wycofali bo za łatwo można było je zdobyć. Wystarczyło mieć 60 lvl bo stopnie honoru i tak nie działają. Słabsze itemy na 30 czy 40 lvl można ubrać bez problemu. Dlatego mam pomysł związany z 1 podpunktem a mianowicie rankingiem w turniejach. Niech te itemy bedą dostępne dla osób które wykarzą się w walkach i bedą w ścisłej czołówce w rankingu. 4. W WoWie zawsze brakowało mi mozliwości zaatakowania siedziby przeciwnej gildii zamiast atakowania wrogiego miasta. Zdaję sobie sprawe że jest to dość ciężka sprawa do zrealizowania ale przeanalizujmy. Jeśli nawet nie dałoby się organizować ataków na przeciwne miejscówki gildii, chociażby z tego powodu że niektórzy mają je w jaskiniach, pomyślałem żeby to inaczej rozwiązać. Można by stworzyć jakiś zamek z npc w środku którzy by atakowali najeźdźców, do zamku wchodziła by jedna gildia, która by go broniła a dwie inne by próbowały go zdobyć. Zdaje sobie sprawe że jest to dość ciężkie do wykonania i nie za bardzo klimatyczne bo w końcu gracze się umawiają kto broni a kto atakuje ale można by to potraktować jako pewne urozmaicenie rozgrywki i odskocznie od normalnych walk. Narazie napisałem tyle ale napewno jeszcze w tej kwestii można wiele zrobić. Pozdrawiam |
|
Post #4
06 Mar 2006, 15:04
Nie wiem czy moja "kandydatura" jest dobrą rzeczą, ale... Zawsze można próbować, szczególnie że lubię pomagać.
1. Forum: Yagarn Gra: Yagarnz, Ravant 2. Tutaj różnie może być, chociaż z tego co zauważyłem to dość szybko się uczę 🙂 Zresztą umiejętności mógłbym nadrabiać zapałem, bo tego mi na pewno nie braknie. 3. Wydaje mi się, że wiem wystarczająco dużo. Tak jak poprzednik w WoWa gram coś w granicach roku. 4. Czasu mam naprawdę sporo. Tak właściwie od 1 do 3 godzin dziennie pogrywam- wszystko zależy od tego co się dzieje wokół mnie. 5. Dziennie na koncie GMa mógłbym siedzieć... To zależy, wydaje mi się, że dużo czasu poświęcałbym na to, gdyż sama gra zaczyna mnie nudzić. 6. Podstawa- Duuuuuużo więcej eventów... Ubogo ostatnio jest, nie ma co robić! Wszyscy tylko koksić teraz mogą, albo organizować eventy na własną rękę, w gildii- a to nie jest najłatwiejsze. Atmosfera na serwerze się psuje, bo nie ma nowych wydarzeń klimatycznych, coraz ciężej spotkać kogoś dobrego do porządnej rozmowy... To i ludzie zapominają o tym, że to serwer RPG. Po drugie: Zainteresowałbym się poprawianiem środków lokomocji- mówię tu głownie o statkach, które raz kursują, raz nie. Zapewne sam bym sobie nie poradził ale chętnie pomógłbym przy robotach, tak jak tylko potrafię. Trzecie: Więcej dużych bitew Horda vs. Alliance. Od czasu do czasu zdarza się zorganizować jakieś mniejsze wypady, ale to nie to samo. Takie bitwy powinny być ogłaszane na forum, aby obie strony konfliktu mogły przygotować się do obrony bądź ataku (w sumie można by to zaliczyć pod eventy 😛 ) Cztery: Mógłybm w jakiś sposób pomagać przy zakładaniu kont... O tym już kiedyś troszkę przebąkiwałem, ale nie było zgody rady GM (tak mi się wydaje, bo sam w końcu nie wiem). W każdym razie gotów jestem pomagać w tej kwestii, jeśli tylko otrzymam na to pozwolenie. Edit: Chciałbym jeszcze postawić pewien budynek- mianowicie krasnoludzką karczmę. Ale to jest pomysł do przedyskutowania jeszcze. Aha- jeszcze wypada dodać b.dobry angielski 😊 PS. Lorelai to ty Xeno? Miło mi 🙂 hiehie |
|
Post #5
06 Mar 2006, 22:35
Pkt 1
Warcraft: Azagh [orc], Lazeero [troll] Forum: lipczyk Pkt 2 i 3 (razem) - Mapa Świata jest mi znana w wiekszości - Dynamicznie zmieniajacy się regulamin MW jest mi tez znany, chociaz nikt nie jest doskonaly... - Serwer postawić mi się udało nieraz. - Komendy w miare znam oraz ich zastosowanie (rozumiem) - Rozumiem zasade gry klient-serwer i sposb wymiany danych - TCL jest dla mnie zrozuimaly (doswiadczenie w C++, PHP) Pkt 4 Uważam, że aż za dużo. Nie wyrabiam sie ze zleceniami przez Warcrafta. Mowi chyba wszystko za siebie, nie? PS: Walcze jeszcze z sesja przez to 😊 Pkt 5 Pytanie jest dość trudne, bo kiedy jestem w grze chetnie sluże pomocą. Jak wynika z pkt 4, jestem dość czesto. Jesli trzeba by zrobic jakis projekt czegos [event, item, turniej etc.] nie mowie ze nie jest to niewykonalne - chetnie sie za to zabiore. Pkt 6 - Przedewszystkim turnieje (solo, team) - Zbiorcze eventy typu cała horda rusza na przymierze - Misje szpiegowskie, Inwazje, Rzeź [i inne typowe dla chamów z hordy] Dodatkowe atuty - Dobra znajomosc jezyków obcych : EN, DE, H, I [w kolejnosci] - Prawo jazdy [A,B] - Dyspozycyjnosc - Zrownowazony charakter <temp> Says: A python? Odp: Nic w pythonie nie robiłem nigdy. Obejrzałem sobie przykład jakis przed momentem, to powiem tak, rozumiem co tam jest napisane. Cóż, nigdy mnie to tego nie ciągneło... [Temp] Aplikacja przyjęta na Trial |
|
Post #6
09 Mar 2006, 00:40
1 - niki - na forum i w grze
Na Wowie Zaagh Na IRCu [DH]Zaagh 2 - doświadczenie w sferze GM-WoW nauka na kiedys postawionym serwerze 3 - stopień zaawansowania wiedzy o grze. Znaczny, ten swiat znam dobrze, ale ciagle staram sie poglebac wiedze na jego temat 4 - czas spedzany przy grze WoW ogolnie kilaset godzin...dziennie siedze po 18h 5 - deklaracja ile czasu tygodniowo/dziennie moze poswiecic Tyle ile siedzie przed komputerem, czyli 3/4 dnia nie lcizac czasami nauki badz wyjazdow 6 - co bym wprowadził postaral bym sie ulatwic zycie graczom, szczegolnie hordzie na ktorej nie ma ani jednego GMa...skoro gram na wspomnianej stronie wiem co nie dziala, co tzreba naprawic. [Temp] Aplikacja przyjęta na Trial |
|
Post #7
09 Mar 2006, 11:35
ok casting tymczasowo skonczony, oczywiscie pozostale oferty bedziemy mieli nadal na uwadze 😊 ( seriooo )
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |