📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Propozycja systemu punktów reputacji dla gildii
« Wróć do forum  •  8 post(ów) w temacie
Post #1 06 Mar 2006, 17:57
Mam propozycje odnosnie gildii ... Doszly mnie sluchy , ze rodajecie domy gildyjne od tak za posiadanie gildii ... Uwazam to za troche bezsensowne i nie feir wobec innych graczy ... Dlaczego gildia ktora powstala juz spory czas temu miala by miec to samo co gildia ktora powstala wczoraj ...

Sugeruje aby wprowadzic cos w rodzaju punktów reputacji dla gildii ... i automatycznie poziomy gildii ... Sposób ich zarabiania pozostawiam do dyskusji ... Po co taki system?
Odpowiedz jest prosta , niech gildie zapracuja na domy i na " ogrodki" niech sie troche wykarza, nie samym jestestwem, ale prestirzem i szacunkiem innych graczy ... Dzieki temu naprzyklad na jakims wyzszym poziomie gildia uzyskujac znamienitosc dostateczna i bedzie mogla ubiegac sie o kupno domu gildiowego, potem gdy jej poziom bedzie rosl wyborz rzeczy do kupna takrze bedzie wiekszy.

Jednym ze sposobow na zarabianie punktow prastirzu bylaby na przyklad ankieta przerowadzana wsrod graczy, czy zna ta gildie i co o niej wie ... Mogloby to sprowokowac gildie do dzialania i na przyklad pomocy innym graczom.

Drugim sposobem na te punkty moglyby byc napzyklad wojny gildii, tu pokazywali by swoja sile ... oczywiscie toczone na arenach PVP.

Mam nadzieje ze sie wam pomysl podoba , i dorzucicie toche swoich pomysłow

Dziekuje 😀
Post #2 06 Mar 2006, 18:36
wszystko fajnie jestem ZA... tylko pewnie niektorzy zaraz tu bedą smuty pisać... pewnie w stylu.. "ale jak to wprowadzic"... wiec ubiegam i prosze na przyszlosc nie podchodzcie NEGATYWNIE do tematu... ale OBIEKTYWNIE... sprobujcie wymyslec cos fajnego...
KEt
Post #3 06 Mar 2006, 21:44
niech sie dzieje wola nieba z nia sie zawsze zgadzac trzeba ( nie mylic z Niebo - Adonath - Temp )

hmm wiem jedno , zmuszenie ludzi do interesowania sie czyms wiecej niz wlasnym tylkiem jest trudne, ale co tam , niech cos sie zacznie dziac
Post #4 07 Mar 2006, 14:09
rozrozniajcie pojecia teren/miejscowka/kryjowka gildii a domek bo domek to to za co temp kaze naprawde slono placic gildiom a kryjowka to juz inna sprawa...

Ale tez dlaczego gildia ktora jest od czasow powstania servera ale nigdy nie jest klimatyczna i tylko lazi na bossy ma dostac wiecej niz swieza ale za to naprawde wnoszaca cos na serwer inna gildia...
Post #5 07 Mar 2006, 14:31
no niestety projekt w zalążku nie został dobrze dogadany... o ile wogle była o nim mowa... bo jakoś nie pamietam.. a moze mnie nie było... bo napewno bym sie sprzeciwiał ogródkom itd...

teraz lepiej postanowić co z tym fantem zrobić...
Post #6 07 Mar 2006, 15:36
QUOTE(Versus @ Mar 7 2006, 03:09 PM)
Ale tez dlaczego gildia ktora jest od czasow powstania servera ale nigdy nie jest klimatyczna i tylko lazi na bossy ma dostac wiecej niz swieza ale za to naprawde wnoszaca cos na serwer inna gildia...
[right][snapback]11859[/snapback][/right]

Versus niedokładnie przeczytałeś .. mnie nie chodzi o rozdawanie domków za starz na serwerze tylko za zdobywanie punktów reputacji i poziomów. A co do tych kryjówek i domków ... kryjówki gildie mogą zrobić sobie gdzie tylko chce ... mogą sie nawet chowac w jaskini Onyxji 😛 ... i tam zrobic sobie kryjówke , ale to i tak nie jest naszym tematem tylko domki, bo dlaczego gildia załozona od tak sobie mialaby miec dostep do wszystkich najtrudniejdostepnych zloz rud badz egzotycznych roslin ... to jest temat 😎

BTW Temp ... temat poruszałem duzo wczesniej

QUOTE(Mezjo @ Sep 4 2005, 07:31 PM)

Co do gildii ... mój pomysl prezentuje się następująco ....

1. Gildia to stowarzyszenia graczy które napewno będzie dawało więcej możliwości ... chodzi mi tu o specjalne eventy dla gildii itp ... jakieś przedmioty będące w posiadaniu jednej gildii .... W naszym interesie byłoby żeby takie rzeczy tworzyć i prowadzić takowe eventy ...
Ważne jest też aby nie namnożyło się też wiele bezsesownych gildii ... w końcu to ma byc wyrużnienie ... Niech każda gildii napisze historie powstania ... oraz zacznie prowadzić Kronike w której umieszczczone będą ich ważniejsze dokonania ... przyjęcia nowych i awansy na stanowiska ... Nich to będzie bardziej realistyczne stowarzyszenie niż tylko kółko wzajemnej pomocy ...

Kardza Gildia musi posiadać na forum :
1. Historię powstania gildii , historia owa powinna być napisana w formie prozy lub hymnu ...
2. kardza gildia musi posiadać Kronike , opisywane tam będą ważniejsze rzeczy ... będzie tam tylko pisał ktoś wyznaczony na funkcje skryby aby nie był to temat dyskusyjny ...
3. Lista członków gildii ... lub przynajmniej najważniejszych osób wraz z pelnionymi przez nich funkcjami... np.: Gavaliv - Kowal, Henter - Dyplomata, itp...

Następnie Gildie będą posiadały poziomy socjalne które będą oglaszane przez Gm w ich forym ... będzie to temet zamknięty który oglądać będzie mógł karzdy .. ale nic nie dopisywać ... W nim będzie podział na klasy gildiowe ... przyznawane przez Rade Najwyższą Bogów < GM>

A oto następujący podzial :

1. Klub
2. Stowarzyszenie
3. Cech
4. Gildia
5. Mistrzowka Gildia
6. Elitarna Gildia
7. Bractwo
8. Elitarne Bractwo
9. Zakon
10. Elitrny Zakon
11. Elitarne Bractwo Zakonne -. Rczej nie osiagale jak na razie tongue.gif

warunki przechodzenia na następne poziomy podam później ...
Kolejne ... Czemu miałoby służyć wprowadzenie tekiego sustemu socjalnego ....??
1. Gildie na poziomie od Klubu do naprzykład gildii < to sie jeszcze uzgodni> Niemogą posiadać swojej kwatery ... gildia przechodząć na kolejne poziomy socjalne otzymuje też różne przywileje.. czyli na przykład możliwosć wybudowania swojej kwatery ...
2. Taka sytuacja podziału na poziomy gildiowe mogłaby przyczynieć się do stworznia specjalnych zawodów, turnamentów ito których nagrodą mogłyby byc punkty przybliżające do awansu < zawody te musialyby posiadać sędziów więc bez Gm by się nie obyło>
3. Poziom rozwoju danej gildii byłby widoczny odrazu co umożliwiloby podjęcie decyzji graczom którą gildie wybrac ... a także GM-om jakie eventy danej gildi zrobić

Następnie warunki założenia gildii ... zapobiegłyby powstawaniu tzw. zdzierskich gildi o głupkowatych nazwach ... minimalna liczba osób w gildi to np.: 5

Gildie posiadałyby punktacje ... do czego było ujete wcześniej ...
I tak punkty przeznawanoby za prestirz gildii ... ilość osób będących w gildii ... sposób pozyskania nowych członków gildii ...poziomy tych członków ... sposobu prowadzenia forum gildii, kronik ... sama historia gildii ... dokonania gildii, gdzie pod uwage weźmiemy sposób wykonania, oraz inne czynnkiki...

Jak narazie tak to wygląda ... co o tym myślicie < ps pisałem w formie jak do graczy ... bo potem jak wam sie spodoba zaoszczedziło by to pisania tylko kopiuj i wklej tongue.gif>
[right][snapback]11859[/snapback][/right]

Post #7 07 Mar 2006, 16:49
zarąbisty post... ej.. dzie go było jak go nie było... ?

ja chce resetu gildi... jak widze ten post... 😢
Post #8 10 Mar 2006, 11:59
mysle ze to dobry wstęp dla kodeksu gildi, cos jeszzcze rozwijamy ?

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026