📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Problemy z profesjami - skórowanie i kowalstwo
« Wróć do forum  •  8 post(ów) w temacie
Post #1 07 Mar 2006, 09:21
Witam szanownych państwa 😊

Chciałem zgłosić niemały problem jaki mam, a bynajmniej wydaje mi się, że jest to problem.

Mianowicie chodzi tu o profesje, które cholernie długo się ćwiczy i na dodatek coś z nimi chyba nie tak. Na przykład umiejętność skórowania stworzeń. Pomijam fakt, że nawet szkielet daje się oskórować 🙂 . Chce tutaj powiedzieć o tym, że nawet mając skinning na mniej więcej 20-25, można oskórować każde stworzenie. Dziwne zjawisko.

Teraz inna profesja- np. kowalstwo. Jestem w stanie zrozumieć, że jest to trudny zawód, uczy się go wiele lat w mozole i pocie czoła. Ale skoro już ma być taki trudny to i rzeczy powinny być trudne do wykonania- i są, ale tylko pod względem ilości materiałów na nie potrzebnych (co mi nie przeszkadza akurat). Ja trenowałem umiejętność na spodniach z brązu (wymagają 15 sztabek brązu)- były dla mnie zaznaczone w blacksmithingu na różowo. Na 10 takich portek, nie udały mi się 3... I to prawie zawsze tak jest. Można by z tego wniskować, że niewiadomo jaki ze mnie dobry kowal, a umiejętność kowalstwa opanowaną mam na, chyba, 54.

Ma ktoś o tym chociaż złudne pojęcie? Czy to tak być powinno?
Post #2 07 Mar 2006, 10:10
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Postacie graczy to strasznie mocnie rzemieślnice, czegokolwiek by nie dotknęli rzadko udaje im się zepsuć :/
Post #3 07 Mar 2006, 12:32
Kowalstwo bardzo ciezko sie rozwija ;/ ... tyle rzeczy co juz stworzylem i tyle matrialow co juz zebralem to ehhh szkoda gadac a mam skilla 45... na patterny nie ma w ogole co patrzec bo tamte wymagaja co najmiej 100 skilla zeby sworzyc cosik dobrego...
Post #4 13 Mar 2006, 14:19
dokladnie, wytrenowalem sobie inzynierie.. i moge zrobic prawie wszystko (skill 80), w 80% mi wychodzi, ale i tak nie moge uzyc bo skill za maly
Ace
Post #5 13 Mar 2006, 16:15
No z tym to tak juz jest jak ma wychodzic to nie wychodzi a jak nie ma to wychodzi ;D
Ja jednak mialem takie szczescie ze jak juz chcialem zrobic jakis naprawde fajny i przydatny przedmiot to wychodzilo.. a cwiczy sie najlepiej na kamyczkach 😊
KEt
Post #6 13 Mar 2006, 16:17
hmm cos przesadzacie , spytajcie starszych graczy na ktorym poziomie maja kowalstwo, ja obecnie mam ponad 100 alchemii oraz 80 pare w tailoringu ponad 100 w cookingu , da sie 😊 ale zajmuje to duzo czasu 😊 i nerwow kosztuje

inaczej ma sie z fishingiem tutaj niestety granica 50 jest nie do przekroczenia ze wzgledu na bledny skrypt ( ale to naprawimy jakos 😀 ) w sumie nikt o tym nie wspomnial hmmm 😳
Post #7 13 Mar 2006, 16:48
Ja jeszcze dodam taka rzecz: mam letherworking na 90 podajrze ,no i znajduje czasem zwoje z przepisami na lipne przedmioty, ktore niekiedy wymagaja nawet po 220 skilla- loool. Ja bym prosil o zrobienie pozadku z tymi skilami jesli to mozliwe 😊 skile za wolno sie rozwijają i zdaje mi sie ze nie prawidlowo funkcjonuja. Rozumiem ze moze to byc trudne ale ekipa napewno cos wymysli:)
Post #8 13 Mar 2006, 19:51
A mi bez problemu idzie gornictwo.. 125 bez najmniejszego problemu.. zycie kreta jest dal mnie widocznie 😛 😀
Ale inzynieria to droga przez meke

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026