📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 4369
« Wróć do forum  •  67 post(ów) w temacie 1 5 6 7
Post #61 10 Mar 2006, 16:29
Może to już zapuźno, ale proponował bym zmiane ankiety na 3 różne:
1. Czy zmienić emu?
2. Czy zresetować postacie?
3. Czy zmniejszyć expa?
Powinno to pomóc przy wyboże najlepszej opcji, bo przy obecnej ankiecie jest za dużo opcji do wyboru...

Jeżeli chodzi o zmniejszenie expa to bym zmniejzył go nawet do 50% obecnego poziomu, ale tylko za zabijanie potworow. Exp za questy bym zostawił bez zmian.

Ktoś proponował wydłużenie respa mobów, wydaje mi się że zmniejszenie za nie expa powinno wystarczyć.

//Chcemy zmniejszyc expiarstwo ludzie nadal beda bili storki jak opetani jak zmniejszymy tylko expa. Złe wyjscie

Będzie 2 tura głosowania.
Post #62 10 Mar 2006, 17:18
JA jestem za wprowadzeniem nowego emu ale nie kasowaniem postaci bo strasznie dlugo bedzie trwalo zakladanie nowych kont i GM to tez napwewno zmeczy bo troche to trwa. 😐 😐 😐

//IPKISS
To wybierz opcje z kasowaniem postaci ale bez kasacji kont!
Ace
Post #63 10 Mar 2006, 17:43
Ipkiss wywal wszystkie moby i nie bedzie expienia! Problem rozwiazany.

//IPKISS
Predzej wywale wszyskich graczy
Post #64 10 Mar 2006, 21:21
Moja opinia na ten temat:

Uwazam ze reset postaci jest zbedny. Jesli ktos sie nudzi bo ma 70 i nie ma co robic, to prosze bardzo drugi slot na koncie na postac jes wolny, wiec moze sobie zalozyc nowa (no i napisac historie). Czesc osob ktore ciezko wypracowaly sobie 70 level maja teraz ten comfort ze wchodza do gry nie poto zeby nabic level, tylko po to zeby sobie pograc i poodgrywac postac, pomoc w questach itd.
Oczywiscie sa wsrod nas osoby ktore odgrywaja postac nonstop, nawet solo 😊
//IPKISZ - SIEDZE SOBIE NA SERWERZE NO I NIE SPOTKALEM JESZCZE TAKIEJ SOOBY.
Jednak na niskich levelach czesto gra sie samemu, i jak sie nikogo nie spotka to ciezko jest gadac do siebie, nie? 😊
Rzecza jasna też, jest to, że nie każdy kto juz ma w miare wysoki level pozwalajacy mu na swobona gre bez obaw ze zginie za rogiem 😊 , może spedzac godziny przed warcraftem bo np. juz pracuje lub ma inne obowiazki. Reset dla takiej osoby bedzie mocno krzywdzacy.

Jezeli zdazy sie tak, że komuś postać zginie przy zmianie emu, to jest szansa przywrocenia postaci,
//IPKISS - Nie ma takiej mozliwosci po przywróceniu postaci emu ja usunie spowrotem. A reczne przywracanie 60 - 90 postaci nie wchodzi w gre nikt tego robic nie bedzie.
a napewno jej czesci ze starych archiwizacji, tak aby dostosowac jej zgodne elementy do nowego emu. Wiec jesli okaze sie, ze na 10 graczy 1 stracil
//IPKISS - Na 10 graczy 7 straci postac
postac, to moze warto sprobowac przywrocic je. Wiadomo ze jesli ten odsetek bedzie zbyt duzy to o przywracaniu nie ma mowy.

Co do ustawien gry to takie rzeczy jak xp moze pozostac, sam pamietam jak napoczatku byl nizszy xp i zrobienie levelu 30 nie zajmowalo tak jak dzisiaj 2-3 tygodni, wiec nie mozemy z serwera zrobic tez syzyfowej pracy. Obecne ustawnienia uwazam za wyważone.
//IPKISS - Bedzie jeszcze trudniej, odejda expiarze sami przywrócimy normalne ustawienia.

A co zrobi z nowymi osobami zaczynajacymi gac na serwerze ? na nowym emu zdobycie 70 lvl bedzie praktycznie nie mozliwe a co zrobic z tymi co juz ten lvl maja ?

Post #65 10 Mar 2006, 22:09
Piwko dla lipczyka 😂

//IPKISS
Off-topic ????
Post #66 10 Mar 2006, 23:52
a ja wogóle tego nie rozumie. Chcecie zmniejszyc expiarstwo? chcecie resetnac kąta aby zostali ci KLIMATYCZNI, ludzie! to zostanie kilkanaście osob którzy zamiast grać będą się wczówać siedziec i pić piwa i opowiadać historię. Sorry ale na serverze gdzie gra tak mało osób nie da się wczóć w klime,
//IPKISS - Widze ze jestes expertem ? 40 - 60 ludu jest w sam raz na klimatyczny serwer.
nie wiem albo ja jestem jakiś nie ten teges...mam 2-3 kumpli, czasem ktoś PRZELECI i powie WITAJ... raz w życiu widziałem horde (szybko zginałem) to może jeszcze pousuwajcie NPC i questy? bo na co komu EXP?
//IPKISS - Jeśli będzie potrzeba
i zabierzcie potworki.... jestem typem samotnika który pała rzadza krwii, lubie zabijac potwory, gdy trzeba "klimatycznie" sie zachowam ,. ale prosze nie róbcie na sile z prosteho HACK&SLASHA (bo questy i bitka to priorytet w WOW)
//IPKISS - Pisząc to co piszesz dajesz do zrozumienia mi i innym, że nie zgadzasz sie z regulaminem serwera. Jakie sa kary za łamanie regulaminu ?
true RPG! bo ani tu nie ma głownego wątku (poza wojna AvsH), i naprawde dla tych którzy nie są w gildi (imho przy tej ilosci osob jakiekowiek gildie maja sens jedynie POKAZOWY)
//IPKISS - Sranie w banie mam Ci wymieniac gry dla przykladu w których doskonale sie sprawdzaja takie gildie ?
to gra ogranicza się jedynie do walenia... co innego np RAGNAROK, gra którą męczyłem bardzo bardzo długo! tam wogóle questów się nie rozwiązywało ( było ich jak na lekarstwo) więc zostawały tlyko potworki...ALE mimo to każdy czekał az wejdzie GM i zarzuci jakims questem, to gm tworzyli KLIMAT tam, jakies wyzwania, opowiesci nagle ataki , GM MA NIEOGRANICZONA WLADZE. a tutaj nie spotkałem się z czymś takim...no chyba że nie jestem własnie na topie, nie jestem w kręgu tych wtajemniczonych itd itd...
reasumujac JESTEM ZA RESETEM POSTACI, NOWYM EMULEM (zawsze coś innego)
ale konta i RATE zostawcie!
Pozdrawiam.

//IPKISS to ciekawe chyba nie czytacie na co głosujecie ? 😊
Post #67 11 Mar 2006, 00:17
Przechodzimy do 2 tury:

LINK DO SONDY
« Wróć do forum 1 5 6 7

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026