📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Działające i nie działające zdolności Rogue dla nowych graczy
« Wróć do forum  •  9 post(ów) w temacie
Post #1 09 Mar 2006, 10:03
Oto lista wszystkich działających i nie działających zdolnosći rogue dla nowych graczy jeśli chcecie wiedzieć co działa a co nie 😀

Sinister Strike - działa
Stealth - działa (dla tych co myślą, że będzie działać tak jak na org nie działa. Znika ci nick nad głową i stajesz się mniej widoczny. Potwory walą tak czy siak ^^. Gracze cię widzą jak się przypatrzą)
Eviscerate - działa
Pick Lock - działa tyle, że nie jako skill z poziomem tak jak na oryginale (chodzi o stopień np. 200/300 itp.)
Backstab - działa
Pick Pocket - nie działa
Gouge - działa, tylko nie wyłacza ataku i trzeba to zrobić ręcznie.
Evasion - działa
Sprint - działa
Sap - działa na innych graczy np. H vs A. Napewno nie działa A na A.
Slice and Dice - teoretycznie zwiększa szybkość ataku, ale zawsze na 6 sek niezależnie od rank i combo points.
Kick - działa, ale nie uniemożliwia czarowania na 5 sekund tak jak niby powinno być 😛
Expose Armor - raczej nie działa, ponieważ przy atakowaniu potworów nie zauważa się żadnej różnicy mimo armora zmniejszonego nawet o 1600 😛
Garrote - działa
Feint - nie działa i wogóle raczej nie będzie działać bo stwory atakują w zależności od poziomu chyba 😀
Ambush - działa
Poisons - można tworzyć trucizny i zatruwać broń, ale trucizna nie jest wypusczana nigdy z broni. 😢
Rupture - działa
Distract - działa
Vanish - teoretycznie działa, ale jest beznadziejne bo trwa 10 sek i mimo, że niby to jest ulepszony stealth widać nick nad głową.
Detect Traps - Niewiadomo bo nie ma pułapek nigdzie ^^
Cheap Shot - działa
Disarm Trap - Niewiadomo bo nie ma pułapek nigdzie ^^
Kidney Shot - działa
Blind - raczej działa, ale nie jestem na 100% pewny.
Safe Fall - i tak nie otrzymuje się dmg od spadania więc niewiadomo.

Zdolności z talentów:

Combat:
Blade Fury - nie działa
Adrenaline Rush - działa
Riposte - tak jak w "Cold Blood"

Assassination:
Cold Blood - nie mam rozwiniętego drzewka. Jeśli któryś rogue dodaje do tego drzewka to proszę niech napisze jak z tym jest. 😛

Subtlety:
Ghostly Strike - zadaje dmg, ale nie zwiększa szansy na dodge o 15% na 7 sek.
Preparation - nie działa
Hemorrhage - tak jak w "Cold Blood"
Premeditation - tak jak w "Cold Blood"
Post #2 09 Mar 2006, 14:35
U mnie po wyjsciu ze Stealth powraca prawidlowa predkosc i nie ma z tym problemu... a potworki i tak atakuja...

Sap - u mnie dziala... przynajmniej dzialalo, bo teraz nie uzywam juz tego... terzeba byc w trybie skradania... i to chyba dziala nawet na potworka z ktorym walcze... a powinno dzialac tylko z zaskoczenia
Post #3 09 Mar 2006, 14:52
To widać może przy zmianie emu coś mi sie z postacią popsuło. Dobra... poprawka do listy 😀

U mnie Sap też kiedyś działało, ale teraz nie działa. Przynajmniej u mnie 😀
Post #4 09 Mar 2006, 15:08
"stealth - działa " nie wiem co masz pod pojeciem "działa"
Wejdz sobie tutaj :http://www.wowstatus.net/detail.php?server=63646, poznasz pojecie słowa działa ;]
Post #5 09 Mar 2006, 15:20
Stealth nie dziala... normalnie powinno byc tak ze nie widac gracza i jak gracz jest w czasie skradania to potwory rowniez powinny go nie atakowac ...dobrze by bylo gdyby chociaz gracze nie widzieli zabojcy jak sie skrada bo do potworow az tak to potrzebne nie jest, ale tez by sie przydalo
Post #6 09 Mar 2006, 15:51
w trybie skradania postac jest ledwo zauwazalna przez innych i znika jej imie z nad glowy... A potworki dalej atakuja ale zgodze sie z przedmowca ze to nie jest az tak uciazliwe... Wazne ze nie widac postaci przez innych graczy...
Post #7 10 Mar 2006, 13:11
stelloZZa nie mam pojęcia czego ty chcesz. 😐 Zgadnij sam o co chodzi w słowie działa.

PS: Pytanie do innych złodziei. Gouge zadaje u was obrażenia?
Post #8 13 Mar 2006, 11:55
Tak, ale stosunkowo małe( ale tak ma być), czyli 10 na pierwszym poziomie gouge, 20 na drugim, 32 na trzecim itd.
Jedyny problem z gouge'em to to, że atak się nie wyłącza automatycznie, więc jeżeli chce się wykorzystaćten "disorient" trzeba pamiętać o ręcznym wyłączeniu, albo zrobić makro.
Post #9 14 Mar 2006, 17:37
Dobra lista poprawiona 😛

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026