📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Pomysły na Kodeks Gildii Mroczne Wrota
« Wróć do forum  •  14 post(ów) w temacie 1 2
Post #11 19 Mar 2006, 16:33
bileciki, genialne 😀 .. juz poczynilem zmiany w regulaminie 😀 ...

eventy i turnamenty ... jeden event na miesiac dla gildii minimum ... a turnament co tydzien ... nie bedzie tak tragicznie ... przecierz nie chcemy zeby po 2 tygodniach gry gildie miały już 6 poziom 😛 ...

historie raczej zostaną obowiązkowe ... pomogą bardzo przy tworzeniu eventów.

A co do waszych sporów .. co prawda to prawda i krytyka mimowolnie pogorsza samopoczucie < bynajmniej mnie nie mobilizuje 😛>, jako Mistrzowie Gry powinniśmy się raczej wspierać w tym świecie rządnych gry graczy 😛 .. oczywiście nie mowie rzebysmy nie wyrazali swojego zadania, jezeli cos nam sie nie podoba , prosto z mostu mówmy nie, ale co przyniesie przyszłośc nie wie nikt, lepiej nie robmy wokol siebie napietych sytuacji, bo kiepsko nam wspopraca wyjdzie

🙂 🙂 PACE And LOVE 🙂 🙂
KEt
Post #12 20 Mar 2006, 12:59
prosze oto moje sugestie i to jak ja widze ten regulamin

( Mezjo jak cos piszesz to warto to poprawic 😛 wiesz Word i te sprawy )

1) punkty

czemu pomoc graczowi ma byc mniej gratyfikowana od eventu? hmm , wg mnie lepiej usiasc i pogadac o tym co gildia dokonala przez ostatni tydzien, czy nalezy sie jej jakis + , moze awans? albo po prostu narazie jakas nagroda?

2) zalozenie gildi

co by za duzo ludziom nie mieszac 😊 , podpisy, ostatni sklada GM ( czyli bez tego nie zalozy i tyle , co by nie bylo oszustw z zakladaniem postaci na potrzeby podpisu od tego mamy opisy postaci latwo sprawdzic )

3) nasz czas

kazdy pisze ze ma mniej czasu, malo czasu, a zasady ktore wczesniej zostaly przedstawione wymagaja go o wiele wiecej niz jestesmy w stanie wszyscy poswiecic

4) regulamin daje nam jedna mozliwosc - nic nie musimy

kto byl wczesniej na serwie ten wie co sie zaczelo dziac jak ludzie stwierdzili ze cos musimy, tak czy siak punkty czy nie ale wszystko i tak by trzeba robic wg naszego uznania

Podsumowujac :

- punkty absolutnie na nie ( zacznie sie bo no dostal a ja nie dostalem - jestem tu na tyle dlugo ze wiem czym to sie skonczy )
- czas ( przeznaczmy go tyle ile mamy bez przesady )
- kronika jest po to zeby gracze tam wszystko pisywali ( a dzieki temu poza interakcja z graczami z gildii na serwerze bedziemy wiedziec co robia poza nasza obecnoscia )
- historia gildii , Mezjo chyba nie rozumiesz co to historia, historie powstania i owszem mozna stworzyc, ale do napisania historii jako takiej potrzeba lat istnienia gildii ( dni tygodni miesiecy i ... to mozna rozwijac )

ps. Gareon, Versus wy tez sie wypowiedzcie
ps.2 czekam na wypowiedz Ipkissa
ps.3 Temp tylko sie nie denerwuj ( sam mowisz ze czasu nie masz)
ps.4 Mezjo przeczytaj historie MW co ? 😊

regulamin jak narazie skonsultowlam tylko z Tomem ( reszty nie ma wiec jak ? )

i jak mi sie ktory obraz to .... nie recze za siebie 🙂
Post #13 20 Mar 2006, 17:57
POdsumuje to tak 😀 ... Ket wystarczy żebyć czegoś dotknęła i ożyje 😀:D ... masz talent do papierków 😀:D

ps.: .. o historie powstania gildii mi chodziło a nie o całą historie ... nie łap mnie za słowka 😐

ps2.: Która historia jest akceptowana jako oficjalna historia MW ... bo kilka jest ... Ciamajda coś wyskrobał i ty KEt ...?

ps3.: Moze co do tych eventow organizowanych przez gildie niech nie bedzie obowiazkowe zglaszanie GM ze cos chca zrobic ... Dajmy im swobode dzialania w tym aspekcie i niech robia zamieszanie na serwerze zeby cos sie dzialo ... wystarczy ze bedzie udokumentowane w kronice ...

ps4.: zaznacz moze jeszcze zeby tylko skryba operowal w kronikach ... żeby zamieszania nie powstawały, i z kronik nie robiły sie offtopy

W sumie nic dodac nic ujac 😀
KEt
Post #14 20 Mar 2006, 18:33
moja , btw jest link w dziale POSTACIE hmm kiedys Temp mowil ze jak napisze to bezdie na groda hmmm

tak samo mialoby z historia gildii FallenGods hmm hehe dobra w kazydm razie historia MW dostepna jest w dziale postacie

ok gracze nie musza ale moga zglaszac GMom ( a dodam ze GUildmaster reprezentuej cala gildie i to on ma rozmawiac z GM w sprawach dot gildii 😊 )

no taki byl moj zamysl aby tylko skryba mogl

😛 poprawiam i wrzutka na serwer

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026