📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 4517
« Wróć do forum  •  6 post(ów) w temacie
Post #1 17 Mar 2006, 21:33
Wstawał kolejny piękny dzień, słońce zaczynało coraz mocniej przyświecać, w powietrzu unosił się zapach porannej rosy. Na niewielkiej polanie stał przeogromny stary dąb. Oparta była o niego pewna postać. Miała na sobie czarny płaszcz a na głowie kaptur tego samego koloru, z którego ledwo dało się zauważyć wystające śnieżnobiałe włosy. W ręku dzierżyła jednoręczny miecz, tak jak by z trudem utrzymywała go w ręce. Klinga była cała we krwi. Nagle panującą ciszę przerwał brzęk metalu uderzającego o skałę. To miecz wypadł mu z ręki i uderzył w kamień leżący nieopodal.
Po chwili tajemnicza postać upadła na ziemię……………

- Gdzie ja jestem……..eh…
Leżałem twarzą do ziemi. Spróbowałem się podnieść, lecz gdy się tylko ruszyłem mój bok przeszył straszliwy ból. Przewróciłem się na plecy, i najdelikatniej jak mogłem to zrobić oparłem się o drzewo. Głowa bolała mnie strasznie. Złapałem się za bok, krwawił, kolczuga nie wytrzymała ciosu. Podniosłem ja lekko, aby zobaczyć ranę, nie była taka głęboka, ale i tak musiałem ja opatrzyć. Przemyłem ranę resztką wody z bukłaka, i obwiązałem ranę kawałkiem mojego płaszcza, cóż tylko to mogłem teraz zrobić.
Leżałem jeszcze chwilkę, po czym powoli zaczynałem sobie przypominać co się stało, walczyłem z orkami chyba było ich dwóch, tak! Napadli na mnie jak wracałem z Ashenvale. Pojawili się z nikąd, poczym natarli na mnie z całym impetem, zdążyłem się uchylić od pierwszych ciosów. Z ledwością wyciągnąłem miecz i sparowałem potężny atak, co dało mi chwile czasu, aby pochwycić tarcze. Teraz miałem jakąkolwiek szanse na wyjście z tej zasadzki żywy. Walka była łatwiejsza, lecz przede mną nadal stało dwóch parszywych orków z chęcią zabicia mnie. Teraz pozostało mi tylko bronić się i czekać na jakiś błąd napastników.
Lecz ich ataki jednak nie słabły, wręcz przeciwnie orkowie nacierali z coraz większym zapałem i gniewem. Zacząłem coraz bardziej się cofać. Postanowiłem wreszcie zaatakować, przyjąłem cios na tarcze, poczym natarłem mieczem, uchylił się, lecz na szczęście stracił równowagę, nie mogłem przepuścić takiej okazji! Uderzyłem z go z całych sił tarczą, ziemia zatrzęsła się pod naporem ogromnego ciała orka , lecz pewnie zaraz wstanie, musze wykorzystać ten cenny czas. Niebezpieczeństwo było nadal ogromne. Gdy po raz kolejny zadał cios, uchyliłem się szybko, i zadałem cios, ostrze poszło po nodze orka, przecinając jego ścięgna. Ork zawył z bólu, poczym padł na ziemie. Plama czarnej krwi rozlała się na trawie. Bez wahania oddzieliłem jego łeb od reszty ciała, spoglądając na zwłoki poczułem jak zimna stal zagłębia się w moim ciele. Jak mogłem o nim zapomnieć!!! Zaszedł mnie od tyłu i gdy zabiłem jego przyjaciela wbił mi sztylet w bok oraz huknął mnie z pięści w twarz, aż upadłem.
Gdy tak leżałem ork uniósł topór swojego poległego towarzysza i zaczął coś wrzeszczeć w swoim języku. Wziął zamach i uderzył we mnie, zdążyłem tylko podnieść rękę z tarczą. Zablokowałem cios, ale niestety tarcza roztrzaskała się. Wykorzystałem chwilę zaskoczenia przeciwnika aby wbić mu sztylet w łydkę, to go rozwścieczyło bardziej. Zadał kolejny cios, lecz ten był nie precyzyjny, zdążyłem się odczołgać, i kopnąłem go w zranioną nogę. Upadł, niestety na swój wbity w ziemie topór. Miałem dużo szczęścia. Teraz mogę chwile odetchnąć. Podniosłem się z ziemi, zakręciło mi się w głowie, silny był ten cios orka.
Zacząłem się rozglądać za tarczą, dopiero po chwili uświadomiłem sobie, że leży roztrzaskana.

Dość tego odpoczynku pomyślałem, tutaj niedaleko jest wioska elfów, tam powinni opatrzyć mi rany. Zacząłem się powoli podnosić, ból nadal był, zaledwie parę godzin odpocząłem nie jestem jeszcze w pełni sił. Ale skoro zaatakowano mnie w dzień i z ledwością uszedłem z życiem, w nocy wole nie ryzykować.
Podróż trwała około godziny. Gdy wchodziłem do wioski przywitał mnie znajomy głos
- Witaj Laureluviel !!!

Elf wojownik. Wysoki 190 cm wzrostu. Wiek 100 lat. Długie białe włosy sięgające do ramion. Zielone charyzmatyczne oczy. Krzaczaste brwi. Trudno go wyprowadzić z równowagi, jest stanowczy, broniący swoich wartości. Zazwyczaj mało mowny, lecz znany z ciętego języka
Post #2 22 Mar 2006, 13:52
Bardzo ładnie opisana walka elfie.....
Sam początek dźwięczy nutką tajemniczości.....

Tylko czemu żeś skończył tak szybko.....

z szacunkiem:
deBergov
Post #3 22 Mar 2006, 14:29
Pisanie dłuższych opowiadan jest ryzykowne, mozna sie pogubic.
Lepiej napisac krótkie,dobre i z sensem, takie jest przynajmniej moje zdanie.
Post #4 22 Mar 2006, 15:28
Tak, ale czasem ryzyko sie opłaca.....hehe
To krótkie opowiadanie czytało się z przyjemnością.....

ale dłuzsze w tym samym stylu..... 😊 😊 😊

wiem, że Laureluviel nie pogubiłby się hehe troszkę go znam........ 😊 😊 😊

z szacunkiem:
deBergov fechmistrz Mortido....

Post #5 22 Mar 2006, 17:38
Moze i by sie nie pogubil, ale nie znasz go napewno tak jak ja 😛
Post #6 22 Mar 2006, 17:53
Jak zawsze wymagający Mortido...........Hehe

Czemuż skończyłem tak szybko....niestety w ostatnim czasie brakowało mi trochę pomysłów i czasu.......ale mam zamiar prowadzić historie mojej postaci na forum,
wiec niedługo powinna pojawić się dalsza jego cześć.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026