|
Post #1
18 Mar 2006, 20:12
Nie daleko pustynnego miasta Gazdekan znajduje sie mala osada zamieszkala przez Trole z tradycjami. Te trole obchodziły mnustwo świat. Thorgal nie lubił tego wogole wiec gdy zaczynało sie jakies świeto wymykał sie z wioski i spedzał czas na podrożach wokoło wioski. W czsie trwania któregos ze swiat Thorgal wymknoł sie z wioki. W czsie podrózy zanalazł osade ludzką. Pospieszył zawiadomić wioske o zbliżającym się niebezpieczenstwie. Gdy dotarł cała wioska była spalona a zwłoki jego braci byly zrzucone w jedno miejsce i podpalone. Thorgal wiedzial ze ten oktrutny czyn byli odpowiedzialni ludzie postanowił sie zemscic. Kiedy sie ściemiło Torgal zakradł sie do wioski. Ludzie byli pijani i nie wiedzieli co sie dzieje Thorgal zaczoł mordowac karzdego po kolei za karzdym razem kiedy wbijał sztylet w człowieka czuł ulge. Kiedy wybił całom osade ponabijał głowy wrogów na pale jako zadość uczynienie za zbrodnie dokonane na jego ludzie. Generała odziału zosawił sobie na koniec. Czekając przypomniał sobie hisorie którą opowiadał mu jeden ze starszych troli: po wybuchu Studni Wiecznościgróbka elfów nazywnych przez siebie Wysokimi Elfami założyła królestwo w okolicy legowisk troli. Z czeła sie walka gdyby nie inicjatywa ludzi to trole zostały by na swoich terenach, tak zosały wyparte.Thorgal dobrze to sobie przypomniał. Czekał do rana. Gdy tylko wódz wyszedł z namiotu i zobaczył swoich ludzi pomordowanych a ich głowy nabite na pale był bardzo zdezorientowany. Niewiedział co sie dzieje. Wypatrzył w cieniu sprawce tego czynu chwycił z bron. Zdziwił sie gdy napastnik nagle zniknoł. Ledwo zdązył sie odwrucić a juz noż Thorgala tkwił w jego piersi. Thorgal zostawił go by ten wykrwawił sie. Teraz Thorgal poszukuje ludzi na których mogłby by sie jeszcze zemścić mordował wszystkich napotkanych ludzi bez wyjątku dzieci i kobiety nie maił zadnych wyzutów sumienia. Za kazdym razem kiedy przebijał przeciwnika miał przed oczami rodzinna wioske ktora została spalona i wymordowana. Teraz przemieza świat w poszukiwaniu słodkiej zemsty.
Imie:Thorgal Rasa:Trol Klasa:Rogue |
|
Post #2
18 Mar 2006, 20:28
Miasto to Gadgetzan, a Thorgal (czy jakos tam) to imie bardzo znanego bohatera komiksu pod tym samym tytułem czyli znanej postaci fantasy. Tym samym opis jest niezgody z regulaminem a Ty dałeś dowód, że go nie czytałeś. Dziękuję.
PS. Ja taką samą uwagą zaszczyciłem Twój opis... |
|
Post #3
18 Mar 2006, 20:42
Thorsten: napisalem mu to samo, temat zostal usuniety, ale jednak gosc jest uparty (ale nie tylko) i zamiescil drugi raz to samo. Juz nawet warna za to zarobil.
Thorgal jest autorstwa Rosińskiego chyba, a watpie, zeby mial prawa autorskie 😉 Na takich to mi juz rece opadaja ... 🙂 |
|
Post #4
18 Mar 2006, 20:45
Wybacz Thorsen ale tak sie sklada, że on czytał regulamin bo sam przy tym byłem 😊 po 2 to nie z komiksu (tu ujawnia się twoje zainteresowanie 😊 ) tylko z znakomitej gry Baldur's Gate II. Dziękuje 😊
|
|
Post #5
18 Mar 2006, 20:45
Hehehe... Trafił sie jakiś twardziel 😉
Kaszi: Lubie komiksy. Co w tym złego? Powiedz mi, że Thorgal nie jest bohaterem komiksu... :/ Jak powiedziałeś tu wychodzą moje zainteresowania, ale także i Twoje. Rozumiem, że dopilnowałeś żeby kolega reg. przeczytał i rozumiem, że nie mogłeś przypilnować żeby go zrozumiał. W Baldura nie grałem, a śwait D&D jest mi raczej obcy. Okładka komiksu jednak do mnie przemawia. Nie rozumiem tylko dlaczego mi wypominasz coś takiego? |
|
Post #6
18 Mar 2006, 20:57
W sumie to Ci nie wypomnialem 😊 o gustach sie nie dyskutuje, kazdy lubi co innego 😊,a wracajac do komiksu to nie wiem czy jest taki bohater czy go nie ma ja sie tym nie interesuje 😛 lepiej zostawmy ten temat w spokoju 😊
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |