📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 4569
« Wróć do forum  •  4 post(ów) w temacie
Eil
Post #1 19 Mar 2006, 11:29
Obudziłem się o poranku. Słońce leniwie wynurzało się z ponad lasu.
-Nie zapomnij wziąć łuku –usłyszałem głos mojej matki. To mogło oznaczać tylko jedno. Ojciec wyruszał na polowanie. Szybko zerwałem się z łóżka, założyłem ubranie, wziąłem mój łuk i pobiegłem za nim.
-Synku zjedz chociaż coś – krzyknęła matka, lecz ja nie zwracałem na nią uwagi. Musiałem za wszelką cenę dogonić ojca. Niezbyt interesowały mnie zioła matki, które codziennie zbierała. Po stokroć wolałem wyruszyć na polowanie. Jednak nie łatwo było dogonić mego tatę. Był szybki niczym wiatr a zarazem cichy jak spadający liść. Wykorzystując wiedzę zdobytą podczas poprzednich polowań odnalazłem go. Dzielił właśnie na porcje ustrzelone zwierze.
-Jesteś synu, jeśli chcesz polować ze mną musisz wstawać o wschodzie słońca. To najlepsza pora gdyż...
-... zwierzęta wyruszają ze swoich siedzib na poszukiwanie pokarmu. Wiem tato, mówiłeś mi to nie raz.
-No widzisz. A teraz pomóż mi to pokroić. Przytrzymaj tamten płat skóry, o właśnie ten.
Tak udało nam się podzielić na porcje całą zdobycz. Zapakowaliśmy ją do plecaków i wyruszyliśmy dalej. Gdy tak szliśmy moim oczom ukazał się pewien pal z wyrytymi runami wbity w ziemię.
-Ojcze
-Tak synu?
-Spójrz tam. Co to może być?
-To totem. Pułapka zastawiona przez szamanów na wojowników Przymierza. Ja staram się nie mieszać w wojnę między Hordą i Przymierzem. Wraz z twoją matką uważamy, że zachowanie neutralności w tej sytuacji jest najlepszym wyjściem. Mam nadzieje, że i ty myślisz podobnie.
-Nie wiem ojcze, ale z pewnością się nad tym zastanowię.

Jestem rosłym taurenem, przynajmniej inni tak twierdzą. Zapewne mam to po ojcu, który wyróżniał się niezwykłą siła. Moja sierść jest lśniąca i zadbana, gdyż lubię dobrze wyglądać. Jednak nie martwię się o nią w walce. Wyglądam raczej jak typowy tauren.

Imię: Corn
Rasa: Tauren
Klasa: Szaman
Wzrost: 267 cm
Waga: 245 kg
Sierść: Czarna i lśniąca

Post #2 19 Mar 2006, 12:05
szaman szaman szaman szaman co zdanie

brak jakichkolwiek akapitow , cala opowiesc zwarta

po drugie , rozwin to co napisales , troche takie chaotyczne i nieposkladane, jakis pomysl masz, jednak niewykorzystany

co do samej postaci hmm nie wiem nadal kim ona jest, nic poza tym ze uczyla sie na szamana nie wiem , nic, zero charakteru

podsumowujac : mierne opowiadanie z pomyslem w calosci do poprawki
Post #3 19 Mar 2006, 14:56
Opis po prostu nieładny...
Mało spójny, źle się czyta, taki bez klimatu

np.
Zniszczyć rycerzy przymierza, zgnieść ich jak robaka.

W tym zdaniu, skoro pisze ich (l.mnoga) to powino byc "jak robaki"
Eil
Post #4 19 Mar 2006, 18:25
moja pani od poslkiego tez twierdzi ze moje wypowiedzi sa chaotyczne 😳 . cos w tym musi byc

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026