|
Post #1
19 Mar 2006, 14:30
Zostałem poproszony przez jednego z Mistrzów Gry aby założyć taką sondę na forum.
W czym problem? Otóż wątpliwości części graczy co do pochodzenia mojego imienia, a mianowićie domniemanie jego zaczerpnięcia z Gothica. Wyjaśniam, iż moje imię nie jest rzeczywiście imieniem (takowym jest Gerethor) a jedynie pseudonimem nadanym w wyniku wydarzeń opisanych w historii mojej postaci. Kru'Shak w języku orków oznaczał "śniący". W Gothicu rzeczywiście występował Kru'Shak ale był bożkiem, do którego modły wznosili orki. Moja postać w żadnym stopniu nie może być utożsamiana z tym bożkiem, nie ma w jej historii żadnych odniesień do nadludzkich mocy posiadanych przez moja postać ani tym bardziej odnośnie faktu jakoby istniał kult wyznający mnie jako bożka. Uzasadnienie nadania mi pseudonimu "śniący" ma swoje głębokie wyjaśnienie w historii postaci. Oto i ona (za historię tę otryzmałem wyróżnienie): HISTORIA POSTACI - KRU'SHAK Przypominam również że grałem postaacią pod tym imieniem przez całą poprzednią "erę" Mrocznych Wrót i choć pare osób skojarzyło to imię z Gothiciem to nikt nie wyrażał z tego powodu dezaprobaty. Proszę o wyrażenie swojego zdania w odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie. Odpowiedź TAK oznacza iż przeszkadza Ci zbieżność tych imion i utrudniałaby Ci wczucie się w klimat. Odpowiedź NIE oznacza akceptację mojego imienia. |
|
Post #2
19 Mar 2006, 14:32
Hehe pierwszy zaglosowalem i powiem ze nie bo... bo tak 😛
|
|
Post #3
19 Mar 2006, 15:11
Ahh.. mi to nie bedzie przeszkadzac zupelnie.. ale pomylilem sie i zagłosowałem na "Tak", wiec jakbys liczyl głosy to wez to pod uwage
|
|
Post #4
19 Mar 2006, 18:43
a dlaczego mialoby? 😊
|
|
Post #5
19 Mar 2006, 19:00
A dajcie spokoj, bierz to imie i sie innymi nie przejmuj 😀
|
|
Post #6
19 Mar 2006, 20:12
Mi tam Kru'Shak nie przeszkadza ^^.
|
|
Post #7
19 Mar 2006, 20:37
Co ma kruszak do wiatraka ^ ^
Jak ktos lubi rpg to poprostu odgrywa 😀 |
|
Post #8
19 Mar 2006, 21:16
Twoje imie mi kompletnie nie przeszkadza, ale przeszkadza mi jedna moja mysl. Chodzi o Gothica. Wydaje mi sie, że bożek nazywał sie po prostu Śniący, a Kru'Shak nazywał sie jeden z orków którego znalezlismy w kopalni i ktory zaprzyjaznil sie z nasza postacia w grze. Moze sie myle bo dawno gralem w gothica i chcem zebyscie mi przypomnieli:)
|
|
Post #9
19 Mar 2006, 21:27
WEJDŹ TU i przeczytaj ostatni akapit
ja w Gothica nie gralem wiec swoja wiedze opieram wylacznie na necie i znajomych |
|
Post #10
19 Mar 2006, 21:59
hehe ja nie mam preternsji do ciebie, po prostu pytam bo nie wiem czy pamiec mnie zawodzi
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |