📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 4605
« Wróć do forum  •  8 post(ów) w temacie
Post #1 20 Mar 2006, 22:38
He He... Witej, co zech fisze chytać przyszoł tukej...jaa~ ? To je gitne mijsce zitej se, ino chaszcze poprzecinej bo za cholere nic tukej ni wyciagniesz. Co?... Ni wisz co godom? Ni bój się to mojo mowa, ja żech jak i fater na kopani fedrowoł, tom sie tak godoć nauczysz. Fater wungiel fedrował a ja, ja koppra na kopalni przy swietle karbidówki, ino nie bawiłch żem sie oskarem ni... he he he... robisz w złożu dziura na czy palce coby sie ajnc kilo prochu strzelniczego zmieścilo, dajesz przybitka, podkłodosz fajer i szybem uciekosz. Jak Rypnie to ino roz! Cwaj zawaly żem przeżyl. Nic ni daje takich herc klekotow jak zawał chodnika. Ale mom juz tego dosc, tyraz chytam się każdego arbajta... Och czekej! Już czos... to mówiąc chwycił za torbę, szybko otworzył i wytargał cylindryczny przedmiot. Chwycił w pół i przekręcił z krzykiem - Pitaaaać! Granade! Po czym rzucił przedmiot do wody. Nagle rozległ się stłumiony huk, niczym uderzenie drewnianymi drzwiami o żelazną framuge tyle, że można go bylo wyczuć rownież stopami. Fontanna białej spienionej wody zalała okolice. - Ha Ha Ha... bierze glemboki wdech - ahhhh... kochom, poprostu kochom chytac fisze na granaty. Teraz se ino fiszki powybierom i kupia se za to gorzołki. Hmm chcesz afla? Prosto z afelhebra zerwane, w okolicy pelno ich rosni, afle są zdrowe ponoć, podczos fedrowania zmniejszaja głód przyd laba... Smaczny afel jaaa? Uśmiecha się szyderczo - Dobro, mosz jakis funfli kajs tutej? Nii? To gitnie, bo to je napad, dowej co tom mosz i ni zgrywej hanysa bo jebniesz z łoskotem jak te fisze he he he...

Taak odrazu widać, że to człowiek - zarośnięta twarz przypomina trapera w środku sezonu, czy marynarza po rejsie. Włosy nie przystrzyżone w kolorze mosiądzu, poprzypalane od gorąca. Jego postura wskazuje na to, że górnikiem faktycznie moglby być dobrym i to nie przez umięśnienie, a raczej przez niewielki wzrost, ledwo 170cm - w chodniku napewnoby nie ugrzęzł. Na skórze rozsiane ma czarne punkty, po dokladnym przyjrzeniu można wywnioskować, że to niedopalony czarny proch, pozatym nie widać jakiś więkrzych blizn. Podczas delikatnych prac ręce odmawiają mu posłuszeństwa - widac, że żył w stresie. Ale fakt ten nie zmniejsza jego determinacji przy budowaniu następnych fiszochytaczy.

Rasa: Człowiek
Imię: Gustav
Profesja: Były górnik, teraz łotrzyk
Oczy: Piwne
Włosy: koloru miodu - mosiądzu
Wzrost: 170cm
Waga: 72kg
Charakter: Powiedz mi ino żech jo niski to Ci afa przenicuja he he he...

Od autora: Tak wiem... malo, a nawet bardzo malo a do tego podobne do innych, wybaczcie ale to mój pierwszy raz 😛. Ale macie przynajmniej szanse zobaczyć prawdziwą gware a ni udawanki jakieś 🙄 ... Aaa i o litość bym prosił w waszej nieugiętej i strasznej krytyce. Gdybym zrobił błąd to przepraszam, ale word każde gwarowe słówko za błąd uważa 😛
Post #2 20 Mar 2006, 22:55
Uśmiałem się jak pieron to czytając, na pewno tekst jest oryginalny i jeszcze nikt w takim stylu nie napisał opisu swojej postaci, ale niestety z klimatem nic tu nie ma związanego hanysie 😊

"Wszyscy jesteśmy winni, czas jest katem a katem jestem ja"
Post #3 20 Mar 2006, 23:00
Etam ni godej, dlaczego ni można pograć bohaterem co godo a nie mówi 😛
Post #4 20 Mar 2006, 23:05
Nie chodzi mi o to jak ty będziesz mówił, ale o słowa które są nie klimatyczne i nie powinny się tam znaleźć a to jest wielka różnica

Post #5 20 Mar 2006, 23:56
Jako, ze na ircu sie ogolnie pomysl spodobal, wiec za rada poprawie i wydluze historie, oraz zmienie rase na krasnoluda, poniewaz bardziej to pasuje do gwary.

Kosa - a wiesz o tym, ze gwara jest starsza od ogolnopolskiego 😛 ?
Post #6 20 Mar 2006, 23:59
hehehe, mi sie bardzo podoba, Jagu, rozwiniesz to jeszcze, zmienisz na krasnoluda i bedzie glanc 😀 Jak tak w grze bedziesz gaworzyc to bedzie milo 😛

Kosa, a jakie tam sa nie klimatyczne rzeczy??
Post #7 21 Mar 2006, 00:03
He he bardzo fajny pomysł sprzeciwie sie Kosie. Chlopak naprawde sie postarał i juz na poczatku dal nam przedsmak mozliwosci zabawy z nim znaczy z jego postacia. Coz gwara jest interesujacym pomyslem rozwiniecia postaci i dodania serwowi odrobiny swiezosci. Nie mowie oczywiscie by wszyscy nagle zaczeli bo sie nie dogadam hiehie z nimi.

Poza tym opis nie jest idealny musisz go trosze rozwinac gwara dobrym pomyslem jest ale nie moze byc kluczem do MW. Mysle ze jakbys na przyklad opisal dlaczego zwykly gornik stał sie łotrzykiem stalobys ie o wiele ciekawiej a i mg by mieli swietna zabawe by rozszyfrowac twoje pomysly. Pozdro dla Jagu oby takich więcej u nas.
Post #8 21 Mar 2006, 00:07
Oczywiście że Jogu o tym wiem. Gwara jest żywym językiem ludzi zasiedziałych na swoim miejscu od setek lat. To właśnie z tych odmienności kulturowych wyłonił się w późniejszym koreksie język którym się obecnie posługuje większość polaków. 😊

dodaj jeszcze coś do swojego opisu a z chęcią przeczytam 😊

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026