|
Post #1
25 Mar 2006, 18:12
Imię : Fabio
Rasa : Elf Klasa postaci : Druid Wzrost : 2m Waga : 85kg Opis wyglądu: Ma 2 metry wzrostu, waży 85 kilo. Ma ciemną fioletową skórę i ciemne niebieskie włosy. Jego oczy zauważają dużo rzeczy i dużo widziały. Jego paznokcie ukształtowały się w pazury, a zęby w kły. Jest bardzo owłosiony na klatce piersiowej. Można powiedzieć że stał się półelfem-półwilkiem. Opowieść jego przeszłości: Gdy Fabio był półtorarocznym elfem jego dom napadła banda trolli i zabiła jego rodziców. Zaś Fabio został uratowany przez wilka swego ojca. Wilk zaniósł go do lasu gdzie wychowywały go zwierzęta. Nabrał tam zwierzęcych instynktów, ale jego wadą było że ciągle pchał się w kłopoty. Z których go nie wyciągano i musiał nauczyć się radzic sobie samemu. Nabrał tam również dziwnych umiejętności, dzięki którym zwierzęta zdecydowały się go odprowadzić do miasta elfów(zamieniał się w zwierzęta i odgapiał od nich wszystko co robiły). Elfy przyjęły go z otwartymi ramionami bo słyszały historie zabitych elfów i o zaginionym dziecku. Zaczęli go oswajać bo zachowywał się dość dziko. Elfom udało się go odratować i nauczyć go wszystkiego co powinien umieć normalny elf. Kiedy dorósł postanowił pomścić swoich rodziców i zabić trolle które zabiły ich, ale nie wiedział że to prawie nie możliwe. Jak miał 22 lata wyruszył w podróż pod przebraniem w zwykłej szacie z kapturem. Obojętnie jakiego przechodnia zauważał pytał go o trolle. Pewnego dnia w jakieś gospodzie kiedy pił piwo usłyszał szept, dwóch trollów, a brzmiał on tak : - Słyszałeś o tym zaginionym dziecku. - Tak. - A co słyszałeś ? - Że podobno wilki przyniosły je do miasta elfów 6 lat temu. - Co?! Musze powiadomić o tym szefa. Kiedy trolle wyszły z karczmy on poszedł za nimi szybkim krokiem. Dogonił tego który mówi coś o swoim szefie. Zaszedł go od tyłu z naciągniętą strzałą na łuku wycelował w jego głowę i zapytał : - Dokąd idziesz trollu? Troll obracając się i wyciągając miecz powiedział : - Do Mrocznych Wrót. Wtedy Fabio wypuścił strzale, zadając śmiertelny cios w głowę trolla. Wiedział że zabił jednego z szajki, ale najważniejszy był szef i udał się w stronę, w którą szedł troll. Poszedł dalej i natknął się na ruiny miasteczka, rozglądając się za pożywieniem i bronią, zauważył trzy trolle śpiące wokół ogniska. Wziął do ręki miecz tamtego trolla którego zabił i rzucił trafiając jednemu w klatkę piersiową. Rozbrzmiał dźwięk łamiących się kości, w tej samej chwili Fabio naciągał cięciwę swojego łuku. Trolle obudziły się słysząc ten dźwięk, wstały przestraszone widziały ciało swojego kamrata z wbitym mieczem swojego kolegi, całe zalane krwią. Nagle jeden z nich dostał strzałą w plecy i wpadł do ogniska. Ostatni zaczął uciekać. Fabio rzucił się w pogoń za nim, dzięki zwierzęcej szybkości dogonił go raz, dwa i złapał za kaptur wywracając go. Spytał: - Gdzie twój szef ?! - Za Mrocznymi Wrotami, ale nie dostaniesz się za nie chyba że cię strażnik wpuści. Mahahaha. - Giń ! – krzyknął Fabio podrzynając mu gardło grotem strzały. Ruszył dalej nie oglądając się w tył i nie szukając kłopotów. Poszedł przed siebie nie wiedząc dokąd idzie. Jak Fabio dostał się do Mrocznych Wrót : Podczas wędrówki przez las spotkał ślepca który powiedział : - Banda trolli wydłubała mi oczy, bo nie chciałem im wyjawić drogi do mrocznych wrót. W obawie o stratę języka wyjawiłem im tą tajemnice. - Jeśli odprowadzę cię do miasta wyjawisz mi tą tajemnice ? - zapytał Fabio - Wyjawię ci ją teraz, bo mam nadzieje że ktoś w końcu pomoże mi pomścić mój wzrok. - Czyli pomożesz mi bez wykonania jakiegoś zadania ? - Twoim zadaniem będzie zabicie tych przeklętych trolli. - Zgoda! - krzyknął po czym ślepiec wyjawił mu drogę. Kiedy doszedł do bramy spotkał strażnika, który... go nie wpóścił, ... ... skoro strażnik go nie wpuścił, postanowił poczekać aż się nad nim zlituje. Trwało to mniej więcej tydzień kiedy mu się to znudziło. Postanowił dostać się przez nie podstępem, a skoro te dziwne umiejętności to zmienianie się w zwierzęta postanowił ich użyć. Zmienił się w wilka i próbował przez nie przejść, ale strażnik nie chciał przepuścić nawet zwierzęcia. Z wilka zmienił się w niedźwiedzia przed oczami strażnika. Strażnik się przestraszył i uciekł gdzie pieprz rośnie, a Fabio przybrał swój zwykły kształt i wszedł przez Mroczne Wrota nie jako zwykły elf, ale jako elf który był druidem. |
|
Post #2
25 Mar 2006, 20:11
- Do Mrocznych Wród.
to mnie rozwalilo 😊 QUOTE Zaś Fabio zoastał uratowany przez oswojonego wilka swego ojca. QUOTE Wilk zaniusł go do lasu gdzie wychowywały go zwierzęta. QUOTE Zaczeli go oswajać bo zachowywał się dość dziko. QUOTE Kiedy doróśł postanowił pomścić swoich rodziców i zabić trolle które zabiły jego rodziców, ale nie wiedział że to nie możliwe. QUOTE Zaszedł go od tyło z naciągniętyą strzałą na łuku wycelował w jego głowe i zapytał QUOTE Trol QUOTE Wtedy Fabio wypuścił strzałe, zadając śmiertelny strzał w głowe trolla. QUOTE Wiedział że zabił jednego z szajki, ale najważniejszy był szef i udał się w strone, w którą szedł troll. QUOTE (przepraszam że tak krótko, ale nie mam dobrej wyobraźni do wymyślania Histori) QUOTE Ma fioletową skóre i ciemne niebieske Podczas wedrówki przez las spodkał ślepca który powiedział W obawie o strate języka wyjawiłem im tą tajemnice ========= Tutaj jest pelna bledow... nie podoba mi sie 😢 |
|
Post #3
25 Mar 2006, 20:14
Heh staram się jak mogę. Powoli będę ulepszał opis. 😊 A i sprawdź jeszcze raz bo poprawiłem.
|
|
Post #4
25 Mar 2006, 20:23
QUOTE ulebszał 😛 |
|
Post #5
25 Mar 2006, 20:26
Polonistą to ja nie jestem. 😢
|
|
Post #6
26 Mar 2006, 11:14
QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) półtora rocznym[right][snapback]13646[/snapback][/right] poltorarocznym QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) Z których rzadko go wyciągano, bo wśród zwierząt panuje prawo dżungli. Nabrał tam również dziwnych umiejętności, dzięki którym zwierzęta zdecydowały się go odprowadzić do miasta elfów. [right][snapback]13646[/snapback][/right] ???? QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) Kiedy dorósł postanowił pomścić swoich rodziców i zabić trolle które zabiły ich, ale nie wiedział że to nie możliwe. Jak miał 22 lata wyruszył w podróż pod przebraniem w zwykłej szacie z kapturem. Obojętnie jakiego przechodnia zauważał pytał go o trolle.[right][snapback]13646[/snapback][/right] uhhh QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) Wtedy Fabio wypuścił strzale, zadając śmiertelny strzał w głowę trolla. Wiedział że zabił jednego z szajki, ale najważniejszy był szef i udał się w stronę, w którą szedł troll.[right][snapback]13646[/snapback][/right] ??? QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) - Za mrocznymi wrotami, ale nie dostaniesz się za nie chyba że cię strażnik wpuści. [right][snapback]13646[/snapback][/right] Mroczne Wrota nazwa wlasna QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) (przepraszam że tak krótko, ale nie mam dobrej wyobraźni do wymyślania Historii)[right][snapback]13646[/snapback][/right] a to co? QUOTE(Fabio @ Mar 25 2006, 07:12 PM) Jego paznokcie ukształtowały się w pazury, a zęby w kły. Jest bardzo owłosiony na klatce piersiowej.[right][snapback]13646[/snapback][/right] hmm wilkolak? hmm slabe to to, ja tez polonistka nie jestem ale eh kali byc bomba tak bym podsumowala twoj styl pisania ile masz lat? jakies to dziwne hmmm nadal nie wiem kim jest Fabio, on sie jeszcze nie dostal do MW |
|
Post #7
26 Mar 2006, 12:21
Poprawiłem. 😊
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |