|
Post #1
02 Apr 2006, 20:40
Co powiecie moze spolszczymy co nie co, .. nie mowie tu o questach tylko na przyklad niektore odzywki, ak pol na pol ... tu jest plik msg
*********************************************************** * Messages File. Used to store the multitude of responses * * and questions between NPCs and Player * *********************************************************** * <<< Contributors >>> * * pitass, BlackLion, Sobaan, SlamHammer * * * * <<< Changes >>> * * 24.04.2005 : * * Revised and corrected by Tyrion * * 22.04.2005 : * * Format changes. Now it's better represented * *********************************************************** /////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////// // GENERAL IRPG PART // /////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////// */*/disablednpc Ten NPC zostal usuniety przez administracje. Przepraszamu za uniedogodnienia. */*/disabledquest Ta misja jest bledem w tym swiecie. Nacisnij "Zakoncz !" ,aby zakonczyj ja. */*/completenow Zakoncz ! */*/completeq Wypelnij misje */*/nametrans Przyjaciel */*/quest Dostepne misje */*/nomultitask Jeszcze nie wykonales powierzonego Ci zadania ! Najpierw je ukoncz ... */*/nomultitask Nie powinienes wykonywac teraz misji ktore zostaly Ci powierzone ? Wiec ... ruchy ruchy ruchy ... */*/nomultitask Wiec, jakies wiesci odnosnie misji ? Lepiej mnie nie irytuj ! */*/notask A co z uprzednio powierzonym Ci zadaniem? Czy masz zamiar wykonac je w najblizszej przyszlosci, he? */*/notask Jak tam zadanie ? skonczyles czy mam sie sam za nie zabrac? */*/notask O, witaj malutki ... Pocos powrocil ? Wydaje mi sie za miales dla mnie cos wykonac ! */*/noclass Czy ja Ci wygladam na $C trainer ? */*/infTrainers Nauczyciel */*/infMerchants Handlarz */*/infBanks Bankier */*/infInns Gospodarz */*/infProfTrainers Majster */*/infSuppliers Zaopatrzenie */*/infStableMasters Stajenny */*/infGryphonMasters Mistrz Gryfow */*/infZeppelins Scieszki lotu, Zeppeliny, Transportery */*/infGuilds Mistrz Gildi */*/infGuildHow Jak mam stworzyc wlasna gildie? */*/infMailHow Jak skorzystac z mojej skrzynki meilowej? */*/infInnHow Coz moge tu zrobic ? */*/infAuctions Dom Aukcyjny */*/infTrams Peron */*/infMailBoxes Skrzynka pocztowa */*/infWpTrainers Mistrz broni */*/infOtherWpTrainers Czego moze nauczyc mnie inny mistrz broni? */*/inn Chcialbym sie tu zatrzymac */*/taxi Chce kontynuowac moja wyprawe */*/battle Ma krew gotuje sie do bitwy */*/guild Interesuja mnie gildie */*/revive O wielki duchu, Prosze OZYW MNIE */*/trade Wymienimy sie? */*/train Naucz mnie $C */*/bank Chcialbym dokonac tranzakcji */*/auction Chcialbym wystawic aukcje */*/norace Czego ? */*/tabardvendor Chce zakupic tabard */*/infGryphonHowTo Naucz mnie jezdzic na gryfie */*/infZeppelinHowTo Ej, a o co chodzi w tych calych zuppeli... zapeli .. zeppelingach ? */*/infHippographHowTo Naucz mnie jezdzic na hipogryfach */*/infWindRiderHowTo Uczyc mnie ty jak jezdzic Wind Riderem */*/ttrain Jestem zainteresowany treningeim */*/ttrain Czego uczysz ? */*/ttrain O wielki naucz mnie /////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////// // User written part // /////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////// human/warrior/trade Potrzebuje leprzego ostrza i mocniejszej zbroi! human/warrior/trade Rzadam nowego sprzetu! human/warrior/trade chce popatrzec na to blyszczace human/warrior/trade Daj mi cos co nie zlamie sie zbyt szybko human/warrior/trade Pokarz co tam masz ! human/warrior/trade Wymiana, w koncu po to tu jestem ! human/warrior/trade Wymienmy sie ! human/warrior/trade Hey, Ty ... obsluz mnie ! human/rouge/trade Pssst! chcesz handlowac? human/rouge/trade Hey, ty tam, potrzebuje kilku rzeczy human/rouge/trade Potrzebuje kilku dobrych rzeczy, Tylko bez sztuczek! human/rogue/trade Mam dla ciebie oferte. human/priest/trade Chce przedmioty z dzidziny aracne human/priest/trade Potrzebuje przedmiotow w mej drodze ku swiatlu human/priest/trade Ma dusza jes silna lecz cialo slabe, potrzebuje kilku rzeczy human/priest/trade Potrzebuje leprzej zbroi by rozproszyc mrok human/mage/trade Czy bylbys panie tak dobry i pokazal mi swe dobra. human/mage/trade Czy masz cos wartosciowego dla maga? human/mage/trade Moze mozemy dobic targu? human/warrior/train Jestem wojownikiem, ucz mnie ! human/warrior/train Mistrzu naucz mnie, Abym posiadl wiecej zdolnosci ! human/warrior/train Witaj, czy bedziesz mnie uczyl ? human/warrior/train CHCE WIECEJ MOCY ! human/warrior/train My warrior blood requires training ! human/paladin/train Niech ma wiara rosnie, ucz mnie! human/paladin/train Dotknij mej duszy i umocnij mnie! human/paladin/train pokarz mi scierzki sprawiedliwosci human/paladin/train Chce kontynuowac ma droge ku oswieceniu human/rouge/train Chce zostac zwiastunem smierci. human/rouge/train Czy wiesz czego mi trzeba... human/rouge/train Potrzebuje czegos specjalnego. human/rouge/train Chce byc bardziej evektowny, wiecej krwi i takie tam. human/rouge/train Chce zabijac szybciej niz mowie smierc. human/rouge/train Naucz mnie zabijac szybo i bolesnie... human/rogue/train Niech cisza bedzie zwiastunem mego przybycia human/rogue/train Pokarz mi jak podrzynac gardla human/rogue/train Pokarz mi sposoby okradania human/rogue/train Daj mi wiedze bym zabijal bezszelestnie human/rogue/train Naucz mnie technik cienia human/rogue/train Powiedz mnie droga zabujcow human/rogue/train Pokarz jak zostac nie zauwazonym human/rogue/train pokarz mi jak pososc cos bez wysilku human/mage/train Byloby milo gdybys podzili sie ze mna swoja wiedza. human/mage/train O, Porozmawiajmy o tym! human/mage/train Potrzebuje nowego zaklecia, aby rozszezyc swa biblioteke wiedzy, Mozesz cos polecic? human/mage/train Potrzebuje dobrych ksia do nauki, Co polecasz? human/mage/train W mej glowie jest tyle miejsca ktore domaga sie by je zapelnic human/priest/train Swiatlo mym przewodnikiem , ucz mnie. human/priest/train Jestem tu bys mnie nauczal - o wielki. human/priest/train pokarz mi scierzki swiatla. human/priest/train Poprowadz mnie do zycia wiecznego human/priest/train Pomoz mi bym mogl pomagac innym human/priest/train Naucz mnie sprawiedliwosci human/warlock/train Mistrzu, Urzycz mroku ktory Cie spowija human/warlock/train Mistrzu, Me zycie jest Twoje, Ucz mnie podlug swej woli human/warrior/revive Wskrzes MNIE! human/warrior/revive Odczuwam glud bitwy, TO JESZCZE NIE KONIEC! human/warrior/revive CHCE ZYC, lud mnie wzywa ! human/warrior/revive Oddawaj mi zycie ! human/warrior/noclass Czy ja wygladam jak Nauczyciel wojownika? human/warrior/noclass Pfff... kolejny bezmozgi wojownik ! Ja NIe je-stem two-im na-u-czy-cie-lem ! human/warrior/noclass Wojownicy, wojownicy wojownicy... Wasza tempota mnie przerasta human/warrior/noclass Niestety ... nie trenuje ludzi TWOJEGO pokroju. human/paladin/revive Niech ma dusza powroci znow do swego Ciala! human/paladin/revive O wielki, pozwol mi znow sluzyc swiatlosci! human/rogue/revive Dobrze, nikogo w poblizy... wskrzeszaj no juz! human/priest/revive Wkrzes mnie Wielki Duchu, Bym mogl znow sluzyc Swiatlu! dwarf/warrior/train Czy jestes godzin mnie uczyc? dwarf/warrior/train Chce wiedziet to co wiesz ty. dwarf/warrior/train Jestes leprzy niz ja? Udowodnij. dwarf/warrior/train Wiesz cos co moze mi sie przydac? dwarf/paladin/train Naucz mnie jak byc wodzem dwarf/paladin/train Umocnij mnie bym poznal nowe drogi swiatla dwarf/paladin/train POkarz mi droge swatlosci dwarf/paladin/train Chce kontynuowac ma droge do oswiecenia dwarf/hunter/train Jak mam przywrocic rownowage naturze? dwarf/hunter/train Ma sila juz mi nie wystarcza. dwarf/hunter/train Mam wielki cel w zyciu, ucz mnie. dwarf/hunter/train Pomozesz mi ochronic przyrode? dwarf/hunter/train Che sie nauczyc czegos wiecej o polowaniu, jestel leprzy, ucz mnie! dwarf/hunter/train Nie potrzebuje omocy, ale moglbys mi cos szepnac, nie obraze sie? dwarf/hunter/train Ee... tego Nigdy nie jest zapuzno na nauke!! dwarf/priest/train Swiatlo jest ma droga, Tys mym nauczycielem. dwarf/priest/train Jestem tu bys mnie uczyl - Chucku Norrisie. dwarf/priest/train Pokarz mi drogi swiatlosci. dwarf/priest/train Prowadz ku zyciu wiecznemu dwarf/priest/train Pomuz mi pomagac innym dwarf/priest/train Pomoz mi ochronic ten swiat dwarf/rogue/train Chce bys szybszy od ciszy dwarf/rogue/train Te, jak mam podeznac gradla dwarf/rogue/train Hmm, jak by tu wyjac sakwe niepostrzezenia dwarf/rogue/train Daj mi wiedze by mnie nikt nie odkryl dwarf/rogue/train Naucz mnie chowac sie w cieniach dwarf/rogue/train Pokarz drogi zabujcy dwarf/rogue/train Ja byc niewidzialnym? dwarf/rogue/train Jak wziasc czyjes zeczy w posiadanie? dwarf/warrior/trade Potrzebuje mocnego topora i silna zbroje! dwarf/warrior/trade Dawaj mi co tam masz! dwarf/warrior/trade Kilka metaliszlachetnych poprosze dwarf/warrior/trade Daj mi cos co sie nie polamie dwarf/priest/trade Czy masz rzczy aracne dwarf/priest/trade Potrzebuje nowych rzeczy idac przez swiatlo dwarf/priest/trade Dusza silna Cialo tez .. lecz przydaloby sie wiecej sily dwarf/priest/trade Potrzebuje leprzej zbroi dwarf/rogue/trade Mam dla ciebie oferte. dwarf/rogue/trade Mam sporo miejsca w torbie? dwarf/rogue/trade Potrzebuje specjalnych rzeczy, masz moze... dwarf/rogue/trade Patrz co mam... ale nie za dlugo! nightelf/druid/train Pozwól mi podozac droga pradawnych nightelf/druid/train Pokarz mi kwitnaca wiedze! nightelf/druid/train Naucz mnie podozac droga natury nightelf/druid/train Przekarz mi owoce swych nauk nightelf/rouge/train Chcialbym zostac oswiecony. nightelf/rouge/train ucz mnie... nightelf/rouge/train musze sie nauczyc czegos nowego. nightelf/rouge/train Chce byc efektowny. nightelf/rouge/train Naucz mnie jak uzywac sztyletow. nightelf/rouge/train Naucz mnie ciosow smiertelnych... nightelf/druid/trade Pokarz mi dary matki natury nightelf/druid/trade Daj mi cos bym mogl oczyscic ta ziemie z chwastow nightelf/druid/trade Czy jestes zainteresowany moimi towarami? nightelf/druid/trade Potrzebuje czegos by pomoc naturze nightelf/rouge/trade Pssst! Wymienimy sie? nightelf/rouge/trade Hej, ty, wymienisz sie? nightelf/rouge/trade Potrzebuje twoich dobr,albo ... nightelf/rouge/trade Dawaj co masz i nie proboj mnie oszukac! nightelf/rouge/trade Wiesz gdzie dostane to czego potzrebuje? nightelf/rouge/trade Jestem pewny ze nikt nie zapamieta naszej wymiany, prawda? gnome/mage/train Podzielisz sie wiedza? gnome/mage/train Wiedza twa sila. orc/warrior/train Ty uczyc jak ja miarzdzyc glowa ludzia! orc/warrior/train Ty mi pokazac jak bic zeby bolec? orc/warrior/train Ja chciec byc wielka wojownik! orc/warrior/train Ty sie zalozyc ze mojsza bic mocniej niz twojsza! orc/warrior/train Ty, uczyc mnie jak bic silniej! orc/warrior/train Jak bic zeby byc wiecej krew? orc/warrior/train Ja CHCIEC SILA DUZA!!! orc/warrior/train Uczyc Miazdzyc! orc/warrior/train Ja chciec zabujcza noz! orc/warrior/train Ty pokazac jak zrobic nalesmin z gnomy! orc/warrior/trade Nowa sprzent! orc/warrior/trade Ja duza miecz chce! orc/warrior/trade Ja dobra sprzent chce! orc/warrior/trade Ty pokazac co tam miec bo ja cie kopnac! orc/warrior/trade Dac mi twarde rzeczy! orc/warrior/trade Nock tarro garr! undead/warlock/train Przybliz mne do mroku. undead/warlock/train Naucz mnie drog cierpienia. undead/warlock/train Pokarz mi jak chodzic scieszkami zmarlych. undead/warlock/train Mrok ma droga, ucz mnie! undead/warlock/train Chce dale podozac droga destrukcji! undead/warlock/train Czy znasz wyrafinowane sposoby zabijania? undead/warlock/train Naucz mnie wzywac demony! undead/warlock/train Me chaotyczne moce czekaja na instrukcje od Ciebie. undead/warlock/train POkarz mi jk przywolywac Demony z otchlani! undead/warlock/train Pograz ma scieszke w mroku otchlani! undead/warlock/train Pokarz mi jak zmiarzdzyc wroga undead/warlock/train Wzmocnij me moce smierci undead/warlock/train Prowac na pocieszenie smierci undead/warlock/train Niech smierc zawladnie ma dusza undead/warlock/trade Potrzebuje kilku kosci, serc i temu podobnych... undead/warlock/trade czy sprzedajesz jakies demoniczne artefakty? undead/warlock/trade Chcialbym posiasc troche demonicznych przedmiotow i substancji. undead/warlock/trade Potrzebuje skladnikow do rytualu. undead/warlock/trade Pokarz mi przeklete relikwie! undead/warlock/trade Co znalazles w grobach? undead/warlock/trade Jakie przedmioty mrok przysyla dla mnie? undead/warlock/trade Daj mi cos do wytwarzania bolu undead/warlock/trade chce zardzewialy sprzet, by zarazac zywych tauren/druid/train Pokaz mi drogi wiedzy tauren/druid/train Niechaj dzicz mnie wesprze tauren/druid/train Pozwol Mi byc galezia w wielkim drzewie wiedzy tauren/druid/train Pokarz jak uzyc natury, by pokonac wrogow tauren/shaman/trade Masz cos co pasuje do mojego totemu? tauren/shaman/trade Potrzebuje kilku rzczy! tauren/shaman/trade Co pasuje do mych mocy elementow? tauren/shaman/trade Masz cos rozmiary XXXXXL? tauren/shaman/trade Chce cos malego, ale zeby bylo silne. tauren/shaman/trade Masz jakies markowe rzeczy? tauren/shaman/trade Potrzebujesz vczegos z mojego ekwipunku magicznego? tauren/shaman/trade Daj mi cos co zwiekszy ma moc! troll/hunter/train Ucz mnie, jak znalezc kolegow w swiecie troll/hunter/train Chce by moje topory zadawaly bol... troll/hunter/train Pokarz mi jak znalez slabe punkty u mych wrogow troll/hunter/train Naucz mnie jak zabijac wiecej bestii troll/hunter/trade Co mi dasz? troll/hunter/trade Chlopie, chce leprze rzeczy! troll/hunter/trade Co tam masz! troll/hunter/trade Czego chcesz? nie moglem go wlozyc jako zalacznik ... wiec daje go tak... co wy na to ? |
|
Post #2
03 Apr 2006, 10:49
haha dobre i z jajem 😊 ( nie czytalam wszystkiego dokladnie 😛 ale podejrzewam ze bledow ortograficznych nie ma )
haha daj mi cos XXXXL haha |
|
Post #3
03 Apr 2006, 15:15
niektore odzywki moim zdaniem do poprawki bo zupelnie nierpgowe, a bledow ort. przegladajac kilka naliczylem...
|
|
Post #4
03 Apr 2006, 15:21
tutaj się zgodzę z Versusem, bo albo jaja, albo RPG 😐
orty też poprawic trzeba ... 😊 |
|
Post #5
03 Apr 2006, 17:58
kk... przyznaje ze mistrzem ortografii nie jestem a w wordzie nie mam autokorekty :/ ... musze doistalowac ...
Co do klimatycznosci tekstow ... Kto powiedzial ze jaja nie moze byc w rgach ... jeden teks na kilka nie jest raczej zbrodnia 😐 , a i gracz sie posmieja:) Wymiencie bledy ort i w tekscie 😛 i/lub poprawcie je, albo zostawcie Mnie do poprawienia 😀 |
|
Post #6
03 Apr 2006, 18:09
no nie wiem jak z tymi jajcami... to zrobmy takie klimatyczne jajca ale bez takich txtow np wiesniackiej angielszczyzny itp...
i umowmy sie kto poprawia orty:P |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |