|
Post #1
04 Apr 2006, 20:45
Wiec jestem w miare nowy i nie wiem co to jest event gdzie sie dowiadywac kiedy sa itp . mozecie pomoc ??
|
|
Post #2
05 Apr 2006, 12:48
Event jest to pewne zdarzenie, w naszym przypadku najczęsciej organizowane przez MG, czasami przez graczy.
Wyróżniamy kilka rodzajów eventów: Eventy zapowiadane z nagrodami itp < np.: Turnamentu, konkursy itp.> Eventy zapowiadane okazyjne < czyli organizowane z jakis okazjii, najczęsciej są to biesiady Eventy zapowiadane losowe< np.: Atak potwora na Ogrimmar, lub SW, bądz kontrolowany atak np.: Hordy na Przymierze w celu potyczki> Eventy niekoniecznie zapowiadane powiązaniowe< są to specjalne zadania dla gracza lub gropki graczy powstałe w oparciu o historie postaci, lub inną> Eventy zapowiadane Gildyjne < Eventy organizowane specjalnie dla gildii, gdzie gildie mogą sie wykazac, awansowac, lub zdobyć przedmioty> Eventy nikoniecznie zapowiadane długoterminowe < Eventy które są ogłaszane w pewnym dniu i toczą sie nieprzerwanie do odwołania , bądz wcześniej ustalonego/ podanego terminu> Eventy niezapowiadane fabularne < Eventy których jeszcze nie wprowadziliśmy ze względu na niemoznosc dostosowanie się coponiektórych graczy do klimatycznego odgrywania postaci, eventy te dzieją sie od tak, bez zadnych zapowiedzi, mogą to być najazdy hordy niekontrolowane, lub poprostu jakies zdarzenia jak napad na bank organizowany przez gm.> |
|
Post #3
05 Apr 2006, 13:03
QUOTE(Mezjo @ Apr 5 2006, 12:48 PM) Eventy zapowiadane losowe< np.: Atak potwora na Ogrimmar, lub SW, bądz kontrolowany atak np.: Hordy na Przymierze w celu potyczki> [right][snapback]14158[/snapback][/right] Przydałby sie taki kontrolowany atak 😊 Przynajmniej w celu rozruszania sie 😂 |
|
Post #4
05 Apr 2006, 13:20
Napad na bank kiedyś był... A ile było przy tym krzyku... Faktycznie jeśli nic się nie zmieniło to ten serwer nie jest przygotowany na klimat(ycznych graczy).
|
|
Post #5
05 Apr 2006, 14:12
dzieki dzieki dzieki bede wiedzial a czesto sa takie organizowane ??
|
|
Post #6
05 Apr 2006, 18:40
Eventy staramy się organizować dość często ... aczkolwiek i bez tego na serwerze jest całkiem sporo roboty:D
|
|
Post #7
05 Apr 2006, 18:57
QUOTE(Thorsten @ Apr 5 2006, 02:20 PM) Napad na bank kiedyś był... A ile było przy tym krzyku... Faktycznie jeśli nic się nie zmieniło to ten serwer nie jest przygotowany na klimat(ycznych graczy). [right][snapback]14161[/snapback][/right] no nie wiem Thorsten, ja sie calkiem niezle bawilam czytajac posty naszych gnomich braci opowiadajace o tym incydencie 😊 |
|
Post #8
05 Apr 2006, 19:05
Ja również bawiłem się przednio, jak i gnomy zapewne (wiem tylko, że Fericka cieszyło to strasznie). Niestety my dwoje (troje czy więcej) to tylko mały odsetek spośród tych co głos w tej sprawie zabrali. A szkoda.
|
|
Post #9
07 Apr 2006, 16:32
Szkoda ze mnie nie bylo 😛
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |