|
Post #1
25 Aug 2005, 09:57
Mamy sporo pomysłów na Eventy (chodź ostatnio mało ich wcielamy - mamy pracy dla waszej uciech troche).
Jednakże prosze wykażcie się dobrymi pomysłami .. Jesli jakis dostanie przypisek : [b]OK temu damy jakąś nagrodkę w grze.. a pomysł będzie wcielony do zabawy na przyszłość.. to ... zaczynajcie :mrgreen: |
|
Post #2
25 Aug 2005, 10:40
Pomysl 1.
Ja proponuje na Event oblezenie... 1. Horda lub przymierze atakuje wioske... 2. Zaluzmy ze hordy jest mniej to dostaje pomoc w postaci straznikow humanoidow... 3. Gdy uda sie obronic miasto to wygrywa Horda jak nie to przymierze 4. W miescie niech bedzie ukryty skarb, kto go znajdzie to go zgarnia... 5. Mozna terz zrobic 2 wioski i atakuja sie nawzajem... 6. kto zginie zostaje martwy do konca ewentu... 7. Mozna ten pomysl modyfikowac na wiele sposobow... Pomysl 2. 1. Morzna zrobic tez tak ze na danym terenie ukryte sa skrzyneczki z krysztalami... Kto zbierze ich najwiecej wygrywa... 2. Mozna z tego zrobic taki calodniowy ewent, zbieramy krysztalki przez caly dzien a potem tak o 22.00 zbieramy sie i sumowanie wynikow... (pomoze to w tym ze gracze zaczna zwiedzac swiat, a nie beda siedziec w jednym miejscu...) Pomysl 3. 1. Zamiast krysztalkow na mapie niech beda ukryte skrzynie ze skarbami np. 1 skrzynia w Kalimdoze a 2 na drogiej wyspie... 2. 2 skrzynie na caly swiat... (niech bedzie w nich cos super...)... 3. Terz zacheci to graczy do zwiedzania... Uwaga niech takie skrzynie sie nie pojawiaja na nowo... Pomyslow mam pelno jak bede miec wiecej czasu to jeszcze cos napisze... Pozdrowienia dla wszystkich... [TEMP ps. sorki za te skrzynie, poprostu dobry pomysl to jest... |
|
Post #3
25 Aug 2005, 11:12
no no oblezenia i ataki na wrogie tereny beda ok
1. cos moze w stylu ctf z queake? (capture the flag) 2. albo jedna wielka arena z uksztaltowaniem terenu jakims ciekawym i gramy np 30 minut i licza sie killsy/fragi... zginiesz to odzywasz po np minucie i od nowa troche malo rpgowe ale moze byc super zabawa 3 a z rpgowych to utworzyc jak (bedzie malo ludzi) 2 druzyny jak w ksiazkowym rpg i dac im jakis quest i czekac kto 1szy wygra :twisted: czesto bylem MG w papierowym rpg ale nie mam weny jak cos wymysle to napisze ale bylo by ciekawie jak bym horda zmuszona byla wspolpracowac z soujeszem... wystrczy wymyslic jakis scenariusz... najazd smokow na azeroth? :evil: :twisted: :evil: |
|
Post #4
25 Aug 2005, 11:26
cos mi sie zdaje ze ktos tu plagiat co do pomyslow puscil :
QUOTE(Andrju) no to tak:
1. CTF (capture the flag)- dla nie wtajemniczonych chodzi o to zeby zdobyc flage przeciwnika i zaniesc ja do swojej flagi. 2. oblezenie delux 😛 - tak jak ze stworkami tylko mozna zrobic to na jakas wioske i np. horda sie broni, sojusz zdobywa lub odwrotnie 3. mozna tez przeprowadzic wojne na otwartym terenie, tylko ze warunkiem byla by rowna liczba osob po dwoch stronach 4. ew biegi na orientacje - tzn gm daje mala wskazowke (np \"pod wielka wieza...\" itp) gracz musi znalezc to miejsce, gdzie nastepnie dostanie druga wskazowke. mozna to rozegrac w formie wyscigu. to narazie tyle, pozniej moze wiecej bo jeszcze nie dokonca sie obudzilem 😛 zeby nie bylo to zamieszczam jeszcze raz bo ostatnio to troche nie w tym temacie dalem... panowie bez sciagania pomyslu prosze... ech i zeby nie bylo ze nigdzie nie bylo to pisane : KLIK! |
|
Post #5
25 Aug 2005, 11:28
Z tym questem swietny pomysl...
A teraz to mi jeszcze jedno do glowy wpadlo... Zostajemy zrzuceni na pustkowie i ci z przymierza zabijaja ork humanoid, i zabieraja z ich cial skalpy, ci z hordy to samo tylko zabijaja straznikow z przymierza... kto wiecej skalpow uzbiera to wygrywa... Ale ten quest bylby dobry... Albo... male zaklady od taki turniej... a jurz mam robimy tak: 1. Zbieramy wszystkich graczy co chca... 2. Urzadzamy spotkanie gdzie kazdy moze handlowac z innymi graczami itp. 3. Urzadzamy turniej na malej arenie 1 na 1 (dopasowanie klasy i levela, tak zeby rowne szanse byly...), inni obstawiaja kto wygra... ten kto organizowal by ten ewent bylby bukmacherem i przyjmowal zaklady na kase... 4. kto wygra to zgarnia cala kase, a ci co postawili to dostaja swoja kase +10% stawki jaka postawili... albo cos takiego... 5. W finale zwyciezca zgarnia kase +itemek... 6. Potem impreza klimatyczna muzyczka w tawernie, mala popijawa itp... Mozna bybylo zorganizowac takie miejsce (mala arena, bazarek, tawerna...) Mi osobiscie by sie podobalo takie cos a wam?? hmmm ktos jurz wspominal cos o tawernie.... ps. CTF (capture the flag) jurz sie odbywa (przynajmniej raz bylo...) |
|
Post #6
25 Aug 2005, 11:42
Wszystkie eventy jake spotkalem byly typu zbierz, zabij itp. . Może by coś wymagającego logiki jakieś zagadki i tak np wszyscy dostają jakąś zagadke i jak znajda rozwiazanie to sie z niego dowiadują, że gdzieś jest kolejna zagadka i jak wygrają to nagroda . Albo coś takiego ?? :wink:
Hm możę by coś takiego wyszło |
|
Post #7
25 Aug 2005, 21:35
QUOTE(berghas) Wszystkie eventy jake spotkalem byly typu zbierz, zabij itp. . Może by coś wymagającego logiki jakieś zagadki i tak np wszyscy dostają jakąś zagadke i jak znajda rozwiazanie to sie z niego dowiadują, że gdzieś jest kolejna zagadka i jak wygrają to nagroda . Albo coś takiego ?? :wink:
Hm możę by coś takiego wyszło no ja... no ja... mamy nie tlyko Super server ... i ambitnych GMów :wink: .. ale prosze prosze jakich pomysłowych graczy.. sprytne z tymi zagadkami.. a wlasnie myslałem o Soul Reaver I i zagadkach jakie tam były... AVE |
|
Post #8
26 Aug 2005, 16:10
TO moj pomysl zywcem wziety z MU online... na przyklad chetni zostaja warpnieci do Elvwyn forest i tam musza zebrac caly mozliwy set flimsy chain... caly mozliwy czyli wszystko bez helmu...
|
|
Post #9
01 Oct 2005, 11:38
huummm... mozna by zrobic crown set (krolewski komplet)
Crown Helmet (krolewski helm) Crown Armor (krolewska zbroja) Crown Shoulders (krolewskie naramienniki) Crown Legs (krolewskie nogawice) Crown Bracers (krolewskie karwasze) Crown Gloves (krolewski rekawice) Crown Boots (krolewskie buty) Crown Shield (krolewska tarcza) ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ aby je zdobyc trezba by bylo wykonac quest (elite) (nazwa obojetna), trzeba by bylo miec 80 lvl aby moc sie go podjac, komplet porozrzucany by byl po calej krainie WoWa ( na obu wyspach) tzn. znajdowaly by sie "gdzie kolo stolic" tzn stolic ludzi(stormwind),orkow itd... kiedy zalozy sie caly komplet mialby on jeszcze jakies dodatkowe wlasciwosci.wygladalby tak: czerwony ze zlotymi obwodkami caly ozdabiany ________________________________________________________________________________ mozna by takze zrobic aby zbroje zwykle(niekolorowe) moc malowac tzn zrobic pastac ktora by to (oczywiscie za grube pieniadze) przemalowywala. np caly komplet plate mail na 45 lvl ktry mozna kupic w sklepie itd + do helmow mozna by dokupywac piuropusz( tzn obok nazwy helmu dopsiane by bylo miejsce na piuropusz) ________________________________________________________________________________ mozna by zrobic questy z ktorych mozna otrzymac klejnoty roznego typu, ktore mozna by wsadzac w rozne rzeczy ( te itemki zyskiwalyby jakas magiczna moc) jezeli cos zle napisalem (a na pewno jest tego wiele chyba az za duzo :wstyd: ) to sory - i'm noob 😀 |
|
Post #10
01 Oct 2005, 23:07
eh eh eh... pomysły super... dzieki za pomoc... chociaż istnieje pewna rozbiegłość między EVENTAMI o których tu mowa, a QUESTAMI w innym podobnym topicu
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |