|
Post #1
16 Apr 2006, 11:24
Byłam normalną dziewczynką lecz pewnego dnie się to zmieniło...Było to 13 lat, temu kiedy razem z ojcem pojechałam do elfickiej stolicy kiedy jechalismy drogą obejrzałam się za stoiskiem ze słodyczami.Ojciec zniknął.Zaczołam szukac ojca ale posród tłómu nie słyszal mniei niewidział, widziałam pare razy ludzi podobnych do ojca ale to niebył on zacząłam płakać, kiedy podszeła do mnie:
-Co sie stało dziewczynko?.-zapytaa czystym głosem. -Zgu...zgubiłam się niewiem gdzie jest ta...ta-powiedziałam płacząc. -Nie martw się odnajdziemy twojego ojca.ale chodź najpierw do mojego domu i zjedz coś! dobrze? -Ta...tak Podniósła mnie i poszlismy do budynku w jednej z dzielnic kiedy weszliśmy spytałam: -Jak się pani nazywa??I kim pani jest??-spytałam z ciekawości, a zarazem z lęku. -Nazywam sie Kora należę do zakonu....nie wazne.-powiedziałam tajemniczo. -A co bedzie kiedy nie znajdę ojca??-powiedziałam z lękiem. -Zostaniesz u mnie,jak będziesz chciał albo pojdziesz do zakonu druidów tak jak moja siostra! -Wolę zostać u pani. -Na pewno?? -Tak jest pani normalna a nie tak jak dru.... Do domu wszedła elfka <<Pomyślałam ze to chyba siostra Kory>> -Witaj-powiedziała poważnym tonem druidka-jesteś proszona do siedziby. -Zostań dziewczynko-powiedziała Kora I wyszła ja zatem z ciekawosici podszedłam do szafy z ksiażkami i wziąłam ksiegę z regału z napisem <<Historia zakonu Wojowniczek >> zdziwiłam się ale po chwili namysłu zrozumiałam że Kora należy do "Zakonu Wojowników"i zastanawiałem się dlaczego niechcia mi tego powiedzieć. Kidy wrociła zmęczona nie chciałem jej pytać o nic, ale ona sam powiedziała: -Pewnie się zastanawiasz co tamam w tej siedzibie? -Tak, tylko niechciałam pytać bo wyglądasz na zmeczoną. -Otórz należę do "Zakonu Wojowniczek " jestem dowódca tajemnej gwardi królowej Tyrande-Kora podszedłam do szafy i wyjąłam czerwona butelke i wypiłam do końca.I od razu wyglądałam lepiej. -A mogłabym się uczyć twojego fachu? -Oczywiscie ale wtedy kiedy ukończysz 20 lat -To sobie trochę tu posiedzę.He,he. Przez nastepne 13lat zrozumiałam, że każdy elf, człowiek... jest równy i każdemu trzeba pomagać. Kora i jej siostra pomagały w poszukiwaniu ojca i uczyły mnie wladania mieczem i tarczą obrony i ataku. Trzynasicie lat później -Jestes gotowa do wyjścia –powiedziała Kora i wyszedłam razem ze mną. -Pamietasz przysiegę??-poważnym tonem spytałam -A jak bym mógła zapomnieć ?!-powiedziałam zabawnie. Kiedy weszlismy do sali tronowej wszystko zostało dopięte na ostatni guzik.Za godzinę miałam złożyć przysięgę przed królową.Wszyscy czekali na nią, kiedy w drzwiach ukazała się Kapłank z koroną na głowie i kilku rycerzy w lślniących zbrojach.Wszyscy ukłonili się.Kidy Tyrande doszedł do tronu, Kora stanąła na środku sali i mówła: -Dziś jest wielka chwila dla kilku uczenic Zakonu Wojowniczek! Dziś złożą przysięgę i staną się tajemnymi obrońcami wszystkich mieszkanców Miasta! Więc przejdźmy do ceremonii! Kora wyczytała mnie i dwie inne kadydatki.Podeszlismy śmiało, ale po woli przed oblicze królowej: -Ja Lena, przysiegam na Honor mój, że będę służyć króloweji i Wszystkim mieszkańcom tego miasta aż do końca mego życia!-powiedziałem z dumą. Po mnie powtórzły to moje towarzyszki.Potem królowa podszedł do mnie i wręczył mi miecz i tarcze, który miał mi słurzyć.Potem wszyscy udali się do pałacu króla na ucztę...Byli tam na wielcy wojownicy i inni gosicie tak jak Arcykapłan, Najwyszy mag i dowódca Garnizonu.Wiele osób gratulowało mi ,wstąpienia do Zakonu. Po powrocie do domu pożegnałam się z Korą i sptałam się czy będzie mnie jeszcze szkolić za rok- trzylata. Zgodziła się.Po kilku latach odeszłam ze służby i zaczołem własną przygode. Lena to zwyczajna elficka kobieta.Ma skóre podobną do ludzkiej,wlosy jasnoniebieskie zwiazane na kitek.W rekach trzyma miecz i tarcze. Lena jest normalną elfką , który chce zemścić się na hordzie Lubi biegać po krainach Azerothu. Jej ulubionym zajęciem jest rozmawianie przy ognisku ze znajomymi.Umie władać wieloma orężami ale jej ulubioną bronią jest miecz i tarcza. |
|
Post #2
16 Apr 2006, 13:14
Błędów co nie miara, używasz ze dużo takich samych wyrazów, np. tej ojciec. Nie mówiłaś nic że się zgubiłaś ojcu, A ten co cie znalazł to wiedział. Jakiś Janowic czy co.
QUOTE Potem królowa podszedł do mnie i wręczył mi miecz i tarcze, który miał mi słurzyć QUOTE ...Byli tam na wielcy wojownicy i inni gosicie tak jak Arcykapłan QUOTE Po powrocie do domu pożegnałam się z Korą i sptałam się czy będzie mnie jeszcze szkolić za rok- trzylata. Uśmiałem się co nie miara, jak na razie to opowiadanie go gruntownej poprawy Jeśli to jest twoja czwarta postać to powinieneś wiedzieć już jak się pisze opowiadanie, wstydziłbyś się. Nie postarałeś się 🙂 🙂 🙂 |
|
Post #3
16 Apr 2006, 14:12
QUOTE(Vojtek @ Apr 16 2006, 12:24 PM) Zaczołam tłómu zacząłam wziąłam podszedłam króloweji zaczołem [right][snapback]14890[/snapback][/right] to tylko niektore bledy 😀 jest ich masa 😀 najbardziej mi sie podoba mieszanie rodzaju zenskiego z meskim 😀 to masakra 😀 do tego dochodzi brak interpunkcji, zdania nie maja sensu 😀 MASAKRA! Jak za taki opis dostanie konto to ja wybywam ze swiata MW raz na zawsze 😀 TRAGEDIAx10000 do potegi n, gdzie n -> oo 😀 |
|
Post #4
16 Apr 2006, 14:57
Czwarty opis?
To już wiemy dlaczego wcześniejsze się nie dostały... |
|
Post #5
16 Apr 2006, 20:26
Coraz gorsze te opisy Shadowlady, ludzie już się nie starają 😢
|
|
Post #6
16 Apr 2006, 20:41
Wcześniej był problem żeby się dostać, teraz jest problem, bo nie ma kogo przyjąć. Porażka 😢
|
|
Post #7
16 Apr 2006, 21:29
QUOTE(kosa @ Apr 16 2006, 09:26 PM) Coraz gorsze te opisy Shadowlady, ludzie już się nie starają 😢 [right][snapback]14928[/snapback][/right] swiete slowa 😢 |
|
Post #8
16 Apr 2006, 23:01
Tak mało ludziska to już dawno nie grało, co się dzieje?
|
|
Post #9
17 Apr 2006, 05:09
heh może nasze społeczeństwo zchodzi coraz niżej do dna ??
nie wiem, ale tylu błędów nie robiłem w 3 klasie podstawówki, chyba że on ma dysleksję |
|
Post #10
17 Apr 2006, 07:33
Kurde co to ma być ? Nie masz Worda ? Wklej do Worda,popraw i edytuj swoją historię.
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |