|
Post #11
22 Apr 2006, 19:33
W dziale prorocy zmien kolor gareona 😛 bo wyglada na cos dziwnego 😛 tak na rozowo! 😛:P
|
|
Post #12
22 Apr 2006, 19:40
To wkońcu Gareon 😀 😛
|
|
Post #13
22 Apr 2006, 23:11
ahh wzruszylem sie 😛 bede plakac 😛
|
|
Post #14
23 Apr 2006, 15:53
Stronka robi sie coraz ladniejsza... do idealu jeszcze zostalo, ale widzac twoj zapal do pracy, jestem pewien, ze niedlugo te bedzie drugie Google 😀:D
PS. Ten napis "Nexciek'a" poprawia stronke jeszcze bardziej 😛 |
|
Post #15
25 Jun 2006, 10:47
Zapraszam ponownie.
Tym razem większa aktualizacja. 😊 Pozdrawiam! |
|
Post #16
25 Jun 2006, 13:25
U.. coraz lepiej... olbrzymi postep w stosunku do ostatniej 😛
Zabierz sie za strone graficzna... 😀 |
|
Post #17
25 Jun 2006, 13:43
ja się chyba przyczepię (nie mieć mi za złe ostatnio się wkręciłem w HTML'a 😛 ) więc po kolei jadymy!
1. kolory... jakieś toto przedszkolowo-kolorowe jest... każdy klocek - inna barwa. zrób stonowany layout, jesli eni wiesz jakie kolory to choćby tak jak powiedział Gareon - tło szare i na nim czarny tekst. możesz zrobić czarne tło i biały albo szary tekst. możesz... kurde, dowolnie możesz mieszać byle nie tyle kolorów na raz, bo trudno się czyta. (np. menu - użycie aż czterech różnych, jasnych, błyszczących kolorów na czarnym tle podstrony - tekst na stronie pisany znowu kilkoma kolorami - chyba tylko tak dla zabawy, ale robi się nieczytelne) przykłady kolorów znajdziesz na http://www.kurshtml.boo.pl po lewej stronie. rozwiń dział "skrypty" i wybierz pozycję "kolory" 2. logo - paint wyszedł z mody już dawno temu 😊. nie bój się skleić logo w jakimś programie, z normalnego zdjęcia, jakiejś grafiki albo choćby screena z WoW'a. zamiast painta polecam jakiś bardziej profesjonalny program (np. niekomercyjny GIMP do którego jest masa poradników w internecie np http://www.gimp.signs.pl/ 😊 ) mógłbyś stworzyć coś naprawdę porządnego po kilku(nastu) godzinach praktyki 3. menu - przede wszystkim powinno być łatwe w obsłudze i intuicyjne... 3.a) wrzuć <center> na część "General | Galerie | Prace" 3.😎 lepiej rozplanuj kolorystycznie, nie rób fioletowo-czarnej szachownicy 3.c) zmień kolory linków, bo są niemal niewidoczne na fioletowym tle 4. komentarze - skoro już jesteś na prv.pl to załóż sobie tam księgę gości i zrób dla niej osobny dział - będzie ładniej wyglądać 5. linki... 5.a) linki(odnośniki) w tekście wstawiamy za pomocą znacznika <a href="http://adres.strony">tekst do wyświetlenia</a>. wtedy nie trzeba go kopiować i wklejać do przeglądarki P.S. ten szablon, to zmień czym prędzej 😀 a najlepiej napisz stronkę od początku przy pomocy strony podanej przez Gareona http://www.kurshtml.boo.pl P.S. 2 to tyle... mam nadzieję, że choć trochę pomogłem tym czepialstwem. wszystko to jest wyłącznie moją opinią i nie może być uzyte przeciwko mnie 😛 jeśli ktoś chce mnie pokrytykować to zapraszam na moją stronę |
|
Post #18
25 Jun 2006, 16:06
Chłopie, słuchja dobrych rad, bo na razie nie dałem rady sie na twojej stronie dłużej zatrzymać!
Po prostu mnie odstrasza... Zawiadom, jak bedzie trzecia wersja 😉 BTW: NIEwierzący - świetna strona... A reszte masz w księdze gości 😉 |
|
Post #19
26 Jun 2006, 10:20
Hjehjehje
Spokojnie, niedawno zacząłem i jesce nie umiem HTMLa, więc szablonu używam 😊. Wszystko jeszcze do zrobienia 😀. Dzięki i pozdrawiam. |
|
Post #20
26 Jun 2006, 11:06
widać że zaczynasz 😊 ale dobrze że się wziąłeś.
na poczatek, zaopatrzyłeś się w Zajączka choćby? (darmowy, ma kolorowanie składni które jest przydatne, ma tryb wizualny...) następnie... ściągnij jakiś prostszy szablon na początek, bo ten Twój jest dosyć dziwnie skonstruowany 😊 najlepiej na poczatek klasyczny, z menu po lewej stronie, a później możesz zaczynać udziwnianie i ulepszanie i polecam przemyślenie kolorystyki najpierw, zrobienie logo, a dopiero później branie się za resztę. jeśli chcesz, mogę Ci podrzucić szablon mojej strony, bardzo łatwo jest go modyfikować, a dorobienie do niego grafik również jest banalne 😊 |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |