📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Opis postaci Turgrag - Wojownik Ork
« Wróć do forum  •  42 post(ów) w temacie 1 2 3 4 5
Post #11 10 May 2006, 18:09
A skąd się brali myśliwy i szamani w prymitywnych plemionach afrykańskich? Chyba nie ze szkoły? Jest powiedziane, że był młodu a narracja nie wskazuje żeby upłynęło wiele czasu od porzycenia szkoły :/
Magma na twarzy? Litości. Sprawdź w słowniku definicje magmy. Albo twarz albo magma na twarzy.
Post #12 10 May 2006, 18:12
Thorsten chemy zalozyc gildie na serwerze i prosze nie utrudniaj nam juz tego wystarczajaco sie juz Kapcik nameczył przez twoje posty. pomysł jest orginalny, a poza tym pisal ze przecenil swoje mozliwosci rzucil sie na demona mimo braku xp przegral, po czym spokornial i wział sie za trening. myslisz ze orkowie poluja jak ludzie czy elfy biegna ile sil w nogach za zwierzyna byle by leb odciac, w koncu to bezmuzgi.. a moze malo doswiadczeni mysliwi lub chieli sie sie pobawic ze zwierzyna zanm padla... teraz to Ty tu masz ograniczona wyobraznie o ktorej tyle pisales jakis czas temu
Post #13 10 May 2006, 18:23
Posłuchaj chce żebyś mnie dobrze zrozumiał. Nie mam nic ani do Ciebia ani kapcika ani Twojego brata ani nawet Twojej gildii. Nie chce Wam nic utrudniać. Dzieje się tak ponieważ piszecie opisy, które wg. mnie nie są zadowalające. Zamaist narzekać, że utrudniam Wam życie skupcie się na poprawie błędów, które Wam pokazuje. Ta historia na prawdę nie trzyma się kupy i trudno temu zaprzeczyć. Brak rozumienia niektórych mechanizmów nie oznacza bujnej wyobraźni. Mój ojciec swojego czasu polował z łukiem na jelenia dla sportu. Nawet jeśli to robisz dla zabawy to nie op to żeby szukać padłego zwierzęcia przez pół dnia w lesie. Jeśli pisze, że zabierali go na polowanie dorośli to po to żeby zdobyć mięcho na obiad... Ork nie będzie gonił za zwierzęciem bo nie ma szans go dogonić.
Wyobraźnia w niczym tu nie pomoże. Wszystko co możesz znaleść w świecie fantasy jest stworzone na bazie mechanizmów ze świata realnego. W innym wypadku nie byłoby czegoś takiego jak odgrywanie postaci bo kto wymyśli większą głupotę ten ma lepiej rozwinięta wyobraźnię... W ten sposób to nie działa.
Post #14 10 May 2006, 18:24
Thorsten
Dobra, z magma lekko sie pomylilem(jestem rozkojazony) 😛

W afryce shamanami i mysliwymi zostawaly jednostki wybijajace sie.

Jakby nie bylo, orkowie w WoW nie sa rasa prymitywna. Ogrimmar chyba jest dobrym dowodem :]
Skoro nie sa zacofani, to dlaczego nie mieliby wprowadzic szkolnictwa? Przeciez w skupisku najlatwiej wyodrebnic jednostki ktore sa utalentowane, poniewaz wybijaja sie ponad ogol.

Mowiles o skradaniu sie orka... wyobraz sobie 100-120 kilogramowa istote, ktora stara sie poduszac bezszelestnie, po drobnych kruchych patykach... slon w skladzie porcelany :]

Post #15 10 May 2006, 18:33
OK, zostawmy już tą magmę... Nalezienie się w pobliżu potoku lawy to śmierć a nie smażenie owoców jak na reklami fanty 😉

Może i orkowie nie są tacy prymitywni... całkiem. Wprowadzeni szkolnictwa wymagałoby umiejętności pisania i czytnia dla każdego. Wprowadzenia podatków na szkolnictwo i wyszkolenia nauczycieli. Ludzie szkół nie mają a jakie jest SW w porównaniu z OG.
W afryce nie szkolone jednostek wybitnych - wiedze przekazywano z pokolenia na pokolenie.

Polowanie nie polega tylko na skradaniu. Można zastawaić pułapki zlbo siedzieć w miejscu i czekać. Ale NA PEWNO nie polega na walce. Schwytać i zabić (niekoniecznie w takiej kolejności) ale nie walczyć.
Post #16 10 May 2006, 18:35
orcze szkoly to raczej obozy zycia i przetrwania to bylo mysla autora, ...
Post #17 10 May 2006, 18:38
Całkiem możliwe, ale ja jasnowidzem nie jestem - oceniam co autor napisał, a nie co miał na myśli. Poza tym napisał, że nie pociągała go nauka...
Post #18 12 May 2006, 20:11
Pomimo iż mam już wystaczającą ilość pozytywów nie zamierzałem zostawić tak tego opisu bo po części sie muszę z Toba zgodzić Thorsten, nie był on idealny. Dzieki za rady. Myślę ze jest on dużo lepszy niż uprzednio. Co do akapitów to cały czas je mialem tylko nie wiem czemu one giną podczas umieszczania postó 😢 ktoś moze doradzic??
Post #19 12 May 2006, 20:21
ja już swoja opinie wyraziłem wczesniej, a teraz jest dużo lepiej
KEt
Post #20 13 May 2006, 06:32
QUOTE(Thorsten @ May 10 2006, 07:09 PM)
A skąd się brali myśliwy i szamani w prymitywnych plemionach afrykańskich? Chyba nie ze szkoły? Jest powiedziane, że był młodu a narracja nie wskazuje żeby upłynęło wiele czasu od porzycenia szkoły :/
Magma na twarzy? Litości. Sprawdź w słowniku definicje magmy. Albo twarz albo magma na twarzy.
[right][snapback]16077[/snapback][/right]

a no Thorsten ma racje, brali sie stad ze stary szaman przekazywal mlodemu adeptowi swoja wiedze... a wszystko w ramach tajemnicy wioski / plemienia, ow adept wybierany byl przez rade wioski albo przez swojego przyszlego nauczyciela

nie ma sie co rozwodzic... poza tym hmmm duzo jest racji w tym , ze ... postanowilem zostac rycerzem.... hmmmmmmmmmm rycerzem to chyba kolego zes czlowiek ? hmm pomieszanie z poplataniem

to, ze ktos ma 13 lat nie swiadczy o tym, ze nie potrafi napisac, czegos co bedzie mialo rece i nogi hmm przecie to 1 klasa gimnazjum? czy juz 2 bo sie gubie ludzie....

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026