📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Opis postaci Sul'jin - Dżunglowy Troll Łowca
« Wróć do forum  •  5 post(ów) w temacie
Post #1 09 May 2006, 21:58
Rasa: Dżunglowy Troll
Klasa: Łowca
Imię: Sul’jin

Wygląd:

O nadto długich – przez to śmiesznych i nieforemnych kończynach błękitno skóry troll. Szczególnie, wydłużona, groteskowa twarz, czerwone oczy, długie uszy i haczykowaty nos. Wśród innych ras, wyróżnia się nietypowymi proporcjami ciała, które na pierwszy rzut oka czynią z niego dziwnie długą istotę o szczudłowatych nogach i nieludzko długich rękach. Typowy przedstawiciel tej rasy, jest także stosunkowo wyższy od przeciętnego człowieka.

Charakter:

Jak każdy Troll na pierwszym miejscu zawsze ma powodzenie swego szczepu, troszczy się także o dobro całego swojego gatunku, dzięki temu istotom tym aż do dziś udaje się unikać wewnętrznych sporów i „wojen domowych”.
Przejawia wielką nieufność, czasem wręcz nienawiść wobec innych stworzeń (zwłaszcza Elfów). Bardzo przywiązany do swojej historii. O upadku królestwa Dżunglowych Trolli w Stranglethorn i o swoich przodkach wie niemal wszystko.
Jako część Hordy, Sul’jin zaufał potężnym taurenom, jednakże nie darzy zaufaniem Nieumarłych, gdyż uważa że ci odwrócą się kiedyś od swych obecnych sojuszników.

Coś o samym Sul’jinie:

Sul’jin jest dalekim potomkiem Sen’jina, pierwszego przywódcy wygnanego z ojczyzny szczepu Mrocznej Włóczni.

[Trolle z plemienia Mrocznej Włóczni, które zostały dawno wygnane ze swych ziem w Stranglethron Vale, zostały niemalże wyniszczone przez morskie murlocki, jednakże Thrall i Horda uratowali trolle przed zagładą. W ramach podziękowania, trolle przysięgły wierność i wieczny sojusz z Hordą. Dowodzone przez Vol'jina, trolle z Mrocznej Włóczni stworzyły swój nowy dom w Durotarze wśród ich orkowskich sojuszników. Ich wioska, nazwana na cześć zabitego starszego plemienia, Sen'jina, leży na wschodnim wybrzeżu jałowej krainy. Trolle Mrocznej Włóczni również zamieszkują znajdujące się niedaleko dżungle na Wyspach Echo]

Od małego do dzisiejszych czasów Sul’jin żył na wyspach Echo wraz ze szczepem Mrocznej Włóczni. Całe jego życie składało się z polowań, walki i pościgów za zwierzyną w ciemnej dżungli. Nie znał nic innego prócz zabijania, smaku i widoku krwi do którego już tak bardzo przywykł.
Choć Dżunglowe Trolle zawsze miały w sobie ducha walki Sul’jin nigdy nie preferował potyczek w zwarciu. Podobnie jak jego kuzyni leśne trolle, specjalizował się we władaniu bronią taką jak: włócznie, łuki i kusze. Razem z zastępami, dziko miotających swymi pociskami na odległość, Trolli, często nazywani byli Łowcami Głów (od swego umiłowania, do nabijania czaszek ofiar, na swe dzidy) lub też Berserkerami.
Sztuka wykorzystywania energii życia i mroczne rytuały, zwane voodoo, od niepamiętnych czasów były domeną wszystkich Trolli. Także i Sul’jina. Wiedział on że jest to sztuka o wielkim potencjale. Zawsze bardzo szanuje swych praktykujących voodoo braci, nie tylko z powodów profitów z tego płynących, takich jak magia lecznicza, lecz także z powodu dumy wobec voodoo, jako ich własnej sztuki magicznej.
Post #2 09 May 2006, 22:20
na chwile obecną nie dam CI żadnej oceny ale powiem CI co moim zdaniem powinieneś poprawić, otóż: historia jest bardzo treściwa i konkretna w związku z czym nie daje czytelnikowi szans na odkrycie samemu Twojego charakteru piszesz o nim bardzo konkretnie dlatego postaraj sie napisać konkretną historie poostacie opisującą jej zachowanie w danej sytuacji lub też reakcje na innych... poza tym bardzo razi może nie tyle imie co powiązanie genealogiczne uważam że jest ono mocno przesadzone... staraj sie też pisać mnie ogólnikowo bo piszesz jakbyś zwracał sie w imieniu WSZYSTKICH Trolli a mój trol sie pod tym nie podpisuje 😛... tyle powodzenia i pozdrawiam
Post #3 10 May 2006, 05:26
hmmmmmm Moim zdaniem o nie napisales Historii tylko taki Mini zyciorys.
Ja bym radzil Ci napisac cos typu .... " pewnego dnia szaman poposil go do siebie " ......
Wiesz bo ty napisales wszystko , co robi , jakich ma braci , i to nawet nie tak co ty robisz ale co kazdy troll robi .

A to powinna byc historia o tobie gdzie przez zachowania ktossam zobaczy jaki jestes , a nie powiez to prosto z mostu
Post #4 11 May 2006, 14:59
QUOTE(Kapcik @ May 9 2006, 11:20 PM)
staraj sie też pisać mnie ogólnikowo bo piszesz jakbyś zwracał sie w imieniu WSZYSTKICH Trolli a mój trol sie pod tym nie podpisuje 😛... tyle powodzenia i pozdrawiam[right][snapback]16026[/snapback][/right]

Zauważ że twoja postać to leśny troll,a moja nie 😊

QUOTE(Datrex @ May 10 2006, 06:26 AM)
A to powinna byc historia o tobie gdzie przez zachowania ktos sam zobaczy jaki jestes ,  a nie powiez to prosto z mostu[right][snapback]16032[/snapback][/right]

To nie jest historia postaci.Według mnie taki "inny" opis postaci jest w porządku.Charakter postaci jest wydaje mi się dobrze zarysowany jak również wygląd.A to dwie sprawy najważniejsze.

Pozdrawiam
Post #5 11 May 2006, 15:06
Też tak myśle... Nobla za to nie bedzie ale opis jest wystarczajacy przynajmniej tworzy logiczna calosc

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026