📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Najbardziej słuchana muzyka
« Wróć do forum  •  93 post(ów) w temacie 1 6 7 8 9 10
Post #71 12 May 2006, 17:31
Słuchaj STACHu 😀 Czegoś tu nie kapujesz . Bynajmniej moim i setek ludzi zdaniem
Nirvana to nie ma byc dlaCiebie jakis wielki zespół , ale jak powiedziales zaczynales od niej (a moze i nie mowiles PiSdu z tym ... ) Aletoona ruszyła baaardzoAlternatywe , bo widzisz przyciągała etki ludzi którzy potem juz słuchali Alternatywy i metalu
Ale nie mow mi ze nirvana to beznadzieja . Słuchales ty jej troche ??

no ort ...
Post #72 12 May 2006, 17:58
Widzisz, Datrex... Wiele lat temu moi koledzy katowali mnie nią non stop puszczając mi jej kawałki. Podobało mi się może z 5 utworów jej. Niedawno również koledzy mi ją puścili, ale gitary dla mnie są nijakie... Ani nie ma jakichś porywających riffów, ani zwalających z nóg zagrywek. Wokal dla mnie jest nie do zniesienia. Nie lubię takiego wokalu, takiego tembru głosu. Nie patrzę tylko na wokal jak słucham jakiegoś zespołu. Właściwie to rzadko kiedy patrzę na wokal. Jak mi on własnie przeszkadza, to znaczy że nie ma możliwości mnie przekonać do takiego zespołu. Niemiłosiernie mnie wkurza, jak np. jacyś ludzie (jak to ostatnio pisało na www.onet.pl) mówią, że Cobain był bogiem rocka, albo sylwetką muzyki, a już całkowicie rozłożyło mnie jak na onecie ktoś napisał komentarz, że stworzył własną rodzaj muzyki. Za pięć lat będa mówić, że to on 2000 lat temu wisiał na krzyżu za ludzkość. Czemu mnie to denerwuje? Ano temu, bo jest MNÓSTWO lepszych muzyków od niego. Dla mnie sylwetką rock'n'rolla jest Jimi Hendrix. Metalu Ozzy Osbourne. Rapu Cypress Hill (choć to podlega dyskusji, bo rapu słucham niewiele). Czasem wydaje mi się, że mówi się o Cobainie, że był taki wspaniały, bo się zaćpał na trupa.
Post #73 12 May 2006, 18:18
Mi tez sie podoba jakies 5kawałkow .. itoz ostatniej plytki

ale ty chyba nie kapujesz zeo to chodziło w tej muzyce ze ona miala byc prosta i mila dla ucha anie jakiesspecjalne .... tylkoproste i fajne . A wiecej niz 5piosenek chyba nie znajdziesz
Post #74 12 May 2006, 18:52
Tak czy inaczej mi się nie podoba... Ależ nam się ten topic o muzyce rozkręcił... 😛
Post #75 12 May 2006, 23:43
Nirvana jest przeraklamowana (warta przesluchania jest tylko plyta In Utero)! jesli juz sluchac grundża:P to lepiej juz Alice In Chains (Jerry Cantrell w przeciwienstwie do Cobaina umie grac), albo Pearl Jam. tu mamy/mielismy (nie wiem bo nie orientuje sie bo dawno nie sluchalem)juz 3 gitarki, albo przynajmniej Soundgarden (kawalek Black Hole Sun roz***ala). Datrex slyszales kiedys cos z tego? (i tak przy okazji, czy OI to nie muzyka skinheadow?)

Co do IM to dziadki powalaja na kolana...w tym wieku i tak szalec. Z dyskografi IM nie podobaja mi sie tylko No Prayer For The Dying i Virtual XI...plyty nudne jak flaki z olejem. pozostale plyty sa na rownym wysokim poziomie (wyruznia sie The X Factor gdyz jest bardzo progresywna jak na Ironow i bardzo lubie jjej czasem posluchac). a slyszeliscie kawalek Aces High w wykonaniu Children Of Bodom?

Ale i tak melodic death metal jest najlepszy! dzis bylem na koncercie Archeona bo grali u mnie na uczelni na juwenaliach...byli zajebisci (nie liczac calkiem zjebanego naglosnienia i tego ze sluchalo ich 20 osob..naszczescie juz na Ametri i Hunterze bylo gites).
Post #76 13 May 2006, 05:46
Van Halen i tak rządzi 😛 Najpierw wydanie heavy metalowe przez parę pierwszych płyt jeszcze za czasów Davida Lee Roth'a, a później równie przyjemny dla ucha rock z udziałem Sammy'ego Hagar'a... A wszystkim utworom towarzyszyła kapitalna gitara Ed'a Van Halen...
Post #77 13 May 2006, 09:12
Sknow ?? Tak , zalezy co pod tym rozumiesz bo skinow jest duuuzo rodzajów ..... a jak ty pojumuszesz tych co sluchają OI ??
Jak wiesz co to jest skin 😀 😛 😛 😀

ALe fakt faktem zadna Nirvana mi nie zastąpi np Sex pistols i Submission ! !
Post #78 13 May 2006, 10:01
a o takim kolesiu jak Glenn Hughes słyszeliście? Najlepszy wokalista, jakiego w życiu słyszałem.
Post #79 13 May 2006, 10:50
najlepszy wokalista to Czesław Niemen i nie ma ani A ani B !! 😀
Post #80 13 May 2006, 11:01
no ale mówmy o żyjących... Hughes nagrał parę płyt zapraszając do udziału innych muzyków. I tak np. powstały dwie płyty "Hughes & Iommi" i dwie płyty "Hughes Turner Project" - z tych co słyszałem. Koleś jest niesamowity. Jeśli chcecie próbkę jego możliwości posłuchajcie sobie np. "Sister Midnight" z Turnerem.
« Wróć do forum 1 6 7 8 9 10

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026