📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

rpg mam pomysl
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #1 25 Aug 2005, 22:13
co wy na to zeby zaczac sprzedawac .. takie rzeczy/uslugi jak DOMy , tawerny, slugi (ktore mozna przywolac)

mniej wiecej Domy i tawerny czy nawet zamki etc.. wygladały by tak ze robimy takich npc'ów w zaleznosci od tego czy to bedzie Dom czy tawerna czy zamek z odpowiednimi nazwami ...

np za sluge czyli przykladowo przywolywanie jakigos sprzedawce 100 G
za Dom 250/300g
za tawerne ...
za zamek 600-1000 g

a miejsce i jakie npce beda 3eba wyznaczyc...

fajna srpawa jakby gildie mialy swoje kwatery no nie?
Post #2 25 Aug 2005, 22:18
może i tak ale masz sposób jak wstawić te domki ?
a nawed jeśli to tżeba pogonić kogoś do zrobienia drzi i kluczy 😢
jest torche pracy a co do wyceny.... poczekajmy z tym
Post #3 25 Aug 2005, 22:24
Zróbcie plan, jak to wszystko zrobić. Opiszcie na forum co i jak i zobaczycie się... tylko najpierw sprawdzcie to na jakimś serwerku, który postawicie sobie w domu, czy to się sprawdza...
Post #4 25 Aug 2005, 22:30
I pamiętajmy że muszą wykupić wyposażenie....
Ale to narazie tylko tżeba postarać sie wprowadzić plan
w życie plan Tempa pamiętam że też wpadłem na taki sam pomysł 2tyg temu
ale nie znalazłem sposobu na stawianie budynku 😢
Post #5 26 Aug 2005, 00:01
ta a z tymi domkami to mialem na mysli istniejące juz.. tylko puste.. albo mozna je z NPcow wyczyscic :wink:
Post #6 26 Aug 2005, 07:13
Ze spokojem, budynek można postawić edytując World.saved <--- tak mi się wydaje 😊.
Post #7 26 Aug 2005, 07:35
bierzemy sie za to darq a co :mrgreen:
Post #8 26 Aug 2005, 15:08
a naprzykład możemy "oddać w dzierżawe" jakąś Temple np falen gods'om .. a innym domki w miastcha albo wsiach, albo calą wieś.... za majątek.... to dopiero by sie nam tu sklaniło...
Post #9 26 Aug 2005, 20:46
mozna sprzedawac, ale sumy musza byc bardzo duze,zeby sie np wszyscy czlonkowie gildii musieli sciepnac. i do sprzedarzy czy wynajmu tylko domki niezwiazane z questami. swiatyne chmmm....
chyba lepiej poprzestanmy narazie na domkach, bo do swiatyni trza by im teleporty porobic. a i trudno wycenic swiatynie,bo wartosci duchowe sa nie na sprzedaż, raczej...{w ameryce sprzedaje sie budynki sakralne 😀}
Post #10 26 Aug 2005, 20:48
czyli gra.. to co ustalamy cennik.. za domki w SW i miastach ... inna za domki we wsiach... a swiatynie za jakis czas... chyba ze takie male...

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026